تهران- ايرنا- روزنامه جام جم در شماره سه شنبه 10 آذر در يادداشتي به قلم مراد عنادي مي نويسد: تروريسم افسارگسيخته به‌ويژه از نوع داعشي آن كه حتي گروه‌هاي تروريستي را شرمنده كرده است، نه‌تنها انسان‌هاي بي‌گناه را قرباني مي‌كند كه از زاويه‌اي عميق‌تر ظلم مضاعفي را متوجه اديان الهي ساخته است.

در اين يادداشت مي خوانيم: در حالي كه اديان الهي به‌خصوص اديان ابراهيمي و در صدر آنها دين مبين اسلام بر احترام و كرامت انسان‌ها و نفي خشونت كور و بي‌منطق تاكيد دارد، متاسفانه در سال‌هاي اخير در قالب پروژه اسلام‌هراسي كه كارگردانان آن سنتزي از غربي‌ها، صهيونيست‌ها و تكفيري‌هاي راديكال هستند اين‌گونه به افكار عمومي دنيا القا مي‌‌شود كه ريشه خشونت و تروريسم را بايد در اسلام جستجو كرد.
تلاش غرب و رژيم اسرائيل براي تبديل اين گفتمان به پارادايم غالب در ادبيات روابط بين‌الملل و پيام‌هاي رسانه‌‌اي در حالي است كه برخي كشورهاي اسلامي با بازي كردن در زمين معماران چنين سناريويي بيشترين خدمت را براي ترويج اسلام‌هراسي كرده‌اند. در چنين فضاي مسمومي دومين نامه رهبر معظم انقلاب به جوانان غربي، حركتي ارزشمند جهت معرفي اسلام ناب محمدي براي دنياي غرب محسوب مي‌شود تا دريابند كه در دنياي اسلام تفكر افراطي و محصول آن نظير گروه‌هاي تروريستي امثال داعش و بوكوحرام جايگاهي ندارد؛ چراكه اسلام دين رحمت است و به تعبير رهبر انقلاب، چگونه ممكن است از يكي از اخلاقي‌ترين و انساني‌ترين مكاتب اين جهان كه در متن بنيادين خود، گرفتن جان يك انسان را به مثابه كشتن همه بشريت مي‌داند، زباله‌اي مثل داعش بيرون بيايد؟
بدون ترديد ريشه اين خشونت را بايد در استانداردهاي دوگانه و برخورد ابزاري دولت‌هاي حامي تروريسم دانست كه از يازدهم سپتامبر 2001 و پيش از آن با سياست‌هاي نابخردانه خود زمينه‌هاي پرورش القاعده و نسل‌هاي بعدي آن را فراهم ساختند. زماني در دوره رياست جمهوري كلينتون كه ناوهاي آمريكا در سواحل يمن هدف اقدامات تروريستي قرار گرفتند يا سفارتخانه‌هاي آمريكا در تانزانيا و كنيا در سال 1998 منهدم شدند، مقامات آمريكايي ريشه اين تروريسم را در فقر مي‌پنداشتند و بعد از حادثه 11 سپتامبر در اشتباهي ديگر آن را به اسلام و انديشه‌هاي اسلامي مرتبط ساختند، اما هيچ گاه شهامت اين را نداشتند كه اعتراف كنند تروريسم ريشه در جاهليت مدرن دارد؛ جاهليت مدرني كه معماران آن ائتلاف ناميموني از كشورهاي غربي و برخي كشورهاي منطقه هستند.
اين ائتلاف ظاهرا با تروريسم مي‌جنگد، اما در پس پرده از حاميان اصلي تروريسم محسوب مي‌شود به همين علت است كه رهبر انقلاب در نامه دوم به جوانان غربي تاكيد دارند، نخستين مرحله در ايجاد امنيت و آرامش، اصلاح اين انديشه‌هاي خشونت‌زاست كه ريشه آن نيز به معيارهاي دوگانه در سياست غرب و تقسيم تروريسم به خوب و بد و ارجح دانستن منافع دولت‌ها بر ارزش‌هاي انساني و اخلاقي بازمي‌گردد. اميد است با درك اين پيام به عنوان نسخه‌اي براي درمان درد مشترك يعني تروريسم كه اختاپوس‌وار بر زندگي مردمان جهان خصوصا كشورهاي اسلامي سايه افكنده است. اسلام‌هراسي در تفكر غربي رخت بربندد و تروريسم افسارگسيخته مهار و ريشه‌كن شود.
*منبع:روزنامه جام جم، 10 آذر 1394
**گروه اطلاع رساني**2059**9131