تهران- ایرنا- مدیر مركز جامع ترمیم زخم جهاد دانشگاهی علوم پزشكی تهران گفت: محققان ایرانی با بهره گیری از تجهیزات و امكانات پیشرفته در شركت های دانش بنیان و با هدف درمان و كنترل عفونت زخم های مزمن، پانسمان نانوذرات نقره را تولید كردند.

دكتر 'غلامرضا اسماعیلی جاوید' روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار علمی ایرنا، بهره گیری از پانسمان های پیشرفته را یكی از راهكارهای كنترل عفونت زخم های مزمن دانست و افزود: كشورهای پیشرفته با استفاده از تركیبات نانو یا سایر تركیبات در تلاش هستند این شیوه درمانی را تقویت كنند زیرا این گونه فناوری های پیشرفته می توانند شرایط مناسبی را ایجاد كنند تا زخم های مزمن سریع تر التیام یابند.
وی با اشاره به اینكه یكی دیگر از پانسمان های ترمیم زخم با استفاده از فناوری تار عنكبوت تهیه می شود، بیان كرد: در این شیوه درمانی پلیمرهایی تولید می شود كه امكان اضافه شدن داروها به آنها وجود دارد تا شرایط برای بهبود زخم های مزمن فراهم شود.
جاوید گفت: تحقیقات در مورد تولید این پانسمان نیز در كشور در حال انجام است اما برخی از شركت های خارجی ادعا دارند كه این پانسمان را تولید كرده اند.
مدیر مركز جامع ترمیم زخم جهاد دانشگاهی علوم پزشكی تهران، مهمترین اقدام برای درمان زخم های مزمن را كنترل عفونت آنها دانست و گفت: ساده ترین شیوه برای كنترل عفونت زخم، مصرف آنتی بیوتیك ها است كه به دلیل استفاده ناصحیح از این روش درمانی، شاهد افزایش روزافزون مقاومت آنتی بیوتیكی در باكتری های مولد عفونت زخم مزمن هستیم.
جاوید اظهار كرد: كشورهای توسعه یافته برای كنترل عفونت زخم به این نتیجه رسیده اند كه به جای مصرف آنتی بیوتیك ها باید به صورت موضعی عفونت را با بهره گیری از تجهیزات پیشرفته و مدرن، كنترل كنند.

** بهره گیری از روش های جراحی برای درمان زخم های مزمن
مدیر مركز جامع ترمیم زخم جهاد دانشگاهی علوم پزشكی تهران، به بهره گیری از روش های جراحی برای درمان زخم های مزمن اشاره كرد و گفت: در كشورهای توسعه یافته مانند آمریكا و كانادا تخصصی به نام 'جراح پا' وجود دارد كه در كشور ما این كار به ارتوپدها واگذار شده است.
جاوید ادامه داد: جراحان پا، با بهره گیری از این شیوه درمانی تلاش می كنند تا زخم ها و سایر ناهنجاری های پا را درمان و از قطع این عضو جلوگیری كنند.
وی با اشاره به این كه این گونه روش های جراحی هنوز وارد ایران نشده است، اظهار كرد: به دلیل مشكلات درمانی و نبود مراقبت های مناسب پس از جراحی، بسیاری از جراحان ارتوپد خطر جراحی های پرعارضه زخم مزمن پای دیابتی را به عهده نمی گیرند.
جاوید بیان كرد: هرچند برخی ارتوپدهای كشور توانسته اند با گذراندن دوره های مربوطه، مشغول فعالیت در این حوزه شوند، اما این موارد محدود جوابگوی نیاز كشور نیستند.
وی تاكید كرد: نظام سلامت ما باید به این نتیجه برسد كه این گروه تخصصی را در كشور ایجاد كند تا پزشكان با گذراندن دوره های مربوطه بتوانند خدمات مطلوب را به افراد نیازمند ارایه كنند.
علمی ** 1201 **1834