علي اصغر رضايي روز شنبه در گفت و گوي اختصاصي با خبرنگار ايرنا اظهار داشت: با بارندگي هاي اخير حدود 23 ميليون مترمكعب آب وارد سد استقلال ميناب شد و آب پشت سد به 33 ميليون مترمكعب رسيد.
وي ادامه داد: از 23 ميليون مترمكعب آب وارد شده به اين سد، يك ميليون مترمكعب را براي تغذيه دشت ميناب و تخليه رسوب سد ، خارج كرديم.
اين مقام مسئول خاطرنشان كرد: حجم مفيد مخزن سد استقلال ميناب بعنوان تامين كننده آب آشاميدني بندرعباس 275 ميليون متر مكعب است كه اميدواريم با بارندگي هايي كه تا بهار سال آينده شاهد آن خواهيم بود حجم باقي مانده نيز آبگيري شود.
رضايي خاطرنشان كرد: با بارندگي هاي صورت گرفته در تاريخ مذكور، 12 ميليون مترمكعب آب وارد سد شميل و نيان كرده و حجم آن به 45 ميليون مترمكعب رسيده و پنج ميليون نيز آب وارد سد جگين جاسك شده و حجم فعلي آن به 278 ميليون مترمكعب رسيده است.
مديرعامل آب منطقه اي هرمزگان تصريح كرد: با توجه به بيش از 16 سال خشكسالي در استان و كاهش نزولات جوي در طول اين سالها، بارش باران به تنهايي براي رفع تنش كم آبي استان كافي نبوده و همچنان نيازمند مديريت مصرف آب از سوي مردم هستيم.
مديرعامل شركت آب و فاضلاب هرمزگان نيز در خصوص تنش آبي استان گفت:با بارش هاي اخير بخشي از چالش كمبود آب شهرهاي استان برطرف شده اما همچنان براي رفع بحران كم آبي نيازمند مديريت صحيح مصرف آب و نهادينه سازي فرهنگ صرفه جويي هستيم.
حسين خادمي در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار داشت: استمرار خشكسالي و كاهش نزولات جوي در سالهاي اخير ، تامين آب در شهرهاي هرمزگان را وخيم كرده است.
وي تصريح كرد: اكنون شش شهر هرمزگان با بحران كمبود آب و در وضعيت قرمز قرار دارد و هشت شهر ديگر استان هم در آستانه تنش آبي است.
اين مقام مسئول ضمن تاكيد بر تلاش هر چه بيشتر در حفاظت از منابع آبي استان، گفت: با وجود تمام هشدارها و تلاش هاي انجام شده ما شاهد افزايش روز افزون مصرف آب در هرمزگان به دليل افزايش جمعيت ، ورود جمعيت شناور در شهرهاي استان و بي توجهي به فرهنگ صرفه جويي هستيم.
خادمي ادامه داد: در حال حاضر سرانه مصرف آب در استان 300 ليتر به ازاء هر نفر در روز است كه نسبت به سرانه كشوري 100 ليتر و نسبت به استاندارد جهاني 150 ليتر بالاتر است.
وي ميزان نياز آبي هرمزگان را چهار هزارو 400 ليتر بر ثانيه عنوان كرد و افزود: با وجود تاكيدها و هشدارهاي بسيار به شهروندان استان در خصوص صرفه جويي و بحران كم آبي در استان، شهروندان هرمزگان در تابستان امسال دو برابر سرانه مصرفي كشور آب مصرف كردند.
بيشتر هرمزگان در روزهاي 18 تا 21 آبان ماه امسال شاهد بارندگي هاي شديد و طغيان رودخانه ها و وقوع سيلاب بودند كه در اثر اين حوادث 15 نفر جان خود را از دست دادند.
بارندگي هاي اخير يك هزارو 700ميليارد ريال به بخش هاي مختلف اين استان خسارت وارد كرده است.
بيشترين بارندگي در شهرهاي ميناب ، رودان و حاجي آباد به ترتيب با 169 ميلي متر، 141 ميلي متر و 115 ميلي متر بوده است.
بيش از 16 سال خشكسالي در هرمزگان موجب شده تا از 168 حلقه چاه تامين كننده آب شرب شهرهاي استان، 58 حلقه چاه خشك و 67 حلقه شور شود.
هم اكنون تنها 43 حلقه چاه در هرمزگان در وضعيت قابل قبولي قرار دارند.ك/4
7198/ 6048
تاریخ انتشار: ۳۰ آبان ۱۳۹۴ - ۱۴:۵۶
بندرعباس- ايرنا- مديرعامل شركت آب منطقه اي هرمزگان گفت: بارندگي هاي چهار روزه در استان (18 تا 21 آبان) اگر چه موجب ورود حجم قابل توجهي آب به سدهاي آستان شد، اما تنش آبي هرمزگان را فروكش نكرده است.