بغداد- ایرنا- اشتان مایر وزیر خارجه آلمان امروز دوشنبه در حالی وارد بغداد شد كه این روزها عراق درگیر بحران تجاوز نظامی تركیه به شمال این كشور است و به اعتقاد كارشناسان سیاسی درعراق سفر این مسوول بلندپایه اروپایی با ورود غیر قانونی نظامیان تركیه ای به شمال عراق بی ربط نیست.

به گزارش خبرنگار ایرنا، هنوز منابع رسمی در عراق از اسباب اصلی سفر وزیر خارجه آلمان به عراق سخنی نگفته اند، اما كارشناسان بین سفر 'فرانك اشتان مایر' و مطالبات اخیر برلین مبنی بر توقف مهاجرت از طریق اراضی تركیه به سمت كشورهای اروپایی و از طرفی پاره ای توجیه های آنكارا برای حل این مساله ارتباط قائل هستند.
براین اساس، مساله ایجاد مناطق امن در شمال عراق برای پذیرش و اسكان مهاجران عراقی و سوری بعد از ناكامی كامل تركیه در ایجاد این نوار امن در شمال سوریه، با توجه به دخالت قدرتمند مسكو در سوریه به عنوان گزینه ای است كه به اعتقاد كارشناسان، آنكارا آن را برای توجیه تجاوز نظامی خود به شمال عراق بكارگرفته، اما به نظر نمی رسد آلمانی ها كه دارای روابط سنتی با عراق هستند، به سادگی این توجیه تركیه را بپذیرند.
براساس این طرح، انتظار می رود كه مناطق شمالی موصل كاملا از حملات تروریست های داعش در امان بماند و مهاجران سوری به جای مهاجرت جمعی به سمت اروپا، در این مناطق تحت حمایت تركیه و با تامین هزینه های آن از سوی اروپا و بعضی از كشورهای عربی و در راس آنها عربستان، اسكان داده شوند.
دولت عراق بدون شك با چنین گزینه ای مخالف است و كارشناس مسایل سیاسی عراق نیز معتقد است كه تركیه می كوشد همه ابزارها را برای رویارویی قدرتهای بزرگ (امریكا و اروپا) با روسیه مورد بهره برداری قرار دهد و ورود به شمال عراق بخشی از این طرح است.
'واثق الهاشمی' رئیس مركز مطالعات راهبردی عراق در این خصوص به خبرنگار ایرنا گفت كه معتقد است، 'آنكارا بعد از پیروزی اردوغان در انتخابات این كشور، خط مشی كاملا خشنی در پایان بخشیدن به حضور جنگجویان حزب كارگران كرد تركیه در پیش گرفته و با توجه به اینكه مسعود بارزانی از این امر سود می برد، بنابراین با تركها و محور عربی در منطقه برای اجزای سناریوی خطرناك همكاری می كند.'
وی با رد توجیه ترك ها مبنی بر مناطق امن در شمال عراق برای ممانعت از مهاجرت به كشورهای اروپایی گفت كه اهداف پشت پرده تجاوز نظامی تركیه به شمال عراق، تقسیم و تجزیه عراق در راستای منافع محور توطئه است كه از آنكارا، عربستان، مسعود بارزانی و برخی گروه های عرب سنی در داخل عراق شكل گرفته است.
واثق الهاشمی ، با اشاره به اینكه سفر وزیرخارجه آلمان اقدامی در راستای منافع كشورهای اروپایی است، معتقد است كه منطقه با تجاوز نظامی تركیه به شمال عراق و حجم توطئه ای كه علیه عراق در جریان است در معرض تهدید جدی قرارگرفته و تلاش های منطقه ای و بین المللی برای جلوگیری از واقعه ای مصیبت بار در منطقه آغاز شده است.
اشتان مایر پیش از سفر به بغداد در اظهاراتی بطور تلویحی، به بهانه های تركیه برای تجاوز به شمال عراق پاسخ داده و با اعلام حمایت برلین از دولت عراق در مبارزه با تروریسم گفته كه آرامش و ثبات در عراق كمتر از راه حل سیاسی درسوریه نیست.
وزیر خارجه آلمان تاكید كرده است كه 'آلمان همواره در اوقات سخت و توفانی در كنار عراق است' و به اعتقاد كارشناسان این پیام را بایستی محور توطئه كه در راس آنها آمریكاست، درك كند.
براساس این گزارش قرار است اشتان مایر با رییس جمهور ونخست وزیر عراق نیز دیدار و گفت وگو كند.
خاورم *2*353*1770**1566