نادر انصاريان روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: از ابتداي امسال تاكنون 447 هزار مسافر از طريق پايانه مسافربري گمرك تمرچين شهرستان پيرانشهر در مرز ايران و عراق تردد داشته اند.
وي علت كاهش 23 درصدي مسافر از اين گمرك را نا آرامي هاي موجود در اقليم كردستان عراق عنوان كرد.
انصاريان اضافه كرد: از مجموع مسافراني كه از اين پايانه مرزي تردد داشته اند، بيش از 224 هزار نفر را مسافران ورودي و افزون بر 222 هزار نفر را نيز مسافران خروجي تشكيل مي دهند.
مدير گمرك تمرچين پيرانشهر همچنين گفت: از مجموع مسافران ورودي امسال بيش از 132 هزار نفر را ايرانيها و 92 هزار نفر را نيز مسافران خارجي كه اغلب عراقي بودند، تشكيل مي دهند.
وي افزود: از تعداد مسافران خروجي اين گمرك نيز در سال جاري بيش از 139 هزار نفر را مسافران ايراني و 93 هزار نفر را مسافران خارجي تشكيل ميدهند.
انصاريان اظهار كرد: پايانه مرزي تمرچين پيرانشهر به علت موقعيت خاص و استراتژيك، ايجاد مسير جايگزين براي كشور تركيه به منظور دسترسي به بنادر درياي مديترانه، قاره هاي اروپا و آفريقا از طريق كشورهاي سوريه و لبنان از موقعيت بسيار ويژه اي برخوردار است.
به گزارش ايرنا، مرز رسمي زميني تمرچين در 11 كيلومتري غرب شهرستان پيرانشهر در جنوب آذربايجان غربي و نقطه مقابل مرز حاج عمران عراق قرار دارد و يكي از نزديكترين مسيرهاي زميني جمهوري اسلامي به درياي مديترانه شرقي و به عنوان دروازه تجاري دو كشور ايران و عراق قلمداد مي شود.
اين مرز زميني تا شهر اروميه مركز استان 160 كيلومتر فاصله دارد و فاصله نزديكترين شهرها به اين مرز، پيرانشهر در ايران و چومان در عراق است كه به ترتيب حدود 11 كيلومتر و 25 كيلومتر با گمرك تمرچين فاصله دارند.
مرز تمرچين پيرانشهر در سال 86 به عنوان مرز مجاز رسمي زميني فعال شد.
شهرستان مرزي پيرانشهر در جنوب آذربايجان غربي و 145 كيلومتري مركز استان واقع شده است.ك3
6185/1905
تاریخ انتشار: ۲۶ آبان ۱۳۹۴ - ۱۶:۵۵
مهاباد- ايرنا- مدير گمرك تمرچين پيرانشهر از كاهش 23 درصدي ميزان تردد مسافر از مرز تمرچين اين شهرستان در سال جاري خبر داد.