به گزارش روز دوشنبه ایرنا از روابط عمومی سازمان آموزش فنی وحرفه ای كشور، كورش پرند بر نقش كلیدی آموزش های فنی وحرفه ای در كاهش بازگشت مجدد زندانیان به جرم تاكید كرد.
وی افزود: با اجرای تمهیداتی همچون «روان درمانی٬ آموزش های فنی و حرفه ای در زمان گذراندن دوران محكومیت٬ اعطای وام برای اشتغال و سایر حمایت های پس از آزادی» كاهش ارتكاب مجدد جرم در زندانیان پدید آمده كه آموزش های فنی و حرفه ای در دستیابی به این موفقیت نقش كلیدی داشته است.
رئیس سازمان آموزش فنی وحرفه ای ادامه داد: تحقیقات دیگر در این زمینه نشانگر كاهش آسیب زدن زندانیان به خود(خودزنی) و كاهش درگیری بین زندانیان بین افرادی است كه از آموزش های فنی و حرفه ای در محل ندامتگاه ها بهره مند بوده اند.
پرند، با اشاره به امضای تفاهمنامه همكاری بین سازمان آموزش فنی و حرفه ای كشور و سازمان زندانها و اقدامات تأمینی و تربیتی كشور افزود: آموزش مددجویان برای توانمندسازی آنها برای اشتغال مفید و مولد پس از آزادی برای تأمین معاش و بازدارندگی از ارتكاب مجدد جرم و بازگشت به محیط زندان و همچنین تأثیر مثبت روحی، روانی و تربیتی در زندانیان در دوران محكومیت به حبس، دو سازمان را بر آن داشت تا اقدام به امضای تفاهم نامه همكاری آموزشی كنند.
معاون وزیر تعاون، كار و رفاه اجتماعی ادامه داد: براساس این تفاهمنامه، میزان تعهدات آموزشی به شكل سالانه براساس توافق و نیازسنجی ادارات كل استانی دو طرف در سه ماهه چهارم هر سال برای سال آتی تعیین و بر اساس آن برنامه ریزی می شود.
وی افزود: تأمین فضا و تجهیزات آموزشی با ارائه دیدگاه های كارشناسی ادارات كل آموزش فنی و حرفه ای برعهده ادارات كل زندان ها و تأمین مربی و مواد مصرفی آموزشی بر عهده ادارات كل آموزش فنی و حرفه ای استان ها خواهد بود.
وی افزود: همچنین در پایان دوره آموزشی، از شركت كنندگان آزمون تئوری و عملی به عمل آمده و برای قبول شدگان گواهینامه مهارت صادر خواهد شد.
رئیس سازمان آموزش فنی وحرفه ای كشور با اشاره به پیشینه فعالیت های این سازمان در آموزش به زندانیان در محل ندامتگاه ها بیان داشت: ارائه آموزش های فنی و حرفه ای به زندانیان كشور از سال 1371 آغاز و تاكنون این آموزش ها با همكاری متقابل سازمان آموزش فنی و حرفه ای كشور و سازمان زندان ها و اقدامات تأمینی و تربیتی كشور ادامه داشته و با رشد سالانه تعهدات و عملكرد آموزشی در این بخش همراه بوده است .
وی افزود: آموزش در زندان ها با توجه به نقش سازنده ای كه در روحیه و خودباوری و تأمین معاش آینده مددجویان ایفا خواهد كرد، مورد توجه هر دو سازمان است.
پرند با اشاره به اینكه سازمان آموزش فنی وحرفه ای كشور 47 هزار و 685 نفر – دوره، آموزش را در سال 1393 در زندان ها آموزش داده است، گفت: این سازمان در 6 ماهه اول امسال، 32 هزار و 705 نفر – دوره، آموزش را ارائه كرده كه از این تعداد 29 هزار و 415 نفر مرد و سه هزار و 290 نفر زن بوده اند.
معاون وزیر تعاون، كار و رفاه اجتماعی ادامه داد: آموزش های فنی و حرفه ای در سال های اخیر در بیش از 200 زندان سطح كشور ارائه شده است كه در زندان های یاشده بیش از 300 حرفه آموزشی آموزش داده شده اند.
وی افزود: بیشترین فراوانی آموزش های فنی و حرفه ای ارائه شده در زندان ها در پنج حرفه آموزشی «برق كار ساختمان درجه2، جوشكاری با فرآیند قوس الكتریكی درجه 2، تعمیركار اتومبیل های سواری بنزینی درجه 2 ٬ معرق كار درجه 2 و لوله كش و نصاب وسایل بهداشتی درجه 2» است.
اقتصام(1)9123 ** 2023
تاریخ انتشار: ۲ آذر ۱۳۹۴ - ۱۴:۳۲
تهران- ایرنا- معاون وزیر تعاون، كار و رفاه اجتماعی به تحقیقات انجام شده توسط سازمان زندان ها و اقدامات تأمینی و تربیتی كشور درخصوص میزان بازگشت زندانیان به زندانها اشاره كرد و گفت: نرخ بازگشت زندانیان به زندان با كسب آموزش های فنی و حرفه ای از 19 به سه درصد كاهش یافت.