محمد جاسم روز يكشنبه در ديدار با مسئولان جهاد كشاورزي آذربايجان غربي افزود: كشور جمهوري اسلامي ايران به لحاظ موقعيت جغرافيايي و حسن همجواري با كشور عراق نقش مهمي در تامين نيازهاي صنعتي، اقتصادي و كشاورزي عراق دارد.
وي اظهار كرد: كشور عراق علاقه مند به تامين برخي مواد مورد نياز خود به خصوص محصولات كشاورزي از ايران است و كم بودن مسافت، پايين بودن هزينه ها و امنيت در مرزها زمينه اين همكاري را بيش از پيش فراهم كرده است.
محمد جاسم بيان كرد: كميته اي در كشور عراق براي حل مسايل فني موجود در مرز تشكيل شده تا محصولات وارد شده در اسرع وقت به دست مصرف كنندگان برسد.
رئيس جهاد كشاورزي آذربايجان غربي نيز در اين ديدار با بيان اينكه توسعه همكاري هاي اقتصادي و كشاورزي استان آذربايجان غربي و عراق ميسر است، گفت: انتقال دانش فني كشاورزي و صادرات محصولات كشاورزي استان به كشور عراق از برنامه هاي اين سازمان است.
اسماعيل كريم زاده افزود: سيب توليدي در اذربايجان غربي از سالم ترين محصولات توليدي كشور است كه به كشورهاي آسياي ميانه و حاشيه خليج فارس و كشورهاي همسايه صادر مي شود.
وي ادامه داد: كيفيت و قيمت مناسب از مزيت هاي نسبي توليد اين محصول به شمار مي رود كه اميد است در آينده نزديك شاهد افزايش صادرات اين محصول به كشور عراق باشيم.
به گزارش ايرنا، بررسي برخي از مشكلات و موانع موجود در صادرات محصولات كشاورزي و دامي استان آذربايجان غربي به عراق از محورهاي مهم اين ديدار بود.
در اين نشست مشترك پيشنهادهاي ارائه شده براي رفع ممنوعيت صادرات برخي از محصولات كشاورزي به كشور عراق، حذف تعرفه هاي گمرگي براي واردات سيب به كشور عراق، حمل يكسره محصولات كشاورزي تا محل تخليه در خاك كشور عراق و سرعت بخشيدن به ترخيص كالاهاي كشاورزي در مرزهاي دو كشور مورد بررسي و تاكيد قرار گرفت.
همچنين هيات عراقي امروز از سردخانه ها، واحدهاي سورتينگ و بسته بندي، پايه هاي رويشي انواع ميوه ها در موسسه رويان پژوهش در استان آذربايجان غربي بازديد كرد.
آذربايجان غربي از استان هاي همجوار با عراق بوده و در سالهاي گذشته صادرات بسياري در زمينه محصولات كشاورزي به عراق داشته كه سيب و انگور از جمله اين محصولات است.
ارسال سالانه 50 تا 150 هزار تن سيب درختي به عراق از جمله فعاليت هاي مشترك اقتصادي استان با كشور عراق است كه در سالهاي اخير به علت برخي مسايل و شايعه ها اين صادرات كاهش يافته است.
هم اكنون با بازديد هاي مسئولان وزارت كشاورزي عراق از اين استان، اين مسائل رفع شده و بار ديگر همكاري هاي دو كشور در اين زمينه پررنگ تر مي شود.ك3
7125/1905
تاریخ انتشار: ۲۴ آبان ۱۳۹۴ - ۲۱:۰۶
اروميه- ايرنا- مديركل قرنطينه وزارت كشاورزي عراق گفت: برخي مشكلات موجود در پايانه هاي مرزي ناشي از حجم وسيع واردات انواع كالاي هاي مصرفي از جمله كشاورزي و دامي به عراق بوده و اين كشور مصمم به حل مسائل مطرح در تبادلات مرزي با ايران است.