شيراز- ايرنا- معاون سياسي، امنيتي استانداري فارس با ابراز نگراني از پايين بودن ميزان مطالعه در اين استان گفت: با بخشنامه و صورتجلسه، نمي توان كسي را كتابخوان و يا كتابخواني را به فرهنگ تبديل كرد.

به گزارش ايرنا هادي پژوهش جهرمي، سه شنبه درآيين گراميداشت هفته كتاب، كتابخواني و كتابدار و تكريم مقام كتابداران و خادمان كتاب فارس در شيراز بيان كرد: در حوزه مطالعه و كتابخواني بايد يك انقلاب فرهنگي صورت گيرد زيرا بر اين باوريم كه فرهنگ را بايد ساخت و گرنه با كارهاي دستوري، بخشنامه و صورتجلسه فرهنگ ساخته و يا كسي كتابخوان نمي شود.
وي ادامه داد: فرهنگ سازي درحوزه كتاب بايد از مهدهاي كودك و آموزشگاه ها آغاز شود تا مطالعه كردن در جامعه نهادينه شود اما امروز در كشور ما كتاب دچار يك غربت و انزوا شده و اين يك آفت بزرگ براي هر جامعه اي است .
معاون سياسي، امنيتي استانداري فارس اظهارداشت: براي تمدن سازي بايد، مطالعه و آگاهي ها افزايش يابد چرا كه اين امر با ناداني و كتاب نخواندن محقق نخواهد شد.
پژوهش جهرمي، اضافه كرد: بيشتر داشته هاي امروزما متعلق به ادوار گذشته است و متاسفانه ما در دوران كنوني متناسب با امكانات، پيشرفت خوبي نداشته ايم و نتوانستيم بزرگاني همچون حافظ، سعدي، مولوي، ملاصدرا، سهروردي و شيخ اشراق را به جهانيان معرفي كنيم.
وي، مدرك گرايي دانشجويان را يكي از دلايل اصلي اين مهم بيان كرد و گفت: كسب علم و دانش و مطالعه در اولويت هاي جوانان ما قرار ندارد و دانشجويان و دانش آموزان ما درس مي خوانند تا فقط وارد بازار كار شوند و همين امر موجب شده حتي در رشته خود، اطلاعات كافي و مناسب نداشته باشند.
پژوهش جهرمي ادامه داد: اين درحالي است كه تمدن ايراني كه از نام آورترين تمدن هاي بشري است با استفاده از كتاب ها و آثار مكتوب خود توانسته تمدن ايراني اسلامي را به جهان معرفي كند.

*** جهان، شيراز را با فرهنگ، ادب و هنر مي شناسند
مدير كل كتابخانه هاي عمومي استان فارس نيز در اين آيين گفت: مديران و مسئولان بايد به اين باور برسند، ملاك ارزيابي اين استان و شهر شيراز، بلندي آسمان خراش ها و پاساژها، مساحت خيابان ها و آپارتمان هايش نيست بلكه جهان، شيراز را با فرهنگ، ادب و هنر مي شناسد و اين ويژگي ها در كتاب متجلي است.
سيدمحمدامين جعفري حسيني افزود: اگر در سال هاي پيشين به كتابخانه ها، كتابداران و امكانات بخش مطالعه و كتاب فارس توجه شده بود، امروز استان فارس متفاوتي وجود داشت.
وي اظهارداشت: متاسفانه امكانات سخت افزاري بسيار اندكي در اختيار اداره كل كتابخانه هاي عمومي استان فارس و كتابداران اين استان قرار دارد و اميدواريم بتوانيم براي كتابداران و كتابخوانان امكانات بهتري مهيا سازيم.
حعفري حسيني بيان كرد: كتابخانه هاي استان فارس به جز يكي دو كتابخانه به نحوي فقط قفسه هاي كتاب هستند اما كتابداران با همت خود با اين امكانات محدود به كتابخوانان خدمت مي كنند.
او اضافه كرد: بايد فضايي در استان فارس فراهم شود كه كتاب، كتابدار و كتابخانه به جايگاه واقعي خود برسند.
وي از معاون سياسي، امنيتي استاندار فارس درخواست كرد زمينه را براي برگزاري انجمن كتابخانه هاي استان فارس كه به تعويق افتاده است، مهيا كند.
در اين آيين از 104 نفر از فعالان ممتاز حوزه كتاب و كتابخواني فارس و فاطمه هاشمي نيك خبرنگار خبرگزاري ايرنا مركز فارس به عنوان خادم و فعال حوزه كتاب تقدير شد.
بيست و چهارم آبان، روز كتاب، كتابخواني و كتابدار و سرآغاز هفته اي به همين نام است كه تا روز سي ام آبان ادامه دارد.
3002 /6118