'فتح الله امي' روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار علمي ايرنا افزود: تشكيلات جديد پژوهشگاه هوا فضا اخيرا ابلاغ شد. بعد از ادغام اين پژوهشگاه با وزارت ارتباطات و سپس منفك شدن آن از اين وزارتخانه، اكنون ما به وضعيت سابق پژوهشگاه هوافضا برگشته ايم. در فعاليت جديد پژوهشگاه، راهبرد ما سند هوا فضا، به ويژه فصل پنجم اين سند است كه درحوزه فضائي بحث پرتاب ماهواره به مدار زمين را مورد توجه قرار داده است.
وي با اشاره به اين كه اين بخش برعهده پژوهشگاه فضائي وزارت ارتباطات است، بيان كرد: پژوهشگاه هوافضا در اين زمينه در صورتي كه پژوهشگاه فضائي بخواهد، در رابطه با انجام تست هاي پرتاب هاي زيرمداري ماهواره كمك خواهد كرد.
امي اظهاركرد: براساس فصل پنجم سند هوافضا مبني بر پرتاب موجود زنده به فضا، پژوهشگاه هوافضا تا پايان برنامه ششم توسعه، پرتاب انسان را به صورت زيرمداري انجام خواهد داد تا در راستاي برنامه هفتم چشم انداز جمهوري اسلامي ايران در افق 1404 كه رفتن انسان به مدار زمين در آن ديده شده است، حركت كند.
وي ادامه داد: پژوهشگاه در بخش هوايي نيز روي هوانوردي عمومي براساس سند هوافضا فعاليت خواهد داشت كه لازمه آن طراحي هواپيماهاي سبك و فوق سبك تا 19 نفره است.
در سال ۱۳۸۹ با مصوبه شوراي عالي اداري، جايگاه سازمان فضائي ايران ارتقا يافت و با بيرون آمدن آن از زير نظر وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات به نهاد رياست جمهوري انتقال پيدا كرد، مطابق همين مصوبه مدتي بعد پژوهشگاه هوافضا نيز با ادغام با پژوهشكده مهندسي جهاد كشاورزي و پژوهشكده تحقيقات فضائي ايران توسعه قابل توجهي يافت، در سال ۹۱ شوراي گسترش آموزش عالي وزارت علوم، تحقيقات و فناوري ايران، اساسنامه جديد اين پژوهشگاه را تصويب كرد، بر اساس اين مصوبه پژوهشگاه با نام جديد پژوهشگاه فضائي ايران به فعاليت پرداخت.
بخش اصلي پژوهشگاه هوافضا در اين ادغام تحت عنوان پژوهشكده سامانههاي فضانوردي با ماموريت اعزام حيات به فضا به فعاليت خود ادامه داد، پس از بازگشت مجدد سازمان فضائي ايران به وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات با مصوبهٔ شوراي عالي اداري در بهمن ماه سال ۱۳۹۳، پژوهشگاه فضائي ايران نيز به اين وزارتخانه منتقل شد و پژوهشكده سامانههاي فضانوردي مجددا به وزارت علوم بازگشت و اين بارفعاليت خود را در 25 اسفند ماه 93 بر اساس حكم وزير علوم، تحقيقات و فناوري با عنوان پژوهشگاه هوافضا آغاز كرد.
علمي (4) ** 9340**2017
تاریخ انتشار: ۱۶ آذر ۱۳۹۴ - ۱۲:۴۳
تهران- ايرنا- رييس پژوهشگاه هوافضا وابسته به وزارت علوم، تحقيقات و فناوري گفت: در پي ابلاغ تشكيلات جديد اين پژوهشگاه، پرتاب انسان به صورت زير مداري تا پايان برنامه ششم توسعه، به عنوان يكي از برنامه هاي اصلي اين پژوهشگاه است.