به گزارش خبرنگار اعزامی ایرنا ،صادق اكبرپور در نشست خبری با تشریح روند صادرات گاز به تركیه اظهار داشت: اكنون براساس قرار داد ، حدود 30 میلیون متر مكعب گاز مورد این كشور روزانه تامین می شود و گاز صادراتی به تركیه پس از عبور از خط لوله هزار و 700 كیلومتری از ایستگاه مستقر در مرز بازرگان به این كشور ارسال می شود.
وی ،استقرار نمایندگان شركت بوتاش تركیه در مرز بازرگان را یادآور شد و گفت : شاخص های كمی (شامل حجم، فشار و دمای گاز) و عوامل كیفی (تركیبات و اجزای تشكیل دهنده) در این ایستگاه مورد بررسی قرار می گیرد.
اكبر پور اضافه كرد: پس از كنترل شاخص های مختلف و هماهنگی با نمایندگان شركت مزبور ، گاز به این كشور صادر می شود.
این مقام مسئول افزود :روند صادرات گاز به تركیه از سال 2008 تا كنون روندی صعودی داشته و به 10 میلیارد متر مكعب در سال رسیده است.
وی خاطرنشان كرد: اكنون حدود 30 درصد گاز وارداتی تركیه از ایران تامین می شود و در صورت قطع آن، این كشور با مشكلات اساسی مواجه خواهد شد.
اكبرپور در خصوص امكان افزایش صادرات گاز به تركیه گفت: بر اساس قرارداد، سالانه حداكثر 10 میلیارد متر مكعب گاز به این كشور صادر می شود و امكان افزایش وجود ندارد.
رییس اندازه گیری صادرات گاز در مرز بازرگان ، ضمن یادآوری امضای قرارداد فروش گاز ایران به تركیه در سال 1996 افزود: چنانچه آنكارا درخواست افزایش واردات گاز از ایران را داشته باشد، در قالب قرارداد موجود امكان پذیر نیست و باید مذاكرات جدیدی میان مقامهای تهران و آنكارا برای عقد قرارداد جدید انجام شود.
اكبرپور اضافه كرد: روز گذشته پس از اعلام نیاز دولت تركیه ، حدود 30 میلیون متر مكعب گاز به این كشور ارسال شد.
وی در باره ادعای افزایش صادرات گاز تركیه در روزهای اخیر و ارسال روزانه بیش از 31.5 تا 32.5 میلیون متر مكعب گاز به این كشور گفت: این موضوع تكذیب می شود و چنین ادعایی واقعیت ندارد و ما طبق قرارداد، قادر به صادرات بیش از 30.5 میلیون مترمكعب در روز نیستیم.
پیش از این یك نشریه بین المللی نوشته بود ، سالهای پسا تحریم ، ایران می تواند سالیانه 520 میلیارد متر مكعب گاز تولید كند و اكنون جمهوری اسلامی و قطر بزرگترین منابع گاز جهان را در اختیار دارند.
اقتصام ** 2022 ** 9314
تاریخ انتشار: ۱۶ آذر ۱۳۹۴ - ۱۰:۱۷
بازرگان - ایرنا – رییس ایستگاه اندازه گیری صادرات گاز در مرز بازرگان گفت : ایران حدود 30 درصد گاز مورد نیاز تركیه را تامین می كند و ادعای افزایش صادرات گاز به تركیه در روزهای اخیر واقعیت ندارد .