به گزارش خبرنگار ايرنا، جاسم جادري عصر سه شنبه در نشست شوراي هماهنگي مديريت بحران هرمزگان با تاكيد بر آماده باش تمام دستگاه هاي عضو و غيرعضو ستاد بحران براي مديريت بحران، اظهار داشت: درسيل سال گذشته درهرمزگان و به ويژه در بندرعباس شاهد مسائل و مشكلاتي بوديم كه بعضي از نقاط شهر را به حالت تعطيل درآورد.
وي افزود: در پي سيل آن سال، محوطه هاي پايگاه هوايي بندرعباس، نيروي دريايي، تردد به بزرگترين بندر تجاري كشور، سيستم برق رساني و شهر بندرعباس به طور كامل براي ساعتها بر اثر آب گرفتگي فلج شد.
جادري ابراز داشت: در بين تمام شهرهاي كشور با آن همه ميزان بارندگي تنها شهري كه فرودگاهش با سطح بينالمللي به حالت تعطيل درآمد، بندرعباس بود كه اين براي استان خوب نبود.
استاندار هرمزگان تصريح كرد: بروز چنين مسائل و يادآوري آن، بدين معني است كه بايد در طول سال براي رفع مشكلات و چالشهاي شهر و استان اقدام لازم را انجام دهيم نه اينكه همه چيز را منوط به يك يا دو روز قبل از بارندگيها كنيم.
وي با اشاره به درخواست برخي دستگاه ها براي دريافت تنخواه به منظور رفع چالش ها، گفت: تمام دستگاه ها بايد در جريان باشند كه نه تنها تنخواهي دراختيار استانداري قرار نگرفته بلكه تاكنون پس از صرف انرژي زياد و پيگيريهاي فراوان تنتها بخشي از خسارت سيل سال گذشته به استان اختصاص يافته است.
جادري يادآور شد: در همين راستا از محل اعتبارات ماده 12،حدود 35 ميليارد ريال از 130ميليارد ريال مصوب سهم شهرداري بندرعباس به اين دستگاه اختصاص يافته است.
وي افزود: همچنين از همين محل به اداره راه و شهرسازي نيز 70 ميليارد ريال از 230 ميليارد ريال مصوب اختصاص يافته است.
وي تصريح كرد: به شركت آب منطقهاي نيز از ماده 12، 40 ميليارد ريال از محل اعتبارات استاني و 80 ميليارد ريال از محل اعتبارات ملي استاني اختصاص داده شده است.
استاندار هرمزگان با اشاره به نياز شديد استان به بالگرد امدادي و تاكيد بر تلاش هلال احمر براي تامين اين بالگرد، اظهارداشت: اگرهلال احمر هرمزگان نيز همانند ساير استانها از بالگرد برخوردار بود، ميتوانستيم جلوي خيلي از اتفاق ها را بگيريم.
وي با تاكيد بر توجه ويژه فرمانداران و بخشداران به تمام ابلاغيه هاي مديريت بحران ، گفت: اگر گاهي به واسطه يك بارندگي معمولي در برخي از نقاط استان چندين خودرو در سيلاب محصور و حتي افرادي كشته و زخمي مي شوند، نشان از نبود توجه كافي مسئولان محلي به اخطاريهها و اعلاميهها است.
استاندار هرمزگان خاطرنشان كرد: درحال حاضر اطلاع رساني در بخشها وروستاها با ابزار كنوني بسيار راحت و قابل اجرا مي باشد وميتوان با اطلاع رساني مردم را نسبت به تردد در مسيرهاي سيلاب و آب گرفته حساس و به آنها هشدار داد تا احتياط كنند.
جادري با بيان اينكه پاسگاههاي انتظامي نيز بايد به خودروها اطلاعات راهها را بدهند، اضافه كرد: بايد پرسيد كه اگر هرمزگان به اندازه استانهايي همانند گيلان و مازندران بارندگي داشت، آن وقت چقدر با هر بارندگي كشته ميداد.
وي با بيان اينكه با توجه به احتمال سرد شدن هوا از شركت پخش فرآوردهها مي خواهيم نسبت به كنترل و آمادهسازي سيستم ذخيره و توزيع سوخت براي وسائل گرم كننده توجه لازم را داشته باشد، گفت: از سوي مركز قولهاي مساعدي براي تامين اعتبارات جاري و عمراني استان داده شده است .
استاندار هرمزگان گفت: اگر در سالهاي گذشته پيرامون صدور مجوزها بر اساس اصول كارشناسي، رعايت حقوق عامه و اصول محيط زيستي رفتار ميشد، با وقوع نخستين بارشها اين ميزان استان دچار مشكلات نميشد.
به دنبال اطلاعيه شماره 35 و اخطاريه شماره 15 اداره كل هواشناسي هرمزگان، مبني بر ورود سامانه بارش زا به استان، از روز يكشنبه هفدهم آبان، بارش باران در بيشتر مناطق استان آغاز شده است.
با ورود اين سامانه بارشي شهرستان هاي ميناب، رودان، حاجي آباد، بستك، لاوان و شمال بندرعباس شاهد بارش باران بودند.
كارشناس مركز پيش بيني اداره هواشناسي هرمزگان گفت: سامانه جنوبي كه وزش باد شديد به همراه دارد با تقويت سيستم مديترانه اي موجب باران شديد در استان مي شود .
سيد محمدتقي سديدي افزود: اين سيستم بارشي تا پنجشنبه در هرمزگان ادامه دارد.
مديركل مديريت بحران هرمزگان در خصوص آمادگي استان در اين شرايط گفت: به دنبال اخطاريه هواشناسي در خصوص وقوع سيل و آبگرفتگي معابر در استان، تدابير لازم اتخاذ شده است.
عليرضا صفا در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار داشت: تمام كارگروه هاي مرتبط از جمله امداد و نجات ، خدمات رساني ، بهداشت و فرمانداري ها در حالت آماده باش هستند و مديريت بحران استان نيز پيگير مسايل است.
وي افزود: از مدت ها پيش نسبت به شناسايي نقاط حادثه خيز در زمان وقوع بارندگي ها اقدام شده و كارهاي لازم در اين رابطه از جمله لايروبي خورها و رودخانه ها صورت گرفته است.
صفا خاطرنشان كرد: براي كاهش صدمات احتمالي ناشي از وقوع بارندگي و سيل براي ادارات مرتبط همچون آب منطقه اي، راه و ترابري و شهرداري اخطاريه صادر شده است.
وي بيان داشت: دراين اخطاريه از فرمانداران خواسته شده تا تمهيدات لازم براي مقابله با حوادث احتمالي وقوع سيلاب انديشيده شود.
مديركل مديريت بحران هرمزگان از مردم خواست ضمن رعايت نكات ايمني در زمان وقوع بارندگي از بستر حريم رودخانه دوري كرده و به مناطق مرتفع و امن بروند.
اداره كل هواشناسي هرمزگان در اخطاريه شماره 15 خود از احتمال وقوع سيل و آبگرفتگي معابر در استان در روزهاي آينده خبر داد.
در اين اخطاريه آمده است: پيرو اطلاعيه شماره 35 مورخه 13 آبان امسال، نقشه هاي هواشناسي بيانگر تقويت سامانه ناپايدار جوي در روزهاي سه شنبه 19 تا پنجشنبه 21 آبان است.
دراين اخطاريه عنوان شده است: تقويت اين سامانه موجب شدت بارش ، آبگرفتگي معابر عمومي، سيلابي شدن مسيل ها، طغيان رودخانه هاي فصلي ، وقوع تگرگ و كاهش دما خواهد شد.
اداره كل هواشناسي هرمزگان در اين اخطاريه بيان كرده است: در اين مدت دريا نيز متلاطم خواهد شد و توصيه مي شود برنامه هاي لازم صورت گيرد.
از سه روز گذشته تاكنون در هرمزگان ۱۸۴ ميلي متر باران باريده است.
بارندگي در اسفندماه سال گذشته دو هزار ميليارد ريال خسارت به هرمزگان وارد كرد.ك/3
7198/ 6048**1565
تاریخ انتشار: ۱۹ آبان ۱۳۹۴ - ۲۱:۳۵
بندرعباس- ايرنا- استاندار هرمزگان با اشاره به پيش بيني هاي صورت گرفته از سوي اداره كل هواشناسي مبني بر وقوع بارندگي هاي شديد در استان در ساعات آينده، گفت: تمام دستگاه ها براي مديريت بحران و جلوگيري از وقوع حوادث درحال آماده باش هستند.