به گزارش خبرنگار ایرنا، غلامعلی حداد عادل نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در این مراسم گفت: به بركت تلاش این مردان هم اكنون هزاران جلد كتاب در حوزه دفاع مقدس در اختیار ما است.
وی در این مراسم كه با حضور پیشكسوتان ادبیات دوران دفاع مقدس ،حجت الاسلام سید مهدی خاموشی رییس سازمان تبلیغات اسلامی و مرتضی رحماندوست نویسنده برگزار شد، دوران دفاع مقدس را معدنی دانست كه تنها جزئی از گنجینه های آن استخراج شده است.
حداد عادل افزود: اینان در مقابل كار حسینی شهیدان، كاری زینبی كردند و با جمع آوری ادبیات دوران دفاع مقدس سعی در حفظ آرمان شهدا و راه امام دارند.
وی افزود: تلاش اینان سرمایه گذاری برای تاریخ آینده است، آنان راهی را گشودند كه دیگران باید در آن قدم بگذارند، وظیفه ما حفظ این راه است.
حدادعادل گفت: قبل از انقلاب شعر و ادبیات هنر عمدتا در اختیار عده ای بود كه خود را روشن فكر می نامیدند، الهام آنان از غرب و شرق بود.
وی ادامه داد: اما امروز به بركت انقلاب فضا تغییر كرده و منابع دفاع مقدس گنجینه ای در اختیار ماست كه هم اكنون روشنفكران ما با استفاده از این آثار، شعر و ادبیات و هنر را غنا می بخشند.
حداد عادل افزود: با اخلاص شهیدان و الگو گرفتن از بزرگان سعی كنیم این فضا را حفظ كنیم و نگذاریم كسانی این راه را به سوی غرب منحرف كنند، راه آینده ایجاد جامعه ای است كه روشنفكرش انقلابی و متدین است.
در این مراسم حجت الاسلام خاموشی در سخنانی از زحمات مرتضی فرهنگی قدردانی كرد. همچنین بهبودی همكار مرتضی فرهنگی با تشریح روحیات وی كارش را ارزشمند و جاودان دانست.
**سرهنگی: حفظ ادبیات دفاع مقدس آرزوهای ما را بر آورده می كند
پیشكسوت ادبیات دفاع مقدس گفت: حفظ و گسترش ادبیات دوران دفاع مقدس بستری برای انتقال مفاهیم و آرمان های انقلاب اسلامی به نسل جوان و بر آورنده آرزوهای ماست.
مرتضی سرهنگی در این مراسم افزود: 36 هزار دانش آموز شهید رقم كمی نیست كه بتوان آن ها و آرمانشان را فراموش كرد.
وی با اظهار شرمندگی از شهیدان، افزود: از این همه شهید چه آثاری در دست داریم ؟ در دفاع از آرمان آنان چه كاری انجام داده ایم.
سرهنگی گفت: هر جنگی آغاز و پایانی دارد اما دامنه مطالعاتی آن تا نسل ها بعد ادامه پیدا می كند، نوشتن خاطرات جنگ نوشتن بر علیه فراموشی است، وقایع تاریخی برای اثبات خودنیازمند اسناد است.
وی افزود: ما مردمی جنگ دیده هستیم و تجربه گرانبهایی داریم در صورتی كه ادبیات دوران دفاع مقدس را ثبت و ضبط نكنیم رو به زوال خواهد رفت، گسترش ادبیات دفاع مقدس علاوه بر حفظ و تبلیغ آرمان ها به بقای زبان فارسی نیز كمك می كند.
وی با خطاب جمع حاضر گفت: از ستون هایی كه سقف ادبیات دفاع مقدس بر دوش آنهاست تشكر می كنم.
در پایان این مراسم سعید حدادیان، مرثیه سرایی كرد و همسر و خود مرتضی سرهنگی از سوی سازمان حوزه هنری، خبرگزاری فارس، سازمان تبلیغات اسلامی با اهدای لوح تقدیر شدند. همچنین دراین آیین از عكس و تمبر یادگاری مرتضی سرهنگی پرده برداری شد.
مرتضی سرهنگی از پایهگذاران جریان ثبت خاطرات دفاع مقدس است. او از سال 1367، در دفتر ادبیات و هنر مقاومت حوزه هنری مشغول فعالیت شد.
سرهنگی در سال 1375، عضو شورای سردبیری روزنامه ایران بوده و سردبیری دو هفته نامه كمان از جمله سوابق فرهنگی او محسوب میشود. از میان آثار او «اسرار جنگ تحمیلی به روایت اسرای عراقی» مقام اول انتخاب كتاب سال دفاع مقدس را كسب كرد و كتاب «پا به پای باران» مقام اول گزارش را به دست آورد.
اسرار جنگ تحمیلی به روایت اسرای عراقی(مجموعه 8 جلدی مصاحبه با اسرای عراقی، 1369، انتشارات سروش)، كتاب مقاومت(كاری مشترك با هدایت الله بهبودی، 1369، انتشارات سوره مهر)، ده روز محاصره در قلعه لویزان(خاطرات یك اسیرعراقی، 1369، نشر جوان)، پا به پای باران( دو گزارش از خرمشهر مشترك با هدایت الله بهبودی، 1387، انتشارات سوره مهر)، همه چیز درباره جنگ(دارای 14 بخش پیرامون حواشی و وقایع جنگ،1388، انتشارات سوره مهر)، همسر شقایق(كتاب خاطرات همسران فرماندهان شهید استان كرمان،1388، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی) و ... بخشی از آثاری است كه به قلم پدر ادبیات دفاع مقدس نوشته شده است.
معرفی و شناساندن نویسندههای بسیاری در عرصه دفاع مقدس یكی از فعالیتهایی است كه مرتضی سرهنگی در دفتر ادبیات و هنر مقاومت انجام داده است
فراهنگ**1293**9132 ** 1569
تاریخ انتشار: ۱۹ آبان ۱۳۹۴ - ۱۷:۵۰
تهران ـ ایرنا ـ مرتضی سرهنگی داستان نویس و راوی دوران دفاع مقدس در مراسمی در تهران مورد تجلیل قرار گرفت.