تهران-ايرنا- محققان سوئدي آزمايش خوني ابداع كرده اند كه گفته مي شود در 96 درصد از موارد، ابتلا به سرطان را به دقت تشخيص مي دهد و در 71 درصد از موارد نيز نوع آن را به درستي اعلام مي كند.

به گزارش گروه علمي ايرنا از خبرگزاري يونايتدپرس، آزمايش هاي خون در تشخيص ابتلا به سرطان كاربرد روز افزون يافته است. محققان از سال ها قبل روي آزمايش هاي خون براي تشخيص سرطان كار مي كنند كه از جمله آنها مي توان به ابداع آزمايش خوني اشاره كرد كه توسط محققان دانشگاه برادفورد در انگليس ابداع شد و در جريان آن، محققان در يك مطالعه كوچك با استفاده از اين آزمايش خون موفق شدند سرطان هاي ملانوم، ريه و راست روده را با دقت تشخيص دهند.
آزمايش خون ابداعي محققان انگليسي، با استفاده از شدت متفاوت نور ماوراي بنفش، ميزان آسيب وارده به دي.ان.اي را اندازه گيري مي كند.
اما جديدترين آزمايش خون كه توسط محققان دانشگاه اومئا (Umea) در سوئد ارائه شده است، بر اساس تغييرات حاصل شده در آر.ان.اي پلاكت هاي خون است كه تومورها در بدن ايجاد مي كنند.
'يوناس نيلسون' از محققين اومئا توانايي تشخيص سرطان در مرحله اوليه را حياتي دانست و گفت كه در تحقيقاتشان، به بررسي اين موضوع پرداختند كه چگونه يك روش جديد نمونه برداري مبتني بر خون مي تواند براي تشخيص سرطان مورد استفاده قرار گيرد.
در اين مطالعه، تقريبا تمامي اشكال سرطان تشخيص داده شد كه اين موضوع نشان مي دهد نمونه برداري هاي مبتني بر خون پتانسيل زيادي براي تقويت تشخيص اوليه سرطان دارند.
محققان، پتانسيل تشخيصي اين آزمايش را از طريق توالي يابي آر.ان.اي 283 نمونه پلاكت بررسي كردند و در اين مطالعه 228 بيمار مبتلا به تومورهاي ساكن و متاستاز داده شده را با ضريب 96 درصد دقت از 55 فرد سالم ديگر تشخيص دادند.
اين آزمايش خون همچنين به درستي محل تومور اوليه را در بيماران مشخص كرد و در 71 درصد از موارد سرطان هاي ريه، سينه ، لوزالمعده، مغز، كبد و راست روده را تشخيص داد.
اين مطالعه در مجله Cell منتشر شده است.
علمي**2038**2017