دكتر زهرا اباصلتی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: انواع چیپس، پفك، نوشابه های گازدار، یخمك، انواع پاستیل، فلافل، سمبوسه، سوسیس و كالباس، سالاد اولویه و انواع سسها از جمله خوراكیهایی هستند كه نباید در پایگاههای تغذیه سالم مدارس عرضه شوند.
وی خوراكیهای مجاز برای عرضه به دانش آموزان را در پایگاههای تغذیه ای سالم مدارس شامل لقمه های سالم خانگی، انواع خشكبار و مغزها، شیر و فراورده های آن، دوغ بدون گاز، بستنی سالم و بدون مواد رنگی و مواد پختنی سالم مانند عدسی اعلام كرد.
كارشناس مسوول بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشكی مشهد ادامه داد: دستورالعمل مواد غذایی مجاز قابل عرضه و نیز غیرمجاز به همه مدارس در سطح استان خراسان رضوی كه مجوز پایگاه تغذیه سالم دارند ابلاغ شده و باید در معرض دید نصب شود.
وی گفت: عرضه مواد غذایی سالم و جلوگیری از مصرف مواد غذایی بی ارزش و كم ارزش به منظور تامین و حفظ سلامت جسمی روانی دانش آموزان و با هدف فرهنگ سازی مصرف مواد مغذی مورد نیاز آنان صورت می گیرد.
اباصلتی افزود: از سوی دیگر افرادی كه مواد غذایی را در پایگاههای تغذیه سالم مدارس می فروشند باید آموزشهای لازم را فرا گرفته و كارت بهداشتی داشته باشند.
وی گفت: مواد غذایی ارائه شده در پایگاههای تغذیه ای سالم حتما باید دارای بسته بندی بوده و یا در ظروف یك بار مصرف با پایه گیاهی ارائه شوند، از كارخانه های معتبر دارای پروانه ساخت و تولید تهیه شوند و شرایط نگهداری آنها نیز استاندارد باشد.
استان شش میلیون نفری خراسان رضوی یك میلیون و 200 هزار دانش آموز دارد.
3027/1858
تاریخ انتشار: ۲۸ آبان ۱۳۹۴ - ۱۱:۰۶
مشهد- ایرنا- كارشناس مسوول بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشكی مشهد گفت: فروش 17 نوع مواد خوراكی در پایگاههای تغذیه ای سالم مدارس استان خراسان رضوی غیرمجاز و ممنوع است.