به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، دكتر محمود كمره ای روز دوشنبه در آیین رونمایی از ربات انسان نمای سورنای 3 در دانشكده فنی دانشگاه تهران افزود: ربات انسان نمای سورنای 3 با حمایت سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران و همكاری 70 نفر از محققین، دانشجویان و مهندسین علمی دانشگاه تهران و سایر دانشگاه های كشور در مدت چهار سال (از دیماه سال 90) انجام شد.
وی بیان كرد: اكنون نیز مراحل طراحی مقدماتی سورنای 4 توسط این تیم دانشگاهی در دانشگاه تهران در حال اجرا است.
وی در بخشی از سخنان خود با اشاره به این كه برخی بین پژوهش های كاربردی و بنیادی فاصله قائل می شوند، افزود: بر اساس تحقیقات انجام شده در بین دانشگاه ها به این نتیجه رسیده ایم كه این طور نیست، آمارها نشان می دهد محققین دانشگاهی كه در زمینه پژوهش فعال هستند در هر دو زمینه كاربردی و بنیادی فعالیت های ارزنده ای دارند.
كمره ای بیان كرد: این آمارها نشان می دهد كه تعداد دستاوردهای و مقالات محققین در حوزه كاربردی به اندازه همان تعداد دستاوردها و مقالات پژوهش های بنیادی است.
وی از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری خواست كه حمایت های خود را در زمینه تحقیقات كاربردی همچون تحقیقات بنیادی داشته باشد.
كمره ای یادآور شد: بهترین سرمایه گذاری در امر آموزش و تحقیقات، تحقیقات كاربردی است.
ربات انسان نمای ' سورنا 3 ' كه نخستین و پیشرفته ترین ربات انسان نمای كشور و یكی از هفت ربات برتر انسان نمای جهان است، امروز دوشنبه با حضور سورنا ستاری معاون علمی وفناوری ریاست جمهوری، محمود نیلی احمد آبادی رییس دانشگاه تهران، محمود كمره ای رئیس پردیس دانشكده های فنی این دانشگاه و جمعی از استادان رونمایی شد.
این ربات با قدی برابر 190 سانتیمتر و وزنی حدود 98 كیلوگرم در مقایسه با نسل دوم سورنا از 31 درجه آزادی برخوردار است و سرعت گام برداری در آن به 7 دهم كیلومتر بر ساعت افزایش یافته است.این ربات توانایی شناسایی اشیا از پیش تعیین شده، تشخیص و تعقیب صورت افراد در تصویر و تشخیص وضعیت بدن افراد را دارد.
سورنا 3 همچنین قابلیت بینایی و شنیدن مجموعا 200 كلمه (فارسی )را دارد.
علمی ** 9340 ** 9314**2017
تاریخ انتشار: ۲۵ آبان ۱۳۹۴ - ۱۳:۳۳
تهران - ایرنا – رییس پردیس دانشكده های فنی دانشگاه تهران از اجرای طراحی مقدماتی پروژه ربات انسان نمای سورنای 4 خبر داد.