زنجان - ايرنا - كارشناس مسئول بيماريهاي واگير دانشگاه علوم پزشكي زنجان گفت: افراد داراي بيماري هاي خاص و زمينه اي، سالمندان و زنان باردار در صورت ابتلا به بيماري آنفلوانزا به پزشك مراجعه كنند.

فريبا هادي روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا، با اشاره به اينكه بيماري هاي ويروسي با توجه به تغييرات آب و هوايي شيوع بيشتري پيدا مي كند، افزود: يكي از بيماري هاي رايج در روزهاي سرد سال سرماخوردگي و آنفلوانزاي فصلي است.
وي يادآورشد: سالمندان بالاي 60 سال، افراد مبتلا به بيماريهاي مزمن شامل بيماران كليوي، قلبي و عروقي و مبتلابان به آسم از جمله گروه هايي هستند كه در صورت ابتلا به اين نوع بيماري سيستم تنفسي آنها مختل مي شود.
هادي افزود: بيماران دچار مشكلات مغزي، صرع و زنان بارداري كه در سه ماهه دوم و سوم دوران بارداري قرار دارند، نوزادان و كودكان شش ماهه تا چهار ساله و علاوه بر آن نوزادان و كودكان شش تا 18 ساله اي كه تحت درمان بوده و آسپرين مصرف مي كنند از ديگر گروه هاي در معرض خطر ابتلا به بيماري آنفلوانزا را تشكيل مي دهند.
وي با بيان اينكه گروه هاي در معرض خطر قبل از آغاز روزهاي سرد سال و شهريور و مهر نسبت به تزريق واكسن آنفلوانزا اقدام مي كنند، ابراز كرد: شناخت علائم بيماري از قبيل تب، سردرد، دردهاي عضلاني، خستگي، ناراحتي گلو، عطسه و التهاب بيني و آبريزش اهميت زيادي دارد.
كارشناس مسئول بيماريهاي واگير دانشگاه علوم پزشكي زنجان گفت: رعايت اصول بهداشت فردي از سوي عموم مردم به خصوص در مواقع سرفه و عطسه توصيه مي شود.
وي اظهار كرد: بر اين اساس هنگام عطسه و سرفه با دستمال كاغذي جلوي بيني و دهان گرفته و سپس دستمال در سطل زباله در دار انداخته شود.
هادي بيان كرد: در صورت نبود دستمال كاغذي از قسمت بالاي آستين لباس براي پخش نشدن ترشحات ناشي از عطسه استفاده شود و علاوه بر آن دستها بايد در طي روز شستشو داده شود چرا كه بي توجهي به اين نكته مي تواند ويروس را انتقال دهد.
كارشناس مسئول بيماريهاي واگير دانشگاه علوم پزشكي زنجان ادامه داد: شستن مكرر دستها با آب و صابون به مدت 15 تا 20 ثانيه معادل گفتن پنج صلوات است.
وي گفت: براي پيشگيري از ابتلا به بيماري آنفلوانزا و هنگام فعاليت هاي كاري از بردن دست به دهان، بيني و چشمها بايد اجتناب شود.
هادي خاطرنشان كرد: افراد مبتلا هنگام بيماري از دست دادن، روبوسي و در آغوش گرفتن افراد خودداري كنند و از طرف ديگر كودكان به لحاظ سيستم ايمني بدن در مقايسه با بزرگترها ضعيف تر هستند و رعايت نكات بهداشتي در خصوص آنها ضروري تر است.
به گفته وي بيمار مبتلا آنفلوانزا با استراحت و تغذيه مناسب و كافي طي مدت سه تا چهار روز بهبود مي يابد.
6085/7320