تهران - ایرنا - دبیركل حزب اراده ملت گفت: شفاف سازی هزینه های انتخاباتی به توسعه سیاسی، تنویر افكار عمومی و انتخاب درست مردم كمك می كند و این شفاف سازی باید در قانون احزاب نیز دیده شود.

احمد حكیمی پور روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با شفاف سازی در فعالیت های اقتصادی و سیاسی موافقیم ؛ بوی‍ژه در زمینه احزاب كه نباید كار اقتصادی كنند، طبق قانون، گردش مالی آنها باید معلوم باشد كه از چه منبعی چه هزینه هایی صورت می گیرد.
وی اضافه كرد: برای این كه قدرت های اقتصادی و كسانی كه به منابع و رانت های اقتصادی دسترسی دارند در سیاست و جهت گیری سیاسی مردم نقش نداشته باشند و فضا را آلوده نكنند، بهتر است فعالیت های انتخاباتی و سیاسی شفاف باشد تا معلوم شود هزینه ها از چه منبعی تامین می شود.

* پول های كثیف در عرصه انتخابات
حكیمی پور اظهار كرد: این یك واقعیت است كه شاهد حضور پول های كثیف در عرصه رقابت های سیاسی هستیم و می خواهند قدرت سیاسی مبتنی بر رای و اراده مردم را دچار خدشه كنند و فضا از این مسیر كه قانونمند، شفاف و مبتنی بر رقابت سالم باشد، خارج شود.
وی افزود: اصلاح طلبان از این لایحه استقبال كرده و احزاب اصلاح طلب در انتخابات پیشین همواره گزارش مالی ارائه كرده اند كه هزینه ها چقدر بوده و از چه محلی تعیین شده است.

* قانون های احزاب، انتخابات و جرم سیاسی در كنار هم باشند
دبیركل حزب اراده ملت در عین حال گفت: قانون احزاب، قانون انتخابات و قانون جرم سیاسی كه هنوز شكل نگرفته است، باید در كنار هم و مكمل یكدیگر باشند و یكی را بدون دیگری نمی شود مورد رسیدگی قرار داد.
حكیمی پور افزود: ‌از آنجایی كه این قانون ها همسانی بسیاری با هم دارند، برای این كه رقابت های سیاسی شفاف، قانونمند و تعالی بخش باشد به كنار هم بودن قوانین مزبور نیاز داریم.
وی با بیان این كه این كار به بهتر شدن فضای رقابت در عرصه سیاست كمك می كند اظهار كرد: قوانین مزبور بارها و مقطعی مورد اصلاح قرار می گیرد كه ممكن است غیركارشناسی و ناقص باشد،‌ به همین خاطر، اصلاح قانون ها نباید مقطعی و بسته به فضای خاص باشد.
حكیمی پور ادامه داد: چند سال است كه مجلس شورای اسلامی روی شفاف سازی هزینه های انتخاباتی كار می كند و باید به جایی برسد. می دانیم كه در قوانین احزاب و دمكراسی های پایدار و پیشرفته جهان، احزاب باید منابع مالی خود را معلوم كنند.
وی افزود: در برخی كشورها احزاب از بودجه عمومی هم اعتبار دریافت می كنند و برای انتخابات كمپین راه می اندازند تا معلوم شود چه كسانی چقدر هزینه كرده اند.
حكیمی پور گفت: توسعه سیاسی لازمه توسعه همه جانبه است و این بر دوش احزاب و تشكل های مدنی است و از آنجایی كه احزاب طبق قانون نمی توانند كار اقتصادی انجام دهند، منابع آنها باید از محل یا محل هایی تامین شود.
وی اظهار كرد: اگر این هزینه ها از منابع عمومی است كه باید معیارهایی داشته باشد و به نسبت شعبه ها، دفاتر و اعضا و نقشی كه در فضای سیاسی دارند، این آیتم ها باید در نظر گرفته شود.
حكیمی پور گفت: می توانیم از تجارب كشورهای دیگر در جهت توسعه مبتنی بر ارزش ها، فرهنگ و باورهای جامعه اسلامی خود استفاده كنیم.
به گزارش ایرنا، لایحه شفاف سازی منابع مالی و هزینه های انتخاباتی داوطلبان انتخابات مجلس شورای اسلامی ، ریاست جمهوری و شوراها كه در هیات دولت به تصویب رسید، برای طی مراحل قانونی با قید دو فوریت در دستور كار مجلس شورای اسلامی قرار می گیرد.
سیام * 6084 /1449