به گزارش خبرنگار سلامت ایرنا، امیركامران نیكوسخن روز چهارشنبه در همایش بررسی نقش عوامل روانشناختی در كنترل دیابت در تالار وزارت كشور افزود: تمام داروهای دیابت به جز یك دسته دارویی، در ایران وجود دارد اما علت افزایش شیوع دیابت در ایران، نبود آموزش خودمراقبتی است.
** شیوع دیابت در ایران رو به افزایش است
به گفته وی، آمار شیوع دیابت در قطر به عنوان یكی از كشورهای همسایه، روز به روز كمتر می شود اما در ایران این آمار در حال افزایش است.
مدیرعامل انجمن دیابت ایران افزود: در ایران، فرد درمانگر بیماری دیابت، پزشك است، درحالیكه نباید اینطور باشد و درمان اصلی امروزه دیگر بر عهده خود بیمار است.
** هزینه درمان هر دیابتی در ایران 636 دلار است
نیكوسخن خاطرنشان كرد: شیوع دیابت در ایران 11.3 درصد است، در آمریكا برای هر بیمار دیابتی بیش از 10 هزار دلار هزینه می شود تا سالم بماند اما این رقم در ایران 636 دلار است.
مدیرعامل انجمن دیابت ایران گفت: دیابت، بیماری جدیدی نیست و مصری های 1500 سال قبل از میلاد این بیماری را می شناختند اما درمان آن مدت زیادی نیست كه رایج شده است.
** وجود یكصد نوع دارو در ارتباط با دیابت
نیكوسخن افزود: امروز بیش از یكصد نوع دارو در ارتباط با دیابت وجود دارد و در ایران علاوه بر داروها از طب جایگزین نیز استفاده شده و بطور مثال برای كاهش قند تخم هندوانه ابوجهل، آب كدو، معجون سیر و لیمو، بامیه و اخیرا عرق بوقناق مصرف می شود.
** ابتلا 415 میلیون نفر به دیابت در جهان
وی خاطرنشان كرد: 415 میلیون نفر در جهان مبتلا به دیابت هستند به آن معنا كه از هر 11 فرد بالغ در دنیا، یك نفر مبتلا به دیابت است.
نیكوسخن یادآور شد: در سال 2015 میلادی، پنج میلیون نفر در جهان به خاطر دیابت جان خود را از دست دادند و 673 میلیارد دلار هزینه دیابت شد و 12 درصد كل بودجه بهداشتی جهان صرف دیابت می شود.
مدیرعامل انجمن دیابت ایران گفت: جمعیت زیاد، شیوع بالا، هزینه كم برای درمان دیابت و میزان درآمد سرانه متوسط از مشخصه های دیابت در ایران به شمار می رود.
** خودمراقبتی در ایران وجود ندارد
نیكوسخن با تاكید بر نقش آموزش خودمراقبتی به بیماران دیابتی در كنترل عوارض این بیماری افزود: در آمریكا، آموزش خودمراقبتی به مبتلایان دیابت، الزامی است و این آموزش ها براساس استانداردها، ارزیابی می شوند اما این مساله در ایران وجود ندارد و برای آموزش دیابت تجارتی به وجود آمده كه از بیماران پول می گیرند و آموزش می دهند درحالیكه در كشور توسعه یافته ای مانند آمریكا، هر كسی نمی تواند آموزش دهد و فوق تخصص ها باید برای این كار گواهینامه لازم را داشته باشند درصورتیكه در ایران هر كسی می تواند این كار را انجام دهد.
وی خاطرنشان كرد: حتی پیش دیابتی ها نیز باید آموزش ببینند زیرا تا 70 درصد می توان از دیابت پیشگیری كرد.
مدیرعامل انجمن دیابت ایران گفت: طبق استانداردهای جهانی هر فرد دیابتی، هر دو سال یك بار باید آموزش 15 ساعته ببیند. هزینه ها در دیابت نوع دو (دیابت محیطی) بدون آموزش، 24 برابر می شود.
اجتمام(3) ** 9185 ** 1071
تاریخ انتشار: ۲۷ آبان ۱۳۹۴ - ۱۴:۵۹
تهران - ایرنا - مدیرعامل انجمن دیابت ایران گفت: امروزه درمان دیابت تغییر كرده و دارو آخرین مرحله درمان دیابت است و آموزش خودمراقبتی بیش از دارو در كنترل این بیماری نقش دارد.