تاریخ انتشار: ۲۹ آبان ۱۳۹۴ - ۲۳:۲۲

بلگراد-ايرنا- نخست وزير صربستان در سخنراني مشترك با دبيركل ناتو در دانشكده علوم سياسي دانشگاه بلگراد گفت: براي صربستان گسترش روابط با ناتو بسيار مهم است زيرا كه در حال حاضر با سه مشكل عمده تروريسم، ثبات منطقه اي و بحران پناهندگان رو به رو است.

به گزارش ايرنا، آلكساندر ووچيچ روز جمعه در برابر دانشجويان دانشكده علوم سياسي دانشگاه بلگراد در يك سخنراني مشترك با 'ينس استولتنبرگ' گفت كه صربستان از كار سخت و اصلاحات در نهادهاي كشور هراسي ندارد و اين كشور در سال 2016 با داشتن رشد اقتصادي بيش از دو درصد از ركود اقتصادي در خواهد آمد.
ووچيچ افزود: مساله اي كه مهم است خطر ناشي از بي ثباتي در منطقه و كشور است و به همين دليل همكاري با ناتو براي صربستان بسيار مهم است و هر نوع روابط نا مناسب با ناتو ممكن است براي ما در توسعه اقتصادي و حكومت قانون مساله ساز باشد.
نخست وزير صربستان همچنين تاكيد كرد كه به زودي با ارسال نامه اي خواستار حمايت ناتو در خصوص تجهيزات و دانش در رابطه با بحران آوارگان جنگي خواهد شد.
وي افزود : دبير كل ناتو خبر خوبي را مبني بر لغو محدوديت هاي هوايي صربستان پس از 16 سال را به ما داد كه اين خبر حاصل سال ها همكاري در طرح (مشاركت براي صلح) و نگرش مسئوليت پذير است.
سازمان پيمان آتلانتيك شمالي (ناتو) با چنين تصميمي محدوديت هاي اعمال شده كه به عنوان 'منطقه هوايي امن' از آن نام برده مي شد و در فضاي هوايي صربستان از سال 1999 ميلادي تا فاصله 15 مايلي خاك صربستان از كوزوو اعمال شده بود را از روز جمعه اين محدوديت فضايي را به طور كامل لغو كرد.
نخست وزير صربستان با لغو محدوديت هوايي در مرز با كوزوو گفت كه اكنون به طور كامل آزادي هوايي در لايه هاي بالايي و پاييني وجود دارد كه مي توان به زودي در جنوب كشور مجموعه رادار نصب كرد.
ووچيچ همچنين افزود: ناتو نيروهاي نظامي صربستان را آموزش مي دهد كه اين امر بسيار مفيد است، زيرا كه نيروهاي صربستان با آموزش خوب نظامي به بهترين وجهي مي توانند از كشور دفاع كنند.
ووچيچ اضافه كرد كه صربستان كشوري مستقل و سياست بي طرفانه نظامي دارد ولي به پيشرفت همكاري هاي خود با ناتو ادامه مي دهد.
وي همچنين گفت كه صربستان روابط سنتي با فدراسيون روسيه دارد ولي نه عضو (ODHB) و نه عضو ناتو است.
وي صربستان را شريك قابل اعتماد براي ناتو در تمامي وضعيت ها خواند.
'ينس استولتنبرگ' دبير كل ناتو نيز در برابر دانشجويان دانشكده علوم سياسي بلگراد از صربستان به خاطر يك رهبر خوب براي ترويج صلح و ثبات در منطقه استقبال و از روابط خوب صربستان با پيمان آتلانتيك شمالي ابراز رضايت كرد.
دبير كل ناتو با اشاره به جنگ هاي دهه نود ميلادي در منطقه بالكان غربي گفت كه وي خواهان تكرار چنين وقايع تلخ در اين منطقه نيست.
استولتنبرگ همچنين ازشجاعت نخست وزير صربستان و آمادگي براي توسعه كشور و حركت آن به سوي عضويت در اتحاديه اروپا و توسعه همكاري با ناتو ابراز خرسندي كرد.
وي در ادامه سخنانش به حملات هوايي ناتو بر صربستان كه 79 روز به طول كشيد اشاره كرد و گفت كه آن حملات هوايي عليه ملت صربستان نبوده بلكه عليه رفتار غير قابل قبول حكومت صربستان در آن زمان بوده كه جامعه بين المللي نيز آن رفتار را محكوم كرده بود.
دبير كل ناتو به خاطر فاجعه حملات هوايي صربستان و قربانيان اين حملات در سال 1999 ميلادي ابراز تاسف كرد و گفت: به خانواده هايي كه نزديكان خود را از دست داده اند تسليت عميق خودم را اعلام مي كنم.
وي همچنين افزود كه اكنون زمان توجه و نگرش به آينده و توسعه همكاري بين صربستان و ناتو به بهترين شكل ممكن است.
دبير كل ناتو طي اقامت دو روزه خود در صربستان با ايويتسا داچيچ وزير امور خارجه و برانيسلاو گاشيچ وزير دفاع صربستان در باره همكاري هاي دو جانبه و مسايل منطقه اي گفت و گو و تبادل نظر كرد.
خاطر نشان مي شود كه كوزوو بر اساس قطعنامه 1244 شوراي امنيت سازمان ملل از ژوئن سال 1999ميلادي تحت قيموميت هيات غير نظامي سازمان ملل قرار دارد و نيروهاي ناتو موسوم به «كي فور» براي تامين امنيت از همان سال در كوزوو مستقر شده اند.
شبك**436** 1064