پكن - ایرنا - بزرگترین نمایشگاه بین المللی ربات‌ها با به نمایش گذاشتن دهها گونه از جدیدترین دستاوردهای رباتیك جهان فعالیت خود را در شهر توكیو پایتخت ژاپن آغاز كرد.

به گزارش ایرنا، در این نمایشگاه كه از معروفترین نمایشگاه از این دست محسوب می شود، به مدت چهار روز برپاست و ژاپن هر دو سال یك بار میزبانی این رویداد را بر عهده دارد.
بر اساس گزارش ها، در نمایشگا امسال دستكم 450 سازمان از جمله 57 گروه از كشورهای مختلف همچون كره جنوبی، انگلیس، آمریكا، چین و فرانسه در آن حضور یافته اند و شركت كنندگان در نمایشگاه امسال آخرین دستاوردهای خود را در معرض دید بازدیدكنندگان قرار داده اند.
گفته می شود این نمایشگاه بزرگترین رویداد علمی از این دست در چهار دهه گذشته از زمان شروع آن محسوب می شود.
یكی از دستاوردهای كشور میزبان در این نمایشگاه نمایش ربات هایی است كه كارهای امدادرسانی و نجات انجام می دهند. كشور ژاپن كه در تولید این گونه ربات ها تبحر خاصی دارد، رباتهایی را به نمایش گذاشته كه می توانند به هنگام وقوع زمین لرزه و حتی وقوع آتشفشان به كار امداد رسانی بپردازند.
تصاویر تلویزیون ژاپن نشان می دهد كه دو ربات ساخت این كشور به میان ساختمان تخریب شده ساختگی در داخل نمایشگاه رفته اند و در حال اطفای حریق و نجات حادثه دیدگان هستند.
بیشترین محور فعالیت در نمایشگاه سال جاری توكیو، نمایش ربات های كمك رسان در زمان بلایای طبیعی چون زلزله، آتشفشان و كمك به سالمندان و همچنین انجام امور كشاورزی است.
دو ربات بسیار مورد علاقه مردم در این نمایشگاه «اچ آر پی» و «جكسون» هستند كه برای كمك به مصیبت دیدگان ساخته شده اند. آنان با سنسورهای قدرتمندی كه دارند، می توانند به طور هوشمند وارد ویرانه های ناشی زمین لرزه و آتشفشان شده و مردم را از زیر آوار نجات دهند.
این ربات ها قادر به پرواز كردن، دویدن و انجام حركات جهشی هستند كه دانشگاه توكیو آنها را ساخته است.
بسیاری از شركت كنندگان در نمایشگاه امسال دستاوردهای خود را در حالی به نمایش گذاشته اند كه امیدوارند تا پنج سال دیگر بسیاری از آنها به مصارف تجاری رسیده و خانواده ها آنها را خریداری كنند.
دنیای ربات ها در حال متحول كردن جهان است به شكلی كه امروزه ربات ها می توانند مجموعه ای از فعالیت های یك فرد عادی از جمله پخت و پز، شستشوی البسه در منزل و حتی كارهای كشاورزی و كار بر روی زمین های زراعی را انجام دهند.
آساق*231*1597