به گزارش روز چهارشنبه روابط عمومي شركت گاز استان زنجان، نادر رابطي با تاكيد بر توجه جدي به كنترل دقيق وسايل گازسوز و اطمينان از سلامت كاركرد آنها افزود: استفاده نكردن از كلاهك در پشت بام ها، كنترل نكردن دقيق مسير دوكش و استفاده از لوله هاي آلومينيومي فنري در وسايل گاز سوز، از مهم ترين مواردي است كه متاسفانه شهروندان در رعايت آن بي دقتي مي كنند.
وي به نبود دقت و توجه كافي از سوي شهروندان در هنگام نصب صحيح وسايل گاز سوز، كنترل دودكش و رعايت اصول اوليه اشاره كرد و يادآورشد: سهل انگاري، غفلت و قصور در مواردي هر چند ساده و پيش پا افتاده امكان بروز حوادثي بزرگ و خسارت جاني و مالي به دنبال خواهد داشت.
رابطي آمار حوادث گاز طبيعي سال گذشته استان را 24 مورد اعلام و اظهار كرد: از اين تعداد 3 مورد مربوط به آتش سوزي، 10مورد انفجار و آتش سوزي و شش مورد گازگرفتگي منجر به فوت 11 نفر از هم استاني ها بوده است.
رئيس روابط عمومي شركت گاز استان زنجان با بيان اينكه شهروندان قبل از نصب بخاري با رعايت نكاتي ساده مي توانند از بروز حوادث جلوگيري كنند، گفت: آويختن وزنه اي به نسبت سنگين به داخل دودكش و هدايت آن از دهانه خروجي دودكش به طبقات پاييني يكي از راه هاي پيشنهادي براي كسب اطمينان از باز بودن مسير لوله است.
رابطي انعكاس تابش نور توسط آيينه و مكش شعله به سمت داخل دهانه دودكش را از ديگر راه هاي اطمينان از نصب وسيله گاز سوز بخاري عنوان كرد و افزود: به منظور كسب اطمينان از كاركرد صحيح وسيله گاز سوز، لوله بخاري خود را لمس كنيد، در صورتي كه گرماي آن را احساس نكرديد، به سرعت بخاري را خاموش و اشكال را برطرف كنيد چرا كه دودكش سرد زنگ خطري است كه نشان مي دهد گازهاي سمي وسيله گاز سوز در خانه شما در حال انتشار است.
وي ابراز كرد: خودداري از به كار بردن زانوهاي متعدد و حرارت گير، استفاده نكردن از بخاري گازي بدون دودكش در فضاي بسته و مغازه ها و جلوگيري از به كار بردن لوله هاي فنري آلومينيومي در وسايل گازسوز به خصوص بخاري از ديگر توصيه هاي ايمني است كه شهروندان بايد به آن توجه كنند.
رابطي توجه شهروندان را به اطمينان از مكش مناسب دودكش و باز بودن آن قبل از نصب وسيله گازسوز، سعي در نصب لوله بخاري به صورت مستقيم، توجه به بالابودن انتهاي دودكش از سطح پشت بام به اندازه 75 سانتي متر و نبود موانع در اطراف آن، استفاده از كلاهك هاي به شكل H، حصول اطمينان از محل اتصال و محكم بودن دودكش وسايل گازسوز با بازرسي مداوم و خودداري از درزبندي كامل محل وسيله گازسوزي جلب كرد.
رئيس روابط عمومي شركت گاز استان زنجان همچنين 9 درصد حوادث گاز گرفتگي را مربوط به عبور لوله بخاري از شيشه و نداشتن كلاهك H بر روي خروجي دودكش اعلام كرد و افزود: در اين روند چون لوله بخاري در معرض هواي سرد است، هواي حاصل از احتراق به بيرون هدايت نشده و زمينه نشت گاز، فراهم مي شود.
رابطي 8.24 درصد گازگرفتگي ها را نيز مربوط به وجود تَرَك ها در مسيرهاي خروجي عنوان كرد و با بيان اينكه شهروندان به اين امر دقت نظر داشته باشند، خاطرنشان كرد: در مورد دودكش ها نيز علاوه بر اينكه سايز دودكش شومينه ها بالاست و 40 تا 45 درصد حرارت را بيرون مي برد، احتمال دارد دريچه شومينه گرفته شده و مكش مناسب براي انتقال دي اكسيد كربن به بيرون را نداشته باشد كه نيازمند توجه جدي همشهريان است.
وي با تاكيد بر اينكه شعله همواره بايد آبي بسوزد؛ علايم مسموميت حاد با اين گاز را شامل سردرد، سرگيجه، تهوع و استفراغ، ضعف جسماني، خواب آلودگي، كاهش ديد و خميازه كشيدن بيش از حد عنوان كرد.
رئيس روابط عمومي شركت گاز استان زنجان اظهار اميدواري كرد با رعايت بيشتر نكات ايمني از سوي شهروندان، تعداد حوادث ناشي از گاز طبيعي در استان به صفر برسد.
رابطي ارائه هر چه بهتر خدمات به مشتركان گاز طبيعي را از افتخارها و از مهمترين وظايف شركت گاز استان زنجان خواند و به اهميت و الزام رفتارهاي اصلاح مصرف در جامعه اشاره كرد و گفت: مهم ترين شيوه براي تامين و توزيع عادلانه گاز طبيعي، مصرف درست و بهينه از اين نعمت الهي و رعايت اصول ايمني در مصرف آن است.
وي با اشاره به اهميت و جايگاه گاز طبيعي به عنوان سوختي پاك و در دسترس، از بهره مندي 4/99 درصد خانوار شهري و 1/58 درصد خانوار روستايي استان زنجان از نعمت گاز طبيعي خبر داد و افزود: تاكنون از ٢١ شهر استان به 20 شهر گازرساني شده و شبكه داخلي و تغذيه گازرساني به شهر نور بهار نيز در حال طراحي است.
رابطي با اعلام اينكه از ٩٠٨ روستاي داراي سكنه استان نيز هم اكنون 295 روستا به شبكه سراسري پيوسته است و عمليات گازرساني در 211 روستا تداوم دارد، اظهار كرد: شركت گاز استان زنجان توفيق خدمات رساني به 267 هزار مشترك خانگي، تجاري و صنعتي و بيش از 320 هزار خانوار مصرف كننده دارد.
3001/6085
تاریخ انتشار: ۲۰ آبان ۱۳۹۴ - ۱۲:۱۰
زنجان - ايرنا - رئيس روابط عمومي شركت گاز استان زنجان گفت: طبق آمار منتشره از شركت ملي گاز ايران، 73 درصد از حوادث گاز گرفتگي مربوط به نشتي گاز ناشي از نقص و مسدود بودن دودكش بخاري است.