داوود طالبي روز شنبه در گفت و گو با ايرنا افزود: ترسيب كربن به معناي جذب رسوب كربن در بافت هاي گياهي است و به دليل اينكه هم اينك دنياي صنعتي با مخاطرات جدي افزايش دي اكسيد كربن و شرايط گلخانه اي دست و پنجه نرم مي كند سازمان ملل از اجراي طرح ترسيب كربن در هر منطقه مستعد جهان استقبال مي كند.
وي با بيان اينكه قبل از اين مقرر شده بود اين طرح در 50 هزار هكتار از اراضي محلات اجرا شود، ادامه داد: با گذشت دو سال از اجراي اين پروژه بين المللي كه حاصل خود باوري، همدلي و مشاركت اهالي منطقه است، 50 هزار هكتار ديگر در روستاهاي بزيجان، سعادت آباد، اميرآباد و كوه سفيد به محدوده اجرائي پروژه اضافه شد.
وي با بيان اينكه استان مركزي هفتمين استان پايلوت براي اجراي طرح بين المللي ترسيب كربن است گفت: درصورت موفقيت اين طرح در محلات ، دو ميليون هكتار از اراضي منابع طبيعي استان زير پوشش آن قرار خواهد گرفت.
رئيس منابع طبيعي و آبخيزداري محلات افزود: تفاهم نامه سه جانبه طرح ترسيب كربن در شهرستان محلات ارديبهشت سال 92 با حضور نماينده دفتر توسعه عمران زيست وزارتخانه هاي امور خارجه و كشور و استانداري مركزي امضا شده است.
به دنبال افزايش حجم گازهاي گلخانه اي موجود در هوا كه بيشتر شامل دي اكسيد كربن و متان است و در نتيجه، افزايش دماي هوا، ذوب شدن يخچال هاي قطبي و تغييرات اقليمي، سازمان ملل متحد تصميم گرفت راهكارهايي را براي كاهش و يا كنترل دي اكسيد كربن بيابد و اقدامات عملي را در اين زمينه انجام دهد كه پروژه ترسيب كربن يكي از آنها است.
سابقه اجراي اين طرح در كشور ايران به 11 سال پيش بر مي گردد و با توجه به تجربيات حاصله در اين مدت ، سازمان هاي ملل متحد و جنگلها، مراتع و آبخيزداري كشور تصميم گرفتند تا طرح ترسيب كربن را در قالب طرح ' توسعه روستايي و مديريت مشاركتي منابع طبيعي' و با در نظر گرفتن ساير پارامترهاي مطرح و تاثير گذار در مباحث توسعه منطقه اي به مرحله اجرا در آورند.
در اين طرح از شيوه هاي نو براي انگيزش، سازماندهي، ظرفيت سازي، توانمند سازي و جلب مشاركت جوامع محلي (زنان و مردان) و ذي نفعان منطقه اي، بهبود و توسعه كسب و كارهاي خرد و كوچك محلي، كار آفريني و مشاغل و كسب و كارهاي سبز، توسعه صندوق اعتبارات روستايي، به كارگيري انرژي هاي نو و پاك به منظور توسعه پايدار اقتصادي- اجتماعي و مديريت مشاركتي منابع طبيعي استفاده مي شود.
شهرستان محلات از توابع استان مركزي، 185 هزار هكتار عرصه هاي ملي و طبيعي دارد كه 14 هزار هكتار آن را مراتع غني، 45 هزار هكتار مراتع متوسط و بقيه را مراتع فقير است.
7277/6199/6012
تاریخ انتشار: ۷ آذر ۱۳۹۴ - ۱۴:۱۸
خمين – ايرنا – رئيس اداره منابع طبيعي و آبخيزداري محلات گفت: وسعت اجرايي طرح بين المللي ترسيب كربن در اين شهرستان از 50 هزار هكتار به 100 هزار هكتار افزايش يافت.