به گزارش ایرنا، رئیس اداره محیط زیست اسفراین در این نشست گفت: با آزمایش های انجام شده پساب این تصفیه خانه آلوده است و با آن امكان كشت زراعی یا باغی وجود ندارد.
حمید فخرانی گفت: در این راستا اخطاریه های لازم برای اداره های آب و فاضلاب شهری و جهاد كشاوری ارسال شده است.
معاون بهداشتی دانشكده علوم پزشكی اسفراین نیز در این نشست با اشاره به مشكل پساب فاضلاب تصفیه خانه در روستاهای مسیر آن از جمله كلاته میرزا رحیم گفت: در بازدید به عمل آمده از این روستا هم اكنون هیچ نوع كشت انجام نمی شود.
وی افزود: زمانی این پساب برای استفاده در كشاورزی مناسب است كه سامانه های هوادهی در تصفیه خانه نصب شود.
وی با بیان اینكه 3تا 4 كیلومتر پساب فاضلاب رها شده این تصفیه خانه باید مدیریت شود گفت: آب رها شده حاصل پر شدن حوضچه های تصفیه خانه است كه باید از دسترس مردم دور باشد.
وی پیشنهاد داد: كشت براساس پساب خروجی برای این روستاها تعریف شود.
رئیس اداره آب و فاضلاب شهرستان اسفراین نیز در این نشست گفت: هدف اول از جمع آوری فاضلاب و ایجادتصفیه آن برای كشت نبوده است.
رضا روئین فرد اظهار كرد: این عمل تنها برای حفاظت از منابع آب زیرزمینی درحدی كه به محیط زیست آسیب نزند بوده است ولی كشاورزان این مسیر را منحرف كرده و از پساب برای كشت استفاده می كنند.
وی افزود : پساب تصفیه خانه فاضلاب نباید در دسترس مردم قرار گیرد.
مركز شهرستان 127 هزار نفری اسفراین در 60كیلومتری جنوب شرقی بجنورد واقع است.
ص/6042
تاریخ انتشار: ۲۴ آبان ۱۳۹۴ - ۰۸:۴۶
اسفراین- ایرنا- براساس مصوبه كارگروه سلامت و امنیت غذایی اسفراین، پساب فاضلاب تصفیه خانه این شهر تنها برای كشت جارو و نهال به منظور تولید فرآورده های چوبی مناسب است.