محسن رجبی روز چهارشنبه در حاشیه سومین روز از سی اُمین همایش بین المللی برق تهران در گفت وگو با ایرنا افزود: از سال 1387 تا 1392 پهپادهای هدایت پذیر 'فرید' یك تا 6 از سوی این شركت عرضه و به ارگان های مختلف ارائه شد.
وی گفت: در سال 1392 برای نخستین بار از نسل جدید پهپادهای تولیدی برای بازدید از خطوط فشار قوی برق دار استفاده و نخستین قرارداد در این زمینه با برق منطقه ای مازندران در سال گذشته منعقد شد.
رجبی افزود: در این سیستم، با دادن مختصات جغرافیایی به این پهپاد و به كارگیری نقشه های ماهواره ای، این پرنده در محل مورد نظر حاضر شده و به تصویربرداری می پردازد؛ پس از تحلیل و تفسیر تصاویر، كشف عیب یا عیوب صورت می پذیرد.
وی اضافه كرد: با توجه به تعداد زیاد دكل های برق فشار قوی، عملیات پرواز پهپادها و رفع مشكلات دكل ها حدود یك سال به طول انجامید و در این مدت از خطوط برق 63، 230 و 400 كیلو ولت بازدید شد.
وی خاطرنشان كرد: تاكنون بیش از پنج هزار دكل در برق منطقه ای مازندران، تهران، سمنان، اراك و شیراز از طریق این پهپادها مورد بازدید قرار گرفته است.
وی تصریح كرد: انجام این كار، علاوه بر منافع اقتصادی، برای شركت های برق منطقه ای با كاهش قطعی های برق و همچنین كاهش اعزام اپراتورها به محل های وقوع حادثه، جلوگیری از بروز خسارت های جانی به این افراد را نیز در پی دارد.
رجبی ادامه داد: عدم دسترسی به جاده های دسترسی مناسب در مجاورت دكل ها، از جمله مشكلاتی است كه با بكارگیری این پهپادها، به حداقل رسیده است.
سی امین گردهمایی بین المللی برق عصر امروز با حضور حمید چیت چیان وزیر نیرو به پایان رسید.
اقتصام (4) 3065 ** 2023
تاریخ انتشار: ۴ آذر ۱۳۹۴ - ۲۱:۲۳
تهران- ایرنا- مدیر پروژه یك شركت دانش بنیان از پارك علم و فناوری مازندران گفت: از پهپادها (پرنده هدایتپذیر از دور) برای برطرف كردن مشكلات خطوط فشار قوی برق در سطح كشور استفاده می شود.