به گزارش ايرنا دكتر نصرت الله ضرغام روز دوشنبه در نشستي با اعضاي هيات رييسه، هيات علمي و پژوهشگران دانشگاه بين المللي امام خميني(ره) كه در تالار اجتماعات دانشكده فني و مهندسي برگزار شد، افزود: صندوق حمايت از پژوهشگران و فناوران كشور طي فعاليت خود به پژوهشگران و فناوران خدمات گستردهاي ارايه كرده است.
وي اضافه كرد: اين بنياد با ايجاد كرسي هاي پژوهشي و ارايه امكان تحقيق به دانشمندان كشور به دنبال تقويت نياز جامعه به پژوهش است.
ضرغام ادامه داد: آمادگي داريم تا به دانشمندان برجسته كرسي هاي پژوهشي اهدا و تا 10سال از آنها حمايت كنيم بطوريكه در 5 سال اول فرد يا تيم بصورت داخلي عمل مي كند و در پنج سال بعدي مي تواند همكار خارجي نيز داشته باشد.
وي گفت: با اين اقدام فرهنگي كار تيمي نيز در كرسي ها و در موضوعاتي به خصوص در حوزه پژوهش با برنامه هاي تاثيرگذار ترويج مي شود.
ضرغام خاطرنشان كرد: امروزه برخي از كشورهاي پيشرفته مانند آمريكا و ژاپن با اختصاص بخش زيادي از مالكيت فكري جهان در برنامه ريزي هاي خود تلاش مي كنند استعدادهاي برجسته كشورها را جذب كنند، چرا كه خود به تنهايي قدرت توليد اين حجم بالاي دارايي فكري را ندارند و از انديشمندان و محققان كشورهاي ديگر استفاده مي كنند.
اين مسوول با اشاره به اينكه حدود 33 هزار نفر از اعضاي هيات علمي دانشگاه ها با بنياد ملي علم ايران در ارتباط هستند يادآور شد: اين خود ظرفيت خوبي است كه در فعاليت هاي پژوهش محور علمي از آن ها استفاده مي كنيم.
ضرغام با تاكيد بر اينكه روند مهاجرت استعدادهاي كشور بايد معكوس شود اضافه كرد: شناسايي و حمايت از استعدادهاي ايرانيان داخل و خارج از كشور براي توسعه علم و فناوري لازم است و بايد از آنان در محقق شدن احكام اسناد بالادستي كشور استفاده كنيم.
رييس صندوق حمايت از پژوهشگران و فناوران كشور و بنياد ملي علم ايران خاطرنشان كرد: در برنامه ششم توسعه قطعا بين المللي شدن دانشگاه ها جاي خود را باز خواهد كرد و دانشگاه هاي ما بايد بسمت بين المللي شدن حركت كنند.
ضرغام با بيان اينكه ساختارهاي اقتصادي ما وجود يك هرم نيروي انساني متخصص و ماهر را ايجاب مي كند، ادامه داد: امروزه موضوع مردمي كردن و اجتماعي كردن علم در دنيا مطرح است و آموزش مي تواند در تمام حوزه هاي مختلف نقش ايفا كند.
وي افزود: موضوع كارآفريني بايد در برنامه ارتقاي كيفيت، طبقه بندي آموزش ها، بها دادن به آنها و در افزايش منابع مورد توجه قرار گيرد و هر دستگاهي بايد منابع مورد نياز خود را در اختيار مراكز علمي بگذارد.
ضرغام، پژوهشگر محوري، اخلاق محوري، عدالت محوري، پاسخگويي، تعالي محوري، جامع نگري و بهره وري را از اهداف راهبردي اين صندوق عنوان كرد و افزود: حمايت صندوق از طرح هاي دانشگاه هاي استان قزوين شامل چهار طرح از دانشگاه بين المللي امام خميني(ره)، سه طرح از دانشگاه علوم پزشكي، سه طرح از دانشگاه پيام نور، يك طرح از مركز تحقيقات كشاورزي و منابع طبيعي بوده است كه كل اعتبارات تخصيص داده شده به طرح هاي مصوبات نيز دو ميليارد و 551 ميليون و 220 هزار ريال بوده است.
وي با بيان اينكه تنها هشت درصد از منابع صندوق به هزينه هاي جاري اختصاص مي يابد گفت: در طول اين سال ها بالاترين حمايت مالي اين صندوق از پژوهش هاي علمي بوده است.
ضرغام، جذب ايرانيان خارج از كشور را از جمله اهداف صندوق عنوان كرد و افزود: پرداخت 50 درصد اول هزينه ثبت بصورت بلاعوض، پرداخت تسهيلات قرض الحسنه براي 50 درصد دوم هزينه ثبت و پرداخت 50 درصد دوم هزينه ثبت توسط صندوق در صورت واگذاري بخشي از حق مالكيت اختراع از جمله حمايت هاي صندوق در زمينه ثبت بين لمللي اختراعات است.
رييس بنياد علم ايران افزود: برگزاري 36 همايش و كارگاه، حمايت از حضور محققان و فن آوران خارجي و حمايت از اساتيد وابسته خارجي از جمله حمايت هاي صندوق از رويدادهاي علمي در سال جاري بوده است.
وي با اعلام آمادگي صندوق حمايت از پژوهشگران، براي ارائه امكانات بيشتر به محققان و پژوهشگران قزوين افزود:ما آمادگي داريم تا از كارهاي تيمي و دانشگاه محور در حوزه انجام فعاليتهاي پژوهشي و علمي بصورت هدفمند حمايت كنيم.
در پايان اين مراسم تفاهم نامه همكاري بين صندوق حمايت از پژوهشگران و دانشگاه بين المللي امام خميني(ره) به امضا رسيد.
همچنين در اين روز تفاهم نامه اي نيز ميان دانشگاه علوم پزشكي قزوين و صندوق حمايت از پژوهشگران و فن اوران كشور امضا شد.
7388/ 6128
تاریخ انتشار: ۹ آذر ۱۳۹۴ - ۱۶:۰۴
قزوين-ايرنا- رييس صندوق حمايت از پژوهشگران و فن آوران كشور با اشاره به آمادگي اين صندوق براي بهره گيري از ظرفيت هاي دانشمندان و محققان خارج از كشور گفت: بايد از ظرفيت ها و توان علمي محققان و دانشمندان خود در توسعه اقتصادي استفاده كنيم.