دهلی نو - ایرنا - یك مقام ارشد وزارت محیط زیست هند گفت این كشور تسلیم فشارهای آمریكا و غرب برای كاهش گازهای گلخانه ای در كنفرانس آب و هوایی پاریس نمی شود.

به گزارش ایرنا به نقل از شبكه های خبری هند ، این سخنان مقام ارشد وزارت محیط زیست هند در پاسخ به سخنان جان كری وزیر امور خارجه امریكا كه هند را به عنوان یك چالش در كنفرانس آب و هوایی پاریس دانسته بود ، عنوان شده است .
مقامات هندی ضمن رد اظهارات كری اعلام این موضع از سوی وزیر خارجه امریكا را ناعادلانه و غیر ضروری دانستند و اعلام كردند: موضع هند بعد از گفت وگو با دست كم 60 كشور جهان اتخاذ شده است و این كشور درمقابل هرگونه فشاری برای كاهش استفاده از سوخت های فسیلی مقاومت می كند.
وزیر نیرو هند نیز با بیان اینكه زغال سنگ همچنان به عنوان یكی از منابع اصلی تامین انرژی این كشور باقی می ماند، نگرانی و درخواست كشورهای غربی برای جایگزینی زغال سنگ با منابع دیگر انرژی را رد كرد.
«پیوش گویال» چندی پیش در كنفرانس آب و هوا و انرژی اتاق بازرگانی و صنعت كلكته گفت: بیشتر كشورهای غربی بیش از 150 سال از زغال سنگ و انرژی گرمایشی ارزان بهره مند شده اند و حالا از هند می خواهند از این منبع انرژی صرف نظر كند.
وی با بیان اینكه كشورهای غربی جاده ها،فرودگاهها و زیرساخت های خود را تكمیل كرده اند افزود: حالا این كشورها برای جلوگیری از تغییرات اقلیمی به هند توصیه می كنند كه منابع دیگر انرژی را جایگزین زغال سنگ كند.
وزیر انرژی هند گفت كه در كنفرانس تغییرات اقلیمی شرایط مردم فقیر هند در نظر گرفته نشده است .
وی افزود: غرب به مرحله ای از توسعه رسیده كه به راحتی می تواند از منابع انرژی جایگزین به جای زغال سنگ استفاده كند اما هند محدودیت های زیادی پیش رو دارد.
گویال با بیان اینكه غرب 150 سال از زغال سنگ برای تامین انرژی استفاده كرد، یادآور شد: كشورهای غربی با درآمد سرانه 40 تا 70هزار دلاری می توانند از منابع جدید انرژی استفاده كنند درحالیكه این امكان برای كشوری با سرانه دو هزار دلاری امكانپذیر نیست .
وی به پروتكل های زیست محیطی اشاره كرد و افزود: موعظه كردن بسیار آسان است اما باید دید كه خود موعظه كنندگان می توانند چنین كاری انجام دهند.
به گفته وزیر نیرو هند، سهم این كشور در تغییرات آب و هوایی تنها یك دهم تا یك یازدهم آمریكا است و جز كشورهایی است كه كمترین سرانه انتشار گاز كربن را در دنیا دارد.
وی افزود:دولت نسبت به آلودگی و تاثیرات آن بر نسل آینده حساس است و به همین دلیل استفاده از انرژی پاك را تبلیغ می كند.
پیوش گفت كه ما به استفاده از انرژی پاك متعهد هستیم و با حمایت یا بدون حمایت كشورهای غربی آن را رواج می دهیم.
حدود 40 درصد از مردم هند زیر خط فقر هستند و برای ادامه بقا از منابع مستقیم طبیعی استفاده می كنند.
در سال 2009، هند به عنوان سومین انتشاردهنده دی اكسیدكربن شناخته شد. هند پس از چین و آمریكا بیشترین دی اكسید كربن را وارد جو می كند.
اگر درنظر بگیریم كه جمعیت هند 17 درصد جمعیت دنیا را شامل می شود، سهم هند در آلوده سازی محیط زیست كمتر از سایر كشورهاست.
دولت اوباما در حدود یك سال مانده به پایان دوره اش، باید هند را قانع كند كه با برنامه های جهانی تغییرات زیست محیطی همراه شود. قانع كردن هند و چین به یكی از مشكلات رییس جمهوری آمریكا تبدیل شده و مساله ای حیثیتی محسوب می شود.
نمایندگان 195 كشور جهان در بیست و یكمین كنفرانس آب و هوایی در پاریس هفته آینده گرد هم می آیند تا راهكارهای كاهش گازهای گلخانه ای و دو درجه خنك كردن كره زمین تا تا پایان قرن 21 را تصویب و اعلام كنند.
كنفرانس آب و هوایی پاریس (COP21) كه قرار است از 30 نوامبر تا 11 دسامبر (9 تا 20 آذر) در پاریس برگزار شود همزمان، بیست و یكمین كنفرانس اعضای كنوانسیون تغییرات آب و هوایی سازمان ملل متحد (CCNUCC) و یازدهمین نشست طرف های پیمان كیوتو (CMP-11) محسوب می شود. كیوتو پیمانی بین المللی به منظور كاهش صدور گازهای گلخانه ای است كه عامل اصلی گرم شدن زمین در دهه های اخیر محسوب می شود.
شركت كنندگان در كنفرانس پاریس با پذیرش 'پدیده گرم شدن كره زمین' در مورد اجرای تدابیری برای محدود كردن افزایش دمای جهانی به 2 درجه، تصمیم گیری خواهند كرد.
این نشست بین المللی كه در محل برگزاری نمایشگاه ها در 'بورژه' (Bourget) در شمال پاریس برگزار خواهد شد قرار است به توافقی بین المللی در مورد آب وهوا و قابل اجرا برای همه كشورها با هدف اصلی محدود كردن میزان افزایش جهانی دمای كره زمین به 2 درجه تا سال 2100 میلادی، منجر شود.
سازمان ملل از تمامی كشورهای عضو خواسته تا به تصمیمات مهم مقابله با گرم شدن زمین و تغییرات آب و هوایی تن داده و جدی و قاطعانه به كاهش تولید گازهای گلخانه ای بیاندیشند.
كاهش تولید گازهای گلخانه ای به معنی استفاده كمتر از انرژی های فسیلی است. استفاده از نفت، زغال سنگ و حتی سوزاندن چوب با تولید این گونه گازها كه عمده ترین آنها دی اكسید كربن است، كه در جو زمین باعث بازگشتن مجدد گرمای منعكس شده از سطح زمین به آن می شوند، باعث افزایش دمای كره زمین می شوند.
*آساق*267*1600 ** 1095