اروميه - ايرنا - امام جمعه اروميه گفت: دستگاه هاي اجرايي مرتبط براي مصرف بهينه آب در بين اقشار مختلف مردم فرهنگسازي كنند.

حجت الاسلام سيد مهدي قريشي روز شنبه در ديدار با مديركل و كاركنان اداره كل حفاظت محيط زيست آذربايجان غربي افزود: فرهنگ سازي در مورد مصرف بهينه آب و وضعيت بحراني درياچه اروميه بايد در برنامه هاي مسئولان و نهادها لحاظ شود.
وي اظهار كرد: با يك نگاه خوب به درياچه و شنيدن سخنان كارشناسي شده مي توان به عمق مشكل در اين منطقه و تهديدي كه زندگي مردم محلي با آن مواجه هستند، پي برد.
نماينده ولي فقيه در آذربايجان غربي گفت: با توجه به ابلاغ سياست هاي زيست محيطي از سوي رهبر معظم انقلاب به نظر مي رسد كه بايد در زمينه فرهنگ سازي كاملا شفاف كار كرد.
وي اظهار كرد: مسايل را بايد به صورت عامه پسند و با زبان عاميانه بيان كرد تا تاثير گذاري اجتماعي آن بالا باشد.
حجت الاسلام قريشي ادامه داد: مساله بايد براي مردم توضيح و شفاف سازي شود و ما از ظرفيت ائمه جمعه و جماعات در اين زمينه مي توانيم بيشترين بهره برداري را داشته باشيم.
وي گفت: در ايام خاصي از سال مانند محرم و صفر و نيز ماه مبارك رمضان نيز مي شود از ظرفيت مبلغان ديني در زمينه مصرف بهينه آب و فرهنگ سازي در اين زمينه استفاده كرد.
حجت الاسلام قريشي اضافه كرد: اگر مساله براي مردم ملموس باشد آنها در زمينه كاهش مصرف نهايت همكاري را خواهند كرد.
مديركل حفاظت محيط زيست آذربايجان غربي نيز در اين ديدار با ارائه گزارشي از روند پيشرفت كارهايي كه در زمينه احياي درياچه اروميه صورت گرفته است، گفت: درياچه اروميه با توجه به بارندگي هاي اخير از وضعيت مطلوبي برخوردار بوده و اين امر مي تواند در كنترل ريزگردها و گردو غبار موثر باشد.
پرويز آراسته اظهار كرد: هم اكنون وضعيت منطقه جبل كندي مطلوب نبوده و 75 هزار نفر جمعيت ساكن در اين منطقه از وضعيت پيش آمده در رنج و عذاب هستند.
وي ادامه داد: عملياتي در 400 هكتار از درياچه اروميه در اين منطقه آغاز شده كه در 40 هكتار آن با كاشت درختچه هاي گز و قره داغ درصدد تثبيت شنهاي روان هستيم.
آراسته درباره تهيه نهال هاي كاشته شده در اين طرح نيز گفت: نهال هاي اين طرح و خريد آن از داخل استان به صرفه بوده و هزينه اندكي را در بر دارد و امسال سعي مي شود در صورت تداوم اين طرح نهال ها از نهالكاران داخل استان خريداري شوند.
آراسته ادامه داد: هم اكنون گزارش ها بيانگر اين است كه خاك در برخي از جاهاي درياچه شيرين شده و اين شيريني خاك پوشش جديد گياهي را در سطح منطقه به وجود آورده است كه مردم محلي نيز از اين شرايط استفاده مي كنند ولي محيط زيست همچنان در مقابل تخريب محيط زيست در اين مناطق ايستاده است.
مديركل حفاظت محيط زيست آذربايجان غربي گفت: جهاد كشاورزي آذربايجان غربي در راستاي احياي درياچه در صدد يكپارچه سازي اراضي بوده و چاه هاي غير مجاز را در حال ساماندهي است تا با آبياري نوين در زير حوضه درياچه اروميه بتوان در مصرف 40 درصدي آب و انتقال آن به درياچه سهيم بود.
وي اظهار كرد: هدف از اجراي اين طرح ها انتقال سالانه شش ميليارد متر مكعب آب به درياچه است كه سازمان آب بايد به ما در سال تحويل دهد كه اگر نشود اين مقدار آب را به درياچه هدايت كرد اوضاع وخيم تر مي شود.
درياچه اروميه در 17 سال گذشته رو به خشكي نهاده است هم اكنون از پيكره 5700 كيلومتري اين زيست بوم ارزشمند چيزي كمتر از پنج درصد باقي مانده است.
2093/7125