بوشهر - ايرنا- رئيس موسسه تحقيقات علوم شيلاتي كشور گفت: پژوهشكده ميگوي كشور مستقر در بوشهر چهار هزار مولد ميگو spf (ميگوي عاري از بيماري) توليد كرد كه دو برابر ميزان پيش بيني و تعيين شده در سال جاري است.

به گزارش ايرنا، محمد پوركاظمي روزسه شنبه در جمع خبرنگاران در بوشهر افزود: مهمترين كار پژوهشكده ميگوي كشور در سال جاري به پايان رساندن فاز اول پروژه SPF با همكاري معاونت علمي رئيس جمهوري، موسسه تحقيقات علوم شيلاتي و استانداري بوشهر است.
وي اضافه كرد: بخشي از اين مولدهاي توليدي در اختيار بخش خصوصي قرار گرفت و نتايج ثبت شده از اين زمينه رضايت بخش بوده است.
پوركاظمي اظهاركرد: تدوين پروژه سند ملي اصلاح نژاد ميگو از پروژه هاي مهم پژوهشكده تحقيقات ميگوي كشور است كه دراين ارتباط با يكي از متخصصان ميگو در برزيل براي حضور درايران و و سفر به بوشهر درهفته آينده هماهنگي شده است.
وي يادآورشد: پس از بازديد از مراكز تكثير و توليد و پرورش كارگاه آموزشي دراين زمينه در بوشهر برگزار مي شود و سند ملي اصلاح نژاد با افق 15 ساله باهمكاري محققان علوم شيلاتي تدوين مي شود.
پوركاظمي بررسي وضعيت ذخاير در دريا را از جمله ديگر اقدامات مهم اين موسسه عنوان كرد و گفت: در اين ارتباط گشت تحقيقاتي براي برآورد ذخاير دريايي از استان هرمزگان شروع و در زمان حاضر در آبهاي سيستان و بلوچستان حضور دارد و بزودي در حد فاصل بوشهر و بندرعباس قرار مي گيرد.
وي ادامه داد: براساس برنامه ريزي انجام شده تا يك ماه آينده كشتي تحقيقاتي فردوس 1 براي بررسي آخرين وضعيت ذخاير دريا وارد استان بوشهر مي شود.
رئيس موسسه تحقيقات علوم شيلاتي كشور افزود: يكي از نگراني هاي محققان علوم شيلات آلودگي هاي صنايع نفت و پتروشيمي در دريا و آسيب جدي كه به ذخاير وارد مي كند، است.
وي اضافه كرد: در اين ارتباط طرح جامعي براي ارزيابي اثرات و خسارت آلودگي هاي ناشي از ضايعات نفتي و پتروشيمي بر اكوسيستم هاي آبي، آبزيان و جامعه صيادي در حال تدوين است.
پوركاظمي گفت: در كنار توسعه صنايع نفت توجه به حفظ ذخاير دريا و توليد محصول سالم براي نسل هاي آينده ضروري است.
وي اظهاركرد: موسسه تحقيقات شيلات امسال 25 ميليارد ريال اعتبار براي پروژه هاي تحقيقاتي در نظر گرفته شده است.
وي گفت: مهمترين اولويت ما در سال جاري و پنج سال آينده مكان يابي و پشتيباني علمي از پرورش ماهي در قفس و آموزش و ترويج و اصلاح نژاد گونه هاي بومي و تجاري است كه در اين ارتباط كنگره بين المللي آبزي پروري آذرماه با همكاري انجمن آبزي پروري در تهران برگزار مي شود.
پوركاظمي يادآور شد: براي اشل تحقيقاتي و تنوع ژنتيكي در مركز spf ، 500 مولد از نوع وانومي وارد شده است. ك/2
6047/6043