به گزارش ايرنا نريمان مصطفايي روز يكشنبه در نشست بررسي برنامه ساماندهي سكونتگاه هاي غيررسمي و توانمندسازي شهري كاشان اظهار داشت: طرح احياي بافت هاي تاريخي، فرسوده و ناكارآمد شهري كه به عنوان اراضي دخيل در توسعه شهري بايد بازيافت شوند، در سال گذشته در قالب سند جامع و ملي راهبردي تصويب شد.
وي افزود: پس از ايجاد ستاد ملي بازآفريني شهري سند ملي راهبردي احياي بافت هاي فرسوده، تاريخي، حاشيه اي و روستايي جايگزين سند ملي توانمندسازي سكونتگاه هاي غيررسمي شد.
وي تاكيد كرد: محور اصلي اين سند ساماندهي، بازآفريني و توانمندسازي بافت هاي مورد نظر است و همزمان پيش بيني، پيش نگري و پيشگيري از توسعه بافت هاي ناكارآمد و هدايت گسترش بي رويه شهري نيز مورد توجه قرار گرفته است.
مصطفايي تصريح كرد: بهسازي و بازآفريني شهري بحثي چندوجهي است و از عهده يك دستگاه خارج و نيازمند مشاركت همه دستگاه ها و مديريت شهري است، بنابراين شبكه همكاري بين دستگاه ها بايد شكل بگيرد.
وي تفاوت شيوه هاي مواجهه با بافت ها و راه حل مسائل و مشكلات هريك از آنها را نيز مهم دانست و گفت: ظرف 10 روز آينده آيين نامه مربوط به بهسازي و توانمندسازي بافت هاي تاريخي، فرسوده، حاشيه اي و روستايي به دستگاه هاي مرتبط ابلاغ مي شود.
وي تشكيل كارگروه هاي تخصصي مختلف را نيز گام بعدي در اجراي سند ساماندهي، بازآفريني و توانمندسازي بافت هاي مورد نظر براي ستاد شهرستان ها با توجه به فضا و شرايط آنها عنوان كرد.
طرح ساماندهي سكونتگاه هاي غيررسمي براي 77 شهر كشور با 53 هزار هكتار و جمعيت 6 ميليون نفر در سال گذشته تصويب شد و دولت تسهيلاتي را براي اين منظور با كارمزد 10 درصد در نظرگرفت.
سكونت گاههاي غيررسمي به مناطقي گفته مي شود كه مهاجران روستايي و محرومان جامعه شهري را در خود جاي داده و خارج از برنامه ريزي رسمي و قانوني توسعه شهري و بدون مجوز است، نبودن سند مالكيت رسمي و محروميت از خدمات و زيرساخت هاي شهري از شاخص هاي اين مناطق است.
سرپرست فرمانداري كاشان نيز اظهار داشت: با توجه به حجم انبوه بافت هاي تاريخي در كاشان بحث بازآفريني شهري از منظر بافت هاي تاريخي مورد توجه بوده و درچند سال اخير نيز به خاطر مشكلات اجتماعي ناشي از حاشيه نشيني و نيز مساله رسيدگي به بافت هاي ناكارآمد فرسوده شهري بحث بهسازي شهري مورد توجه قرار گرفته است.
حميدرضا مومنيان افزود: 780 هكتار بافت فرسوده در كاشان وجود دارد كه از اين مقدار 500 هكتار متعلق به بافت هاي تاريخي است.
وي با اشاره به برنامه هاي سند جامع بازآفريني شهري در مورد شهرستان ها گفت: ستاد شهرستاني بازآفريني شهري پايدار كاشان نيز تشكيل مي شود و با توجه به وجود مطالعات خوبي در اين زمينه در شهرستان و در صورت هم افزايي بين ادارات دولتي اميد است برنامه هاي اين سند در كاشان نيز پيشرفت خوبي داشته باشد.
طرح بازآفريني و بهسازي شهري كاشان در حال حاضر در مرحله مقدماتي خود مي باشد، مراحل مطالعاتي و ابلاغ نامه ها به دستگاه هاي اجرايي از تيرماه امسال آغاز شده و بازديد ميداني، شناسايي محلات حاشيه نشين، ارزيابي اجمالي برنامه هاي موجود و آتي دستگاه هاي مديريت شهري، مطالعات جمعيتي، اقتصادي و كالبدي از گام هاي اوليه انجام طرح در كاشان تا پايان سال جاري است.
3009/6021
تاریخ انتشار: ۱۵ آذر ۱۳۹۴ - ۱۳:۱۴
كاشان-ايرنا- مديركل دفتر توانمندسازي و ساماندهي سكونت گاه هاي غيررسمي كشور گفت: بهسازي و بازآفريني شهري يك بحث چند وجهي و فرابخشي است و با عملكرد جزيره اي انجام نمي شود.