به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا از ساینس، مطالعات محققان كالج پزشكی جورجیا آمریكا نشان می دهد كه غذای چرب، عملكرد سیناپس ها در هیپوكامپ مغز را مختل می كند و این عارضه سبب كاهش یادگیری و اختلال حافظه می شود. به محل اتصال نورون ها و یا نورون ها با سایر سلول ها سیناپس می گویند.
همچنین مطالعاتی كه چندی پیش صورت گرفت نشان می دهد افرادی كه رژیم غذایی ناسالمی دارند و به طور مستمر غذاهای پرچرب و پركالری استفاده می كنند، هیپوكامپ كوچكتری دارند. هیپوكامپ بخشی از مغز است كه با یادگیری، حافظه و سلامت روانی مرتبط است.
نتایج این مطالعات همچنین حاكی از آن است كه هیپوكامپ افراد میانسالی كه رژیم غذایی سالم دارند و بیشتر از سبزی ها و ماهی استفاده می كنند، به نسبت هم سن و سالان خود بزرگتر است.
نتایج این مطالعات نشان می دهد كه نوع رژیم غذایی با سلامت روان، افسردگی، استرس و زوال عقل رابطه تنگاتنگ دارد.
محققان احتمال می دهند كه عوامل دیگری از جمله فعالیت روزانه، استعمال دخانیات، استرس و میزان تحصیلات نیز در این امر دخیل باشند. نتایج این تحقیقات در نشریه Brain, Behavior and Immunity منتشر شده است.
علمی (6) ** 9259**1440
تاریخ انتشار: ۸ آذر ۱۳۹۴ - ۰۹:۳۸
تهران - ایرنا - مطالعات جدید نشان می دهد كه غذای چرب سبب اختلال در ارتباط سلول های عصبی می شود.