اروميه - ايرنا - رييس سازمان مديريت و برنامه ريزي آذربايجان غربي گفت: ارتقاي شاخص هاي توسعه اي استان به اختصاص بودجه 20 ميليارد ريالي به صورت سالانه نياز دارد.

ناصر حضرتي روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگاران افزود: سرجمع بودجه هاي عمراني آذربايجان غربي در حال حاضر به حدود 10 هزار ميليارد ريال مي رسد در حالي كه براي توسعه بيشتر استان و رسيدن به ارقام ميانگين كشوري در شاخص هاي مختلف تا پايان برنامه ششم توسعه بايد اين رقم دو برابر شود .
وي اضافه كرد: اين در حالي است كه ميزان اعتبارات عمراني سالانه آذربايجان غربي رشد قابل توجهي در سال هاي مختلف نداشته است و اميدي نيز براي افزايش جهشي در آينده نيست.
وي اظهار كرد: يكي از مهمترين عوامل توسعه آذربايجان غربي هم آوايي در استان است كه اين هم صدايي در بين مديران ارشد و مديران دستگاه هاي اجرايي به همراه نمايندگان استان وجود دارد ولي مي تواند بهتر از اين باشد.
حضرتي از ارائه وضعيت استان به سازمان مديريت و برنامه ريزي كشور خبر داد و گفت: اين گزارش در خصوص قابليت ها، توانمندي ها، مشكلات و نيازهاي استان تدوين شده تا زمينه اختصاص اعتبارات مناسب به استان فراهم شود.
رييس سازمان مديريت و برنامه ريزي آذربايجان غربي با اشاره به كاهش اعتبارات تخصيصي به استان در دولت گذشته به 30 درصد و حتي كمتر از آن ادامه داد: در سال گذشته با تمهيدات انديشيده شده براي نخستين بار در 20 سال گذشته ميزان اعتبار تخصيصي به حدود 75درصد رسيد كه نقطه قوتي براي اجراي طرح هاي عمراني به شمار مي رفت.
وي مجموع اعتبارات عمراني استاني را شش هزار و 780 ميليارد ريال در سال اعلام كرد و افزود: اين اعتبارات شامل اعتبارات ملي، ملي استاني شده، استاني، 2 درصد نفت و گاز است كه به اين ميزان بايد اعتبارات موسوم به توازن منطقه اي و مشهور به ماده 180 را اضافه كرد.
وي اظهار كرد: اعتبارات مصوب امسال توازن منطقه اي حدود دو هزار و 650 ميليارد ريال است كه تاكنون رقم تخصيصي در اين بخش به استان نداشته ايم.
*** امكان اجراي كامل طرح مديريت هزينه و درآمد استاني در حال حاضر مقدور نيست
رييس سازمان مديريت و برنامه ريزي آذربايجان غربي گفت: ميزان درآمد سالانه استان در حدود هفت هزار و 750 ميليارد ريال است كه به صورت تقريبي به همين ميزان نيز بودجه عمراني استاني وجود دارد كه در صورت مديريت هزينه و درآمد استاني مي توان اين بخش را مديريت كرد.
حضرتي افزود: نكته مهم در اين بخش، اعتبارات هزينه اي استاني است كه به صورت ملي تامين مي شود و نمي توان با درآمدهاي استاني در اين راستا اقدامي انجام داد.
وي اضافه كرد: آذربايجان غربي در حال حاضر در بخش هاي مختلف شاخص هاي توسعه اي پاييني دارد و بايد از اعتبارات كشوري به صورت تبعيض مثبت استفاده كند كه در صورت مديريت استاني هزينه و درآمد اين امر ممكن نيست.
وي اظهار كرد: پس از دريافت اعتبارات مناسب كشوري و رسيدن به ميانگين كشوري در شاخص هاي توسعه اي، مي توان مديريت استاني هزينه و درآمد را اجرايي كرد كه اين امر نيز به سال ها فعاليت مستمر نياز دارد.
*** آذربايجان غربي در سه مولفه مهم درآمد سرانه، سواد و سلامت در رده هاي پايين كشوري است
رييس سازمان مديريت و برنامه ريزي آذربايجان غربي گفت: اين استان در سه مولفه باسوادي، سلامت و درآمد سرانه در رده هاي پاييني قرار دارد و براي بهبود اين روند بايد اعتبارات خاصي به استان منظور شود.
حضرتي افزود: در حالي كه درصد باسوادي در كشور 84 درصد و در بين بانوان 81 درصد است اين ارقام در آذربايجان غربي به ترتيب 78 و 71 درصد برآورد شده كه نشان مي دهد حدود هفت تا 10 درصد از كشور عقب تر هستيم.
وي اضافه كرد: در شاخص سلامت در رده بيست و هشتم كشوري قرار داريم و در درآمد سرانه نيز متوسط درآمد شهروندان آذربايجان غربي كمتر از 50 درصد متوسط درآمد كشوري است و به حدود 45 ميليون ريال مي رسد.

*** تمام اعتبارات ويژه احياي درياچه اروميه با مبادله موافقتنامه اختصاص يافته است
رييس سازمان مديريت و برنامه ريزي آذربايجان غربي جزييات اعتبارهاي اختصاص يافته توسط دولت به احياي درياچه اروميه را ارائه كرد و ادامه داد: هيچ اعتباري بدون مبادله موافقت نامه اختصاص نيافته و پرداخت نشده است.
حضرتي اظهار كرد: در سال گذشته از افزون بر هفت هزار ميليارد ريال اعتبار مصوب، يك هزار و 530 ميليارد ريال سهم آذربايجان غربي بود كه از اين ميزان 684 ميليارد ريال اعتبار تخصيص يافت و در اختيار دستگاه هاي اجرايي استان قرار گرفت.
وي گفت: امسال نيز 11 هزار و 200 ميليارد ريال براي احياي درياچه اروميه در دولت مصوب شده كه از اين ميزان چهار هزار و 840 ميليارد ريال به آذربايجان غربي اختصاص يافته و از آن نيز 30 درصد تخصيص يافته است.
سازمان مديريت و برنامه ريزي در شش ماه گذشته در آذربايجان غربي احيا شده و اقدامات لازم را در راستاي فعاليت هاي ذاتي اين سازمان در حوزه هاي بودجه، آمايش سرزميني، برنامه هاي توسعه اي انجام مي دهد.
2093/ 1257