به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا از پایگاه ناسا، آینه های تلسكوپ جیمز وب كه شمار آن ها به 18 عدد می رسد، پس از این كه به درستی نصب شوند، یك آینه 6.5 متری را تشكیل می دهند كه انتظار می رود تا سال 2016 ساخت آن تكمیل شود. ناسا تلسكوپ جیمز وب را به عنوان رصدخانه برتر دهه آتی نام نهاده است.
جان گرنسفلد مدیر بخش ماموریت های علمی ناسا در این رابطه می گوید: «نصب موفقیت آمیز اولین آینه این تلسكوپ، نمادی از مجموعه فناوری های نوین و بسیار تخصصی است كه به منظور برداشتن گام بزرگ دیگری در راستای كشف حیات در جهان فراتر از زمین، توسعه یافته اند... »
ماموریت این تلسكوپ، مطالعه جهان و موضوعاتی از جمله اولین تشعشعات كیهانی، اولین كهكشان ها و ستاره ها و تحولات منظومه شمسی است.
این آینه ها از عنصر بسیار سبك برلیوم ساخته شده اند و در دماهای بسیار پایین، ویژگی های پایداری را دارند. همچنین به منظور انعكاس نور مادون قرمز، هر بخش از آینه ها با لایه نازكی از طلا پوشیده شده است.
عرض هریك از این آینه ها در حدود 1.3 متر است؛ در حالی كه عرض آینه مورد استفاده در تلسكوپ هابل مجموعا 2.4 متر است.
برای این كه تلسكوپ به درستی كار كند، آینه ها باید با دقت فوق العاده ای نصب شوند. با توجه به این كه انتظار می رود این تلسكوپ در دمای بسیار پایین كار كند، صفحه پشتی آینه ها در اثر تغییرات دما نباید بیش از 38 نانومتر جابه جا شوند. این میزان معادل یك هزارم تار موی انسان است.
به گفته ناسا مهم ترین ویژگی این تلسكوپ فضایی، سپر خورشیدی شش لایه آن است كه ابعادی به اندازه یك زمین تنیس دارد. این سپر حرارتی، گرمای خورشید را تا یك میلیون بار كاهش می دهد.
در ماه نوامبر، محققان مركز ماموریت های فضایی گودارد (Goddard)، كار تولید بال های تلسكوپ را كه در كنار صفحه پشتی آینه ها نصب می شوند، به پایان رساندند. بال ها و صفحه پشتی، یك ساختار ویژه از جنس فیبر كربن ایجاد می كنند كه كار نگهداری 18 آینه تلسكوپ را بر عهده دارد.
پروژه ساخت و پرتاب تلسكوپ جیمز وب كار مشتركی است كه توسط ناسا به كمك سازمان فضایی كانادا و آژانس فضایی اروپا به انجام می رسد.
علمی (6) ** 9259**1440
تاریخ انتشار: ۹ آذر ۱۳۹۴ - ۱۲:۱۹
تهران-ایرنا-سازمان ملی هوایی و فضانوردی آمریكا به كمك سایرآژانس های فضایی، نصب اولین آینه از 18 آینه تلسكوپ فضایی جیمز وب را به پایان رساند. قرار است این تلسكوپ تا سال 2018 جایگزین تلسكوپ فضایی هابل شود.