محمد علی باغستانی با حضور در غرفه خبرگزاری جمهوری اسلامی در نمایشگاه مطبوعات در گفت وگو با ایرنا، بحث امنیت غذایی را مربوط به بحث سلامت محصول دانست و افزود: سازمان اصلاح نباتات مسئولیت این مهم را در كشور برعهده دارد.
وی به پایین بودن استفاده از سم در مقایسه با دیگر كشورها اشاره كرد و گفت: ایران در اقلیم خشك قرار دارد و در این اقلیم بیماری های گیاهی كاهش می یابد اما حشرات زیان دهده برای گیاهان در اقلیم خشك بیشتر است.
وی با تاكید بر اینكه میزان مصرفی سم در كشور مخاطره آمیز نیست، یادآورشد: سال های گذشته هیاتی شامل رئیس سازمان حفظ نباتات، نمایندگان وزارت بهداشت، سازمان استاندارد، سازمان محیط زیست، پزشكی قانونی، موسسه تحقیقات گیاه پزشكی و 2 نماینده از سوی وزارت جهاد كشاورزی برای حفظ نباتات در كشور تشكیل شده است.
باغستانی درخصوص قاچاق سموم به كشور نیز گفت: این میزان در حدود پنج درصد است كه بیشتر در مناطق مرزی استفاده می شود اما 95 درصد سم مورد استفاده، مورد تائید هیات یاد شده است.
وی گفت: به دلیل تحریم های ظالمانه دسترسی به برخی از شركت ها برای تهیه سم دچار مشكل شد در حالی كه این شركت ها پیش از تحریم، به ایران سموم گیاهی می فروختند. واردات سموم گیاهی به طور عام بیشتر از كشورهای هند و چین است اما همین سم ها نیز تست می شوند؛ با این حال در اجرای هر كاری همواره خطا نیز وجود دارد.
رئیس سازمان حفظ نباتات با بیان اینكه سال گذشته با 2 میلیون هكتار سن زدگی گندم مبارزه كردیم، افزود: مجموع محصولات كشاورزی در كشور را 90 تا100میلیون تن است.
وی گفت: ماندگاری سموم در برخی از محصولات گیاهی مانند برنج، سیب زمینی، گوجه فرنگی، پیاز، خیار و سیب درختی بیشتر است.
باغستانی ادامه داد: گزارش ها نشان می دهد فقط در یك درصد از برنج ها آلودگی سموم دارند.
اقتصام(4)9123 ** 2023
تاریخ انتشار: ۲۲ آبان ۱۳۹۴ - ۱۲:۰۳
تهران-ایرنا- رئیس سازمان حفظ نباتات كشور مصرف سم نباتی در ایران را كمتر از دیگر كشورها و 60 درصد میانیگین جهانی اعلام كرد.