به گزارش خبرنگار ايرنا در اين نشست خبري سردار محمدحسين رجبي ابتدا با گراميداشت ياد و خاطره شهداي انقلاب اسلامي و بويژه پيشمرگان مسلمان كُرد از اجراي سه هزار و 120برنامه در طول هفته بسيج امسال در استان اشاره كرد و گفت: هفته بسيج از 29 آبان آغاز و تا پنجم آذرماه كه سالروز تشكيل بسيج مستضعفين به فرمان حضرت امام (ره) است، ادامه دارد.
او افتتاح 200طرح محروميت زدايي شامل احداث مسكن براي ايتام و محرومين، احداث خانه هاي بهداشت، غسالخانه، دهياري، خانه عالم، حوزه علميه، زمين ورزشي، پل و مدرسه را از جمله برنامه هاي هفته بسيج امسال دانست و افزود: بيشتر اين تعداد طرح در روستاهاي استان به بهره برداري مي رسد.
او همچنين برگزاري يادواره شهدا، نشست هاي فرهنگي، اجتماع بزرگ بسيجيان، افتتاح بيمارستان چشم پزشكي قروه، عطر افشاني مزار شهدا، ديدار با خانواده معظم شهدا و حضور در نماز جمعه را از برنامه هاي شاخص امسال هفته بسيج در كردستان ذكر كرد.
به گفته وي در مدت يك ماه اخير نيز 15برنامه محوري براي پيشوازي از برنامه هاي هفته بسيج در استان برگزار شده كه رزمايش الي بيت المقدس و فضاسازي شهرهاي استان را مي توان از جمله اين برنامه ها اعلام كرد.
استان كردستان با يك ميليون و 480هزار نفر جمعيت حدود 420هزار نفر بسيجي دارد.
**سپاه و دولت تعامل خوبي با هم دارند
فرمانده سپاه بيت المقدس كردستان در ادامه اين نشست خبري به سوالات خبرنگاران در مورد مسايل مختلف استان نيز پاسخ داد و در بخشي از اين پاسخگويي به تعامل خوب سپاه و دولت در استان اشاره كرد و گفت: سپاه خود را از نظام و دولت جدا نمي داند و تعامل خوبي بين سپاه و دولت وجود دارد.
سردار رجبي به نامگذاري امسال به عنوان همدلي بين دولت و ملت از سوي رهبر معظم انقلاب اشاره كرد و افزود: كساني كه اختلاف بين سپاه و دولت را مطرح مي كنند به دنبال سياه نمايي و شايعه پراكني هستند.
او در راستاي اين تعامل خوب ميان سپاه و دولت در كردستان گفت: با استاندار كردستان به عنوان نماينده عالي دولت در كردستان تعامل زيادي داريم.
او امنيت كشور را مرهون تلاش تمام نيروهاي مسلح دانست و گفت: سپاه نيز نقش زيادي در تامين امنيت كشور و استان كردستان دارد.
**درآمد حاصل از معابر كول بري در كردستان بايد صرف مرز شود
فرمانده سپاه بيت المقدس كردستان در ادامه در پاسخ به سوالي در مورد بستن معابر كول بري در استان نيز گفت: تا زماني كه درآمد حاصل از فعاليت اقتصادي در اين معابر صرف مرزها نشود اجازه فعاليت در اين معابر را نمي دهيم.
سردار رجبي با اشاره به اينكه مرز براي نگهداري و حفظ آن نيازمند تامين اعتبار است افزود: نمي شود كه درآمد حاصل از فعاليت اقتصادي در اين معابر در جاهاي ديگري هزينه شود.
او با بيان اينكه با استاندار كردستان در اين موضوع هم نظر هستيم افزود: اين معابر براي اشتغال بيكاران باز شده بوده و 12هزار كارت كول بري نيز صادر شده است و سپاه به منظور امرار معاش بيكاران ساكن در مرزها اجازه فعاليت در اين معابر را داده بود و تا تعريف درستي از اين معابر نشود آن را باز نمي كنيم.
استان كردستان 227 كيلومتر مرز مشترك با كشور عراق در چهار شهرستان بانه، مريوان، سروآباد و سقز دارد و مرز باشماق مريوان از سال 85 به عنوان مرز رسمي محل صادرات، واردات و ترانزيت كالا است.
**منطقه آزاد تجاري در ايجاد اشتغال موثر است
فرمانده سپاه بيت المقدس كردستان در ادامه همچنين از توجه دولت به خواست مردم كردستان در تصويب ايجاد منطقه آزاد تجاري صنعتي بانه و مريوان قدرداني كرد و با بيان اينكه بيكاري يكي از مهمترين مشكلات كنوني كردستان است اظهار اميدواري نمود ايجاد اين منطقه منجر به رفع بيكاري در استان شود.
سردار رجبي با تاكيد بر اينكه همه بايد براي اجراي هرچه سريعتر اين منطقه آزاد تلاش كنيم افزود: بايد رديف بودجه اي مشخصي براي ايجاد اين منطقه در دولت در نظر گرفته شود.
**كردستان با عقب ماندگي روبرو است
فرمانده سپاه بيت المقدس كردستان در ادامه اين نشست خبري همچنين با بيان اينكه كردستان يك عقب ماندگي در همه حوزه ها دارد گفت: در برخي از حوزه ها از جمله خدمات رساني مانند گاز، برق و جاده خوب كار شده اما باتوجه به اينكه فرصت هاي توسعه اي از استان گرفته شده بايد با كار جهادي، جهشي و ميان بر كردستان را به توسعه برسانيم.
سردار رجبي با بيان اينكه وضعيت برخورداري كردستان قبل از انقلاب ضعيف بود افزود: جنگ و ناامني فرصت توسعه را از استان گرفت و اكنون بايد تلاش براي رسيدن به توسعه را دوچندان كنيم.
او با اشاره به اينكه اين عقب ماندگي به حوزه ايجاد زيرساخت هاي دفاع مقدس از جمله يادمان ها و باغ موزه سرايت كرده است گفت: با همكاري استاندار كردستان درصدد ايجاد باغ موزه دفاع مقدس در سنندج هستيم.
به گفته او كنگره 5400 شهيد استان كردستان نيز در ادامه برگزاري كنگره پيشمرگان مسلمان كُرد در سال 97 در استان برگزار مي شود.
فرمانده سپاه بيت المقدس كردستان با سوال يكي از خبرنگاران در زمينه حوزه فرهنگي گفت: اگرچه تخصصي در اين حوزه ندارم اما باتوجه به رصدي كه انجام داده ام از اين وضعيت رضايت ندارم.
سردار رجبي خواستار هماهنگي هاي بيشتري در اجراي برنامه هاي فرهنگي در كردستان شد و گفت: در برگزاري برنامه ها بايد هماهنگي هاي بين بخشي انجام شود.
او با بيان اينكه مخالف برگزاري مراسم هاي تجليل، يادبود و گراميداشت براي اشخاص فرهنگي و هنري نيستم گفت: در اين گونه مراسم ها بايد اولويت ها و ارزش ها در نظر گرفته شود بعد اقدام به برگزاري مراسم كرد.
او با اشاره به اينكه كردستان پنج هزار و 400 شهيد تقديم انقلاب اسلامي كرده و به فرموده رهبر معظم انقلاب، استاني فرهنگي است تاكيد كرد برنامه هاي فرهنگي بايد در طراز جايگاه استان باشد.ك/3
3033/6108
تاریخ انتشار: ۲۶ آبان ۱۳۹۴ - ۱۱:۱۲
سنندج- ايرنا- فرمانده سپاه بيت المقدس كردستان در آستانه گراميداشت هفته بسيج در نشست خبري با حضور خبرنگاران با تشريح برنامه هاي اين هفته به سوالات و دغدغه هاي خبرنگاران در ارتباط با مسايل استان كردستان نيز پاسخ داد.