به گزارش خبرگزاري رويترز از برلين، وزارت كشور آلمان در بيانيه اي اعلام كرد قوانين دوبلين از 21 اكتبر 2015(29 مهر) درباره آوارگان سوري كه بزرگترين جمعيت پناهجويان را در آلمان تشكيل مي دهند، اجرا شده است.
در اين بيانيه آمده است: وزارت مهاجرت و پناهجويان آلمان به صورت مورد به مورد درباره تقاضاي پناهندگي مهاجران براي اقامت در آلمان يا انتقال آنها به ساير كشورهاي اتحاديه اروپا تصميم گيري خواهد كرد.
آلمان در اوت (مرداد) 2015، آوارگان سوري را از قوانين دوبلين معاف كرد. بر اساس اين قوانين، مهاجران بايد در اولين كشور محل ورودشان به اتحاديه اروپا درخواست پناهندگي دهند.
آلمان با سيل آوارگان و پناهجويان از كشورهاي خاورميانه و شمال آفريقا مواجه است. بحران آوارگان بزرگترين چالش قاره اروپا در نوع خود از زمان جنگ جهاني دوم به شمار مي رود.
هفته گذشته، وزارت كشور آلمان اعلام كرد در ماه اكتبر 2015(مهر) 181 هزار مهاجر وارد اين كشور شده اند كه بي سابقه بوده است. دولت آلمان انتظار دارد تا پايان سال ميزبان 800 هزار تا يك ميليون آواره و پناهجو باشد.
در روزهاي گذشته سياستمداران محافظه كار آلماني اعمال محدوديت هايي را براي پذيرش مهاجران مطرح كرده اند كه از جمله مي توان به طرح پيشنهادي براي جلوگيري از پيوستن خانواده هاي برخي از آوارگان سوري به آنها به مدت دو سال اشاره كرد.
«ولفگانگ شوئبله» وزير دارايي آلمان روز يكشنبه گذشته گفت، آلمان بايد اين پيام را به جهانيان انتقال دهد كه ظرفيت اين كشور براي كمك به مقابله با هجوم مهاجران از كشورهاي خاورميانه، آفريقا و آسيا به آلمان محدود است.
كميسارياي عالي پناهجويان سازمان ملل متحد اعلام كرده است از ابتداي سال جاري ميلادي بيش از 700 هزار آواره از طريق مديترانه وارد اروپا شده اند و از اين تعداد سه هزار و 210 نفر در دريا جان باخته و يا ناپديد شده اند.
اروپام**9158 **1561**1517
تاریخ انتشار: ۲۰ آبان ۱۳۹۴ - ۱۰:۴۸
تهران-ايرنا- وزارت كشور آلمان در بيانيه اي كه به نظر مي رسد از تغيير سياست اين كشور در مواجهه با هجوم آوارگان و پناهجويان حكايت دارد، اعلام كرد آوارگان سوري در آلمان ممكن است به ساير كشورهاي اروپايي فرستاده شوند.