دكتر سورنا ستاري روز دوشنبه در آيين رونمايي از ربات انسان نماي سورنا3 در جمع خبرنگاران، در پاسخ به پرسش ايرنا در زمينه برنامه معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري براي پژوهش هاي كاربردي و بنيادي، گفت: مشخص كردن محور پژوهش براي دستيابي به يك محصول فناورانه و رفع نياز كشور ضروري است، به طور مثال زماني كه از پژوهش در زمينه ربات انسان نما صحبت مي شود، مشخص است كه در چه زمينه اي و براي رفع چه نيازي اين پروژه تعريف شده است.
وي بيان كرد: پروژه هايي به اين شكل كه مرزدانشي هستند، مانند حوزه فضا كه به تازگي معاونت علمي وفناوري رياست جمهوري به آن ورود كرده است و برنامه هاي مفصلي در اين حوزه وجود دارد، آزمايشگاه هايي براي توسعه علوم مرزدانشي و توسعه فناوري در كشور هستند و اگر ما مكانيزم مناسبي براي تجاري سازي در اين پروژه ها پيش بيني كنيم، قطعا اتفاقات خوبي خواهد افتاد.
ستاري با اشاره به ربات انسان نماي سورنا 3 كه توسط دانشگاه تهران طراحي و ساخته شد، گفت: دانشگاه تهران يكي از پيشروها در حوزه هاي پژوهش هاي بنيادي است و ربات سورنا 3 يكي از نمادهاي فناوري كشور است و اين امر مي تواند به سرمايه گذاري در حوزه هاي مرزدانشي و ريزشي كه از اين تكنولوژي ها در بخش خصوصي ايجاد مي شود، كمك كند.
وي يادآور شد: توسعه و تجاري سازي محصولات شركت ها و نيز ايجاد شركت هاي دانش بنيان براساس تحقيقات پايه و بنيادي شكل مي گيرد و ربات سورنا3 نيز از همين ويژگي برخوردار است.
وي يادآور شد: مبناي بسياري از پروژه هايي كه در آينده در حوزه ربات هاي انسان نما ترويج خواهد شد، تحقيقات كاربردي است كه براساس پروژه ربات سورنا3 اتفاق افتاده است.
علمي (4) ** 9340**2017
تاریخ انتشار: ۲۵ آبان ۱۳۹۴ - ۱۶:۵۵
تهران- ايرنا- معاون علمي و فناوري رياست جمهوري گفت: براي دستيابي به تمركز و موفقيت در حوزه پژوهش، لازم است كه انجام پژوهش ها در كشور را مسئله محور كنيم.