حسام عقبایی در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا، با تاكید بر اینكه برای رسیدن به توسعه مسكن، باید روی پارامترهای موثر در خرید و فروش متمركز شویم؛ افزایش تسهیلات، مدیریت زمین، سهم زمین در بازار مسكن، ارائه تسهیلات به تولیدكنندگان مسكن استیجاری و غیره را از جمله راهكارها و محركه های بازار مسكن در شرایط كنونی بیان كرد.
وی همچنین از كاهش 10 درصدی اجاره بهای مسكن تا در اوایل زمستان خبر داد و افزود: بازار اجاره مسكن تا پایان سال آرام خواهد بود؛ اوایل زمستان با توجه به اینكه معمولا با كاهش نقل و انتقال و به عبارتی كاهش تقاضا و افزایش عرضه مواجه ایم، كاهش 10 درصدی اجاره بها را خواهیم داشت.
** اقتصاد مسكن بسیاری از صنایع را به حركت وا می دارد
رئیس اتحادیه صنف مشاوران املاك تهران گفت: شكی نیست كه در شرایط كنونی دولت باید تمركز اصلی خود را روی مسكن بگذارد زیرا در شرایط ركود، مسكن نقش پیش قراول را ایفا می كند.
وی ادامه داد: شاید در وضعیت تعادلی، اقتصاد مسكن از دیگر بخشهای تجاری متاثر باشد اما در وضعیت ركود، رسیدگی به اقتصاد مسكن سبب میشود تا بسیاری از صنایع وابسته و غیروابسته به حركت درآید.
** مسكن موتور محركه اقتصاد
عقبایی با بیان اینكه مسكن در حال حاضر موتور محركه اقتصاد كشور محسوب می شود، افزود: اكنون چشم بسیاری از صنایع به صنعت ساختمان دوخته شده است كه با توسعه صنعت ساختمان و اقتصاد مسكن، بسیاری از صنایع كشور شكوفا خواهند شد.
** دولت روی مسكن متمركز شود
رئیس كمیسیون تخصصی مشاوران املاك كشور با یبان اینكه در حال حاضر به بازار خودرو بیشتر از مسكن بها داده شده است، افزود: در حالی 2750 میلیارد تومان به صنعت خودروسازی تزریق میشود كه در این صنعت تقاضایی وجود نداشت؛ ضمن آنكه این تقاضا به عنوان یك اولویت و نیاز مطرح نیست.
وی ابراز امیدواری كرد دولت رویكرد اقتصادی تازه ای برای بازار مسكن داشته باشد تا به طولانی شدن ركود در بازار مسكن پایان دهد.
** هنوز خبری از تسهیلات مسكن نیست
عقبایی با بیان اینكه ماههاست حرف از تسهیلات مسكن به میان می آید اما خبری از اجرایی شدن آن نیست، گفت: بازار مسكن براساس تقاضاهای واقعی صورت میگیرد. در حال حاضر تقاضاهای چندانی وجود دارد اما میزان و شكل عرضه نامناسب است. به همین دلیل نتوانستیم در این بازار میان عرضه و تقاضا به یك توازن منطقی دست یابیم.
** تا 10 سال دیگر با عم توازن در بخش مسكن روبرو می شویم
رئیس اتحادیه صنف مشاوران املاك تهران در ادامه گفت: با اینكه سالانه به بیش از یك میلیون و 500 هزار واحد مسكونی نیاز داریم اما تاكنون نیمی از این آن هم محقق نشده است؛ یعنی هر سال با كمبود عرضه در این بخش مواجه ایم.
وی تاكید كرد: در صورت ادامه این روند، با توجه به رشد جمعیت، تا 10 سال آینده با عدم توازن و به عبارتی مشكل مسكن در كشور مواجه خواهیم شد.
اقتصام (4)1070** 2023
تاریخ انتشار: ۶ آذر ۱۳۹۴ - ۱۱:۳۱
تهران - ایرنا - رئیس كمیسیون تخصصی مشاوران املاك كل كشور گفت: با توجه به ركود بازار مسكن و كاهش نقدینگی، معامله كنندگان بتازگی به فروش تهاتری واحدهای مسكونی خود رو آورده و بخشی از بهای معامله را به صورت اقساطی دریافت یا با ملكی دیگر معاوضه می كنند.