محمدباقر رضايي روز يكشنبه درگفت و گو با خبرنگار علمي ايرنا اظهار كرد: ساماندهي كشت، توليد گياه با ماده موثره مناسب، اقتصادي شدن كاشت محصولات و در نهايت توسعه كشت مكانيزه از مهمترين اهداف اين طرح است.
وي با اشاره به اينكه در حال حاضر كشاورزان هر نوع گياه دارويي را در هر استاني كشت مي كنند، اظهار كرد: هرچند توصيه مسوولان و دست اندكاران توسعه كشت گياهان دارويي است اما متاسفانه اين موضوع به شيوه هاي نامناسب و غلط درحال توسعه است كه مي تواند مشكلاتي را به بار آورد.
رضايي اظهار كرد: گياهان دارويي مانند استويا، اويشن، آلوئه ورا، بابونه و نعناع در اغلب استان ها در حال توليد مي باشد كه اين شيوه توليد بايد تغيير يابد تا از ظرفيت هاي موجود به نحوه مطلوب استفاده شود.
وي بيان كرد: گياه دارويي استويا به دليل وجود تقاضا زياد در استان هايي مانند مازندران، گلستان، اصفهان و شيراز در حد محدود كاشت مي شود كه اين شيوه كاشت بايد تغيير كند و همچنين بايستي بررسي شود كه اين گياه در چه منطقه اي توليد شود تا ضمن اقتصادي بودن از ماده موثره مطلوبي برخوردار باشد.
رييس انجمن علمي گياهان دارويي ايران گفت: گياهان دارويي براي مصرف مردم نياز به داشتن ماده موثره مناسب نيست اما براي به منظور توليد داروهاي گياهي بايد داراي ماده موثره مناسب باشد كه در غير اينصورت قابل استفاده نخواهند بود.
وي با اشاره به اينكه مشاوره لازم به بخش خصوصي براي كشت مناسب در هر استان ارايه مي شود گفت: پس از ساماندهي اين موضوع بايد به دنبال كاشت مكانيزه گياهان دارويي در سطح انبوه باشيم.
رضايي بر لزوم ساماندهي كشت گونه هاي اولويت دار و به خصوص در داروهاي گياهي با بهره گيري از توان متخصصان و توليدكنندگان تاكيد كرد و گفت: بايد برنامه ريزي مناسب براي كاشت آنها در منطقه مناسب انجام گيرد تا بتوان نياز داخلي را برطرف كرد.
وي گفت:درغير اين صورت توليدكنندگان داروهاي گياهي مواد مورد نياز خود را از خارج وارد مي كنند و گياهان دارويي توليد داخل دست توليدكنندگان مي ماند و آنها امكان فروش اين محصولات را نخواهند داشت.
علمي ** 1201 **1440
تاریخ انتشار: ۱ آذر ۱۳۹۴ - ۱۶:۲۷
تهران- ايرنا - رييس انجمن علمي گياهان دارويي ايران گفت:پايش زراعت گياهان دارويي كشور در حال انجام است تا هر استان متناسب با ظرفيت خود اقدام به كاشت تعداد محدودي گياه دارويي كند.