تهران- ايرنا- رئيس پژوهشگاه ارتباطات و فنآوري اطلاعات ، آمادگي اين واحد را براي استفاده از توان متخصصان و دانشمندان برجسته ايراني خارج از كشور در طرح هاي حوزه فنآوري اطلاعات ابراز داشت.

به گزارش ايرنا از روابط عمومي پژوهشگاه ارتباطات و فناوري اطلاعات، محمد خوانساري طي نشستي با معاون امور بين الملل و تبادل فناوري معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري گفت: بكارگيري و جذب متخصصان و دانشمندان (نخبگان) برجسته ايراني خارج از كشور در طرح‌هاي كلان حوزه‌ فناوري ارتباطات و اطلاعات به عنوان اولويت هاي اين پژوهشگاه است.
وي افزود:استفاده از دانش و توان تخصصي داخلي براي نهادينه كردن توسعه فاوا ( فناوري اطلاعات و ارتباطات ) در كشور بر مبناي فناوري بومي با رويكرد خودكفايي و در ارتباط با تحقيقات هدفمند در حوزه ارتباطات و فناوري اطلاعات و نيل به اهداف برنامه پنجم توسعه و سند چشم انداز 1404 ضرورتي اجتناب ناپذيراست.
خوانساري گفت: سرعت بخشيدن به توسعه در كشور نيازمند حضور و بكارگيري تجربيات و توانمنديهاي فرهيختگان و نخبگان علاقمند و متعصب به وطن است كه دلسوزانه و متعهدانه براي پيشبرد اهداف كشور قدم بر مي‌دارند.
رئيس پژوهشگاه ارتباطات و فنآوري اطلاعات افزود : هدايت فعاليت هاي پژوهشگاه به سمت پاسخگويي به نيازهاي عملياتي بخش‌هاي فني در حوزه( ICT ) دانش، فنآوري اطلاعات و ارتباطات ، نياز به جذب فارغ التحصيلان و نخبه‌هاي ايراني داخل و خارج از كشور دارد.
وي گفت :معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري و پژوهشگاه ارتباطات و فناوري اطلاعات، موافقتنامه اي را امضا كردند كه انجام طرح ' ايجاد پايگاه تخصصي جذب متخصصان و دانشمندان برجسته ايراني غيرمقيم ' را به دنبال دارد و مشتمل بر حمايت از انجام دوره‌هاي علمي و تحقيقاتي مانند پسا دكتري، فرصت مطالعاتي، تعريف پروژه‌هاي فناوري كوتاه مدت و بلند مدت و برگزاري سخنراني‌ها و كارگاه‌هاي تخصصي است.
خوانساري گفت: تاكنون سه قرارداد دوره پسا دكتري براي فارغ التحصيلان ايراني با معتبرترين دانشگاه هاي خارج از كشور امضا شده و سه سخنراني و كارگاه تخصصي با هدف تبادل دانش و ارتقاء پژوهش‌هاي پژوهشگاه نيز برگزار شده است .
دوره تحقيقاتي پسا دكترا يا فوق دكترا ( Postdoctoral research) به دوره‌اي از تحقيقات آكادميك گفته مي‌شود كه محققان بعد از به پايان رساندن تحصيلات و اخذ مدرك دكترا ، معمولا تا سقف پنج سال و قبل از يافتن شغل ثابت آكادميك ،سپري مي‌كنند.
علي مرتضي بيرنگ معاون امور بين الملل و تبادل فناوري معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري نيز در نشست مزبور با اشاره به اهميت همكاري نخبگان ايراني غير مقيم، افزود: فراهم سازي امكانات بيشتر، زمينه جذب اين افراد در پژوهشگاه را فراهم مي سازد.
پژوهشگاه ارتباطات و فناوري اطلاعات (مركز تحقيقات مخابرات) ايران، يكي از قديمي‌ترين نهادهاي پژوهشي حاكميتي در حوزه فاوا و مغز متفكر و مشاور مادر وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات به شمار مي‌رود.
اقتصام(1)2078** 1559