ناصر حضرتی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگاران افزود: سرجمع بودجه های عمرانی آذربایجان غربی در حال حاضر به حدود 10 هزار میلیارد ریال می رسد در حالی كه برای توسعه بیشتر استان و رسیدن به ارقام میانگین كشوری در شاخص های مختلف تا پایان برنامه ششم توسعه باید این رقم دوبرابر شود .
وی اضافه كرد: این در حالی است كه میزان اعتبارات عمرانی سالانه آذربایجان غربی رشد قابل توجهی در سال های مختلف نداشته است و امیدی نیز برای افزایش جهشی در آینده نیست.
وی اظهار كرد: یكی از مهمترین عوامل توسعه آذربایجان غربی هم آوایی در استان است كه این هم صدایی در بین مدیران ارشد و مدیران دستگاه های اجرایی به همراه نمایندگان استان وجود دارد ولی می تواند بهتر از این باشد.
حضرتی از ارائه وضعیت استان به سازمان مدیریت و برنامه ریزی كشور خبر داد و گفت: این گزارش در خصوص قابلیت ها، توانمندی ها، مشكلات و نیازهای استان تدوین شده تا زمینه اختصاص اعتبارات مناسب به استان فراهم شود.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی آذربایجان غربی با اشاره به كاهش اعتبارات تخصیصی به استان در دولت گذشته به 30 درصد و حتی كمتر از آن ادامه داد: در سال گذشته با تمهیدات اندیشیده شده برای نخستین بار در 20 سال گذشته میزان اعتبار تخصیصی به حدود 75درصد رسید كه نقطه قوتی برای اجرای طرح های عمرانی به شمار می رفت.
وی كل اعتبارات عمرانی استانی را شش هزار و 780 میلیارد ریال در سال اعلام كرد و افزود: این اعتبارات شامل اعتبارات ملی، ملی استانی شده، استانی، دو درصد نفت و گاز است كه به این میزان باید اعتبارات موسوم به توازن منطقه ای و مشهور به ماده 180 را اضافه كرد.
وی اظهار كرد: اعتبارات مصوب امسال توازن منطقه ای حدود دو هزار و 650 میلیارد ریال است كه تاكنون رقم تخصیصی در این بخش به استان نداشته ایم.
*** امكان اجرای كامل طرح مدیریت هزینه و درآمد استانی در حال حاضر مقدور نیست
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی آذربایجان غربی گفت: میزان درآمد سالانه استان در حدود هفت هزار و 750 میلیارد ریال است كه به صورت تقریبی به همین میزان نیز بودجه عمرانی استانی وجود دارد كه در صورت مدیریت هزینه و درآمد استانی می توان این بخش را مدیریت كرد.
حضرتی افزود: نكته مهم در این بخش، اعتبارات هزینه ای استانی است كه به صورت ملی تامین می شود و نمی توان با درآمدهای استانی در این راستا اقدامی انجام داد.
وی اضافه كرد: آذربایجان غربی در حال حاضر در بخش های مختلف شاخص های توسعه ای پایینی دارد و باید از اعتبارات كشوری به صورت تبعیض مثبت استفاده كند كه در صورت مدیریت استانی هزینه و درآمد این امر ممكن نیست.
وی اظهار كرد: پس از دریافت اعتبارات مناسب كشوری و رسیدن به میانگین كشوری در شاخص های توسعه ای، می توان مدیریت استانی هزینه و درآمد را اجرایی كرد كه این امر نیز به سال ها فعالیت مستمر نیاز دارد.
*** آذربایجان غربی در سه مولفه مهم درآمد سرانه، سواد و سلامت در رده های پایین كشوری است
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی آذربایجان غربی گفت: این استان در سه مولفه باسوادی، سلامت و درآمد سرانه در رده های پایینی قرار دارد و برای بهبود این روند باید اعتبارات خاصی به استان منظور شود.
حضرتی افزود: در حالی كه درصد باسوادی در كشور 84 درصد و در بین بانوان 81 درصد است این ارقام در آذربایجان غربی به ترتیب 78 و 71 درصد برآورد شده كه نشان می دهد حدود هفت تا 10 درصد از كشور عقب تر هستیم.
وی اضافه كرد: در شاخص سلامت در رده بیست و هشتم كشوری قرار داریم و در درآمد سرانه نیز متوسط درآمد شهروندان آذربایجان غربی كمتر از 50 درصد متوسط درآمد كشوری است و به حدود 45 میلیون ریال می رسد.
*** تمام اعتبارات ویژه احیای دریاچه ارومیه با مبادله موافقتنامه اختصاص یافته است
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی آذربایجان غربی جزئیات اعتبارهای اختصاص یافته توسط دولت به احیای دریاچه ارومیه را ارائه كرد و ادامه داد: هیچ اعتباری بدون مبادله موافقت نامه اختصاص نیافته و پرداخت نشده است.
حضرتی اظهار كرد: در سال گذشته از افزون بر هفت هزار میلیارد ریال اعتبار مصوب، یك هزار و 530 میلیارد ریال سهم آذربایجان غربی بود كه از این میزان 684 میلیارد ریال اعتبار تخصیص یافت و در اختیار دستگاه های اجرایی استان قرار گرفت.
وی گفت: امسال نیز 11 هزار و 200 میلیارد ریال برای احیای دریاچه ارومیه در دولت مصوب شده كه از این میزان چهار هزار و 840 میلیارد ریال به آذربایجان غربی اختصاص یافته و از آن نیز 30 درصد تخصیص یافته است.
سازمان مدیریت و برنامه ریزی در شش ماه گذشته در آذربایجان غربی احیا شده و اقدامات لازم را در راستای فعالیت های ذاتی این سازمان در حوزه های بودجه، آمایش سرزمینی، برنامه های توسعه ای انجام می دهد.
2093
تاریخ انتشار: ۱۷ آذر ۱۳۹۴ - ۱۴:۲۵
ارومیه - ایرنا - رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی آذربایجان غربی گفت: ارتقای شاخص های توسعه ای استان به اختصاص بودجه 20 هزار میلیارد ریالی به صورت سالانه نیاز دارد.