علي رسوليان روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: اين برنامه به منظور ارتقا سطح مبادلات و انسجام در روابط اقتصادي دوجانبه اجرا خواهد شد.
وي گفت: در كنار مبادلات تجاري و كالا، خراسان رضوي ظرفيتهاي قابل توجهي براي صدور خدمات فني و مهندسي نيز در حوزه افغانستان دارد.
مديركل دفتر هماهنگي امور اقتصادي استانداري خراسان رضوي افزود: بايد براي صدور خدمات فني و مهندسي به كشورهاي اطراف به ويژه افغانستان برنامه ريزي گسترده اي انجام شود.
وي با اشاره به تسهيلاتي كه براي حضور و صدور خدمات فني و مهندسي در عراق اختصاص يافته ادامه داد: بايد براي حضور در افغانستان هم اين موضوع و ارائه تسهيلات ويژه به فعالان اين حوزه مورد توجه قرار گيرد.
رسوليان گفت: به دليل قرابتهاي فرهنگي، تاريخي و زباني بسيار با افغانستان و نيز ساخت و سازهاي گسترده و اقدامات توسعه اي بازار آن كشور ظرفيت خوبي براي صدور خدمات فني و مهندسي دارد.
وي افزود: هم اينك مراودات خراسان رضوي با افغانستان در سطح خوبي است اما جاي توسعه بيشتر دارد.
مديركل دفتر هماهنگي امور اقتصادي استانداري خراسان رضوي ادامه داد: 7،7 درصد صادرات كشور به افغانستان و در اين ميان سهم بازار افغانستان از كل صادرات خراسان رضوي 51 درصد است.
وي گفت: در حوزه افزايش واردات كالاهاي پايه از افغانستان نيز برنامه ريزي صورت گرفته است.
رسوليان افزود: توسعه محور ترانزيت چابهار به خواف و از خواف تا هرات نيز مي تواند بر توسعه بيشتر اين مناسبات و كاهش هزينه هاي ترانزيتي موثر باشد.
وي با اشاره به مسير ريلي خواف تا هرات ادامه داد: بخشي از اين مسير از خواف تا مرز در حال ريل گذاري است و 67 كيلومتر از مسير مرز در داخل خاك افغانستان تا ايستگاه جنوب هم در دست انجام است.
مديركل دفتر هماهنگي امور اقتصادي استانداري خراسان رضوي گفت: اجراي 70 كيلومتر انتهايي اين مسير ريلي كه بر عهده دولت افغانستان مي باشد هنوز باقي مانده است.
طي نيمه نخست امسال 408 ميليون دلار كالا از خراسان رضوي به افغانستان صادر شده كه نسبت به همين زمان در پارسال حدود سه درصد رشد دارد.
1906/1858
تاریخ انتشار: ۱۲ آذر ۱۳۹۴ - ۱۴:۴۴
مشهد- ايرنا- مديركل دفتر هماهنگي امور اقتصادي استانداري خراسان رضوي گفت: برنامه جامع مشترك صادرات اقتصادي اين استان و افغانستان در دست تهيه و تدوين است.