كوالالامپور – ایرنا – سومین نشست شورای عالی شبكه تبادل و انتقال فناوری سازمان كشورهای اسلامی در حال رشد (دی 8) با حضور ایران در كوالالامپور پایتخت مالزی برگزار شد.

به گزارش ایرنا، در این نشست كه روز سه شنبه برگزار شد، 'اكبر قنبرپور' رییس مركز فن‌ بازار ملی ایران و نمایندگان كشورهای بنگلادش، مصر، مالزی، نیجریه و تركیه نیز حضور داشتند و به تبادل نظر پرداختند.
شركت كنندگان قرار است امروز از بخش های مختلف پارك های فناوری مالزی دیدن كنند.
'سید علی محمد موسوی' دبیر كل ایرانی سازمان همكاری اقتصادی هشت كشور اسلامی (دی 8 ) در این نشست كه با حضور 'نورول انور محمد' دبیر كل وزارت علوم، فناوری و نوآوری مالزی گشایش یافت، بر فعالیت ها برای رسیدن به اهداف شورای عالی شبكه تبادل و انتقال فناوری این سازمان و مبادلات پربار تاكید كرد.
وی تایید كرد قابلیت های قابل مشاهده باید برای تسریع موضوعات شورای عالی به مرحله اجرایی درآید.
موسوی خواستار تعامل و فعالیت بیشتر شورای عالی شبكه تبادل و انتقال فناوری كشورهای عضو سازمان كشورهای اسلامی و تقویت جایگاه این شورا در نشست های آن برای تعامل بیشتر شد.
دبیر كل 'دی 8' همچنین از اعضای گروه خواست این شورا را فعال تر كنند و مورد حمایت قرار دهند.
در این نشست نمایندگان كشورهای عضو گزارشی از دستاوردهای فناوری كشور خود و اقدامات به‌ عمل آمده در این شبكه ارائه كردند.
چهارمین اجلاس كارگروه فناوری گروه 'دی. هشت' سال آینده میلادی در تركیه برگزار می شود و در سومین نشست در مالزی پیش‌ نویس مذاكرات و مصوبات این نشست مورد بررسی قرار گرفت.
نخستین و دومین نشست شورای عالی شبكه تبادل و انتقال فناوری كشورهای عضو 'دی هشت' در سال های 2013 و 2014 میلادی در تهران و ابوجا نیجریه برگزار شده است.
در نشست تهران نمایندگان تلاش خود را برای پی ریزی شالوده این شورا از جمله افتتاح دبیرخانه آن در پارك فناوری پردیس در تهران بكار گرفتند.
سایت شبكه انتقال فناوری كشورهای عضو 'دی – هشت' نیز سال 1392 به منظور درج اطلاعات از زمینه ‌های فعالیت كشورهای عضو در حوزه‌ های علمی و فناوری راه اندازی شد.
شبكه تبادل و انتقال فناوری 'دی ‌هشت' شامل شبكه اطلاعاتی و مبادلاتی میان هشت كشور عضو است كه دربر‌گیرنده كاركردهای فن ‌بازار بوده و با ماموریت ظرفیت ‌سازی و اطلاع ‌رسانی دستاوردهای فناوری محصولات و نیازهای صنعتی كشورهای عضو، ساماندهی مبادلات فناوری، همگرایی و هم ‌افزایی كشورهای عضو گروه در این حوزه دایر شده است.
مجوز این شبكه در سومین اجلاس وزرای صنعت و هفتمین اجلاس كارشناسان ارشد گروه 'دی‌ هشت' در مهرماه سال‌ 1391 در شهر داكا پایتخت بنگلادش با عنوان شبكه تبادل و انتقال فناوری 'دی ‌هشت' صادر شد.
براساس این مصوبه، پارك فناوری پردیس ایران به ‌نمایندگی از جمهوری اسلامی ایران مسئولیت دبیرخانه و تامین زیرساخت ایجاد این شبكه را عهده ‌دار شده است.
آساق**1611