پكن - ايرنا - نظارت بر نرم افزار «ويچت» در چين كه ساخته و پرداخته اين كشور است، پس از كاربردهاي وسيع آن در بخش هاي مختلف از جمله مسائل مالي و نرم افزاري، از سوي دولت شدت گرفته است.

به گزارش ايرنا، «ويچت» يكي از محبوترين نرم افزار در چين به شمار مي رود كه كاربران زيادي دارد و ضمن آنكه موجب آسايش شهروندان شده، ظاهرا مشكلات خاصي را نيز به همراه داشته است.
اولين مشكلاتي كه با اين نرم افزار بروز كرد مساله جابجايي پيام هاي ارتباطي نامناسب و تصاوير غيراخلاقي بود كه متعاقب آن، فيلترگذاري فوري بر اين نرم افزا در دستور كار قرار گرفت.
پس از انجام فيلترهاي لازم بر روي اين نرم افزار پرطرفدار در چين، اگرچه از دسترس خارج نشد اما با تمهيداتي كه دولت پكن انديشيده، كاربران ديگر نمي توانند براي مصارف غيراخلاقي از آن استفاده كنند.
در صورتي كه مشتركي بخواهد اقدام به انتقال تصاوير و يا اطلاعات بي ربط و مستهجن و غيراخلاقي نمايد شبكه ويچت فورا او را شناسايي و به كاربر تذكرات لازم را مي دهد.
اگر كاربر بخواهد همچنان به اين اقدام ادامه دهد خدمات دهنده ويچت، او را تا مدتي از دسترسي به اين شبكه ارتباطي وسيع در كشور محروم مي كند.
همين مساله موجب شده است كه «ويچت» به عنوان يك نرم افزار سالم در دسترس عموم مردم قرار گيرد و محبوبترين شبكه براي مردم چين باشد.
آمار روزنامه «چاينا ديلي» هم نشان مي دهد كه بيش از 650 ميليون نفر از مشتركان تلفن هاي همراه در چين از اين نرم افزار استفاده مي كنند.
بخصوص آنكه به دليل فيلترگذاري ها و مشكلاتي كه براي شبكه هاي ديگر ارتباطي نظير «وايبر» در چين وجود دارد و به دليل كندي ارتباط با آنها استفاده از «ويچت» هر روز بيشتر مي شود.
آنگونه كه گزارش روزنامه چيني حاكي است، نزديك به 20 كشور در سراسر جهان از آسيا گرفته تا آمريكاي لاتين از اين نرم افزار استفاده مي كنند.
شركت «ترسنت» كه اين نرم افزار را مورد پشتيباني قرار مي دهد، اعلام كرده است كه كشورهاي ديگر در صورت درخواست مي توانند با اين شركت براي استفاده از «ويچت» وارد بحث و گفت وگو شده و توافقنامه امضا كنند.
پيش بيني مي شود كه شمار مشتركان «ويچت» با توجه به افزايش كاربران آن در كره جنوبي و هنگ كنگ به تدريج به چندين ميليون نفر در پنج سال آينده برسد.
همزمان يكي از دردسرهاي بزرگ ديگر در كشور چين در استفاده از «ويچت»، به پرداخت هاي مالي و خريد و فروش هاي اينترنتي مربوط مي شود كه كاربران با آن انجام مي دهند.
به تازگي در نرم افزار «ويچت» بخشي به نام «كيف پول» تعبيه شده است كه در واقع محل پس انداز مشترك در اين نرم افزار است.
در كنار اين كيف پول، چندين بسته ديگر هم قرار دارد كه به كاربرد اجازه مي دهد هم خريدهاي اينترنتي انجام داده و هم براي خريد بليت هواپيما و يا قطار و حتي پرداخت اقساط بانكي و غيره از آن استفاده كند.
بيشترين بخشي كه باعث نگراني در چين شده، پرداخت ها و جابجايي هاي مالي است كه با اين نرم افزار انجام مي شود. به گونه اي كه اكنون بسياري از كاربران با استفاده از اين خدمات اقدام به پرداخت قسط هاي بانك و قبوض آب و برق كرده و حتي روساي شركت ها و موسسات نيز از همين شيوه حقوق كاركنان خود را مي پردازند.
اين موضوع باعث شده است تا مردم بتدريج به بانك ها مراجعه كمتري داشته باشند و حتي از رفتن به بانك ها به طور كلي منصرف شوند.
اين مساله باعث شده تا بانك هاي چين به شركت «ترسنت» در اين باره اعتراضاتي مبني بر اين موضوع داشته باشند و از دولت بخواهند وارد عمل شود زيرا در غير اين صورت محاسبات مالي در بانك هاي چين به دليل مراجعه نكردن مشتريان مشكلاتي را براي كشور ايجاد مي كند.
به همين دليل اكنون شركت «ترسنت» محدوديت هايي را براي نرم افزار «ويچت» خود در نظر گرفته است و از ماه جاري ميلادي مشتركان با نرم افزار ويچت نمي توانند ماهانه بيشتر از 3 هزار دلار جابجا كنند.
با اين وصف مشخص است كه «ويچت» به دليل محبوبيت فراوان آن در نزد مشتركان چيني و كابران اينترنتي به دليل آنكه چين مي خواهد شمار مشتركان آن افزايش يابد و آن را بتدريج جايگزين بسياري از نرم افزارهاي خارجي كند، محدوديت هاي لازم را براي مشتركان در نظر مي گيرد اما همزمان خدماتي ارزنده به كاربران مي دهد تا همچنان محبوبترين نرم افزار ارتباطي براي كاربران باقي بماند.
اين نرم افزار افزون بر اينكه قابليت نوشتاري به مشتركان مي دهد، از حجم كمي برخوردار است. مشتركان مي توانند مكالمات صوتي با آن انجام دهند و حتي با يكديگر ارتباط تلفني و تصويري داشته باشند.
با اين حال فيلترگذاري هاي لازم براي جلوگيري از فعاليت هاي سياسي و يا غيراخلاقي و پرداختن به موضوعات حساس در آن نكته اي است كه از سوي دولت چين مورد توجه جدي قرار گرفته و به آن عمل مي كند.
آساق*231*1597