غلامرضا جعفري روزچهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: فدراسيون ورزش روستايي وعشايري طبق برنامه ريزي انجام شده، جامعه مخاطب فعال كشور را افزايش داده و با توسعه و ترويج ورزش كلاسيك و ايجاد زير ساخت هاي لازم در روستاها مي توان ورزشكاران را توانمند كرد.
وي خاطرنشان كرد: با توجه به اقليم هر منطقه مي توان بسياري از رشته هاي كلاسيك را در قالب جديد تعريف كرد.
جعفري افزود: معرفي، نظام مند كردن قوانين و سازماندهي ورزش هاي سنتي و بومي و محلي از شاخص هاي فدراسيون ورزش روستايي و عشايري به شمار مي آيد.
وي بازي هاي روستايي وعشايري را ميراث ناملموس در كشور دانست و گفت: اميدواريم با تبيين كاركرد علمي بازيها بتوان نسل جديد و پرسشگر جامعه را به ورزش علاقه مند كرد.
رييس فدراسيون ورزش روستايي وعشايري كم تحركي وغفلت از ورزش را يكي ازچالش هاي نسل آينده خواند و گفت: بايد براي تربيت فرزندان، آموزش و يادگيريهاي ويژه اي را درنظرگرفت زيرا كليه دستگاه هاي دولتي از جمله وزارت ورزش و جوانان و وزارت علوم، تحقيقات و فناوري مي توانند دراين زمينه تاثيرگذارباشند.
جعفري همچنين درخصوص طرح آمايش سرزميني و شناسايي رشته هاي ورزشي در كشور افزود: در تاريخ ورزش كشور قهرمانان زيادي از دل روستا ها و مناطق مختلف ظهور كرده اند كه بايد از اين فرصت در جهت تهييج غرور ملي و ارتقاي جايگاه ورزشي كشوراستفاده كرد.
وي همچنين درپاسخ به سوالي ديگري مبني براينكه آيا در جهت ثبت معنوي بازي هاي بومي و محلي تلاشي را داشته ايد؟ گفت: ثبت ملي آثارو بازي هاي سنتي در چارچوب سياستي از سوي سازمان جهاني يونسكو برنامه ريزي ومديريت مي شود كه هر كشوردر سال حق ثبت يك بازي سنتي و بومي محلي را براي خود دارد.
جعفري با تاكيد براينكه ميراث فرهنگي و تاريخي كشورمان درعرصه جهاني غني و پويا است افزود: تاريخ ايران سرشار از فرهنگ و سنت هاست و بايدبه اين واقعيت اذعان داشت.
رييس فدراسيون ورزش روستايي وعشايري خاطرنشان كرد: رييس انجمن جهاني ورزش هاي سنتي بازي چوگان را متعلق به ايران ندانسته اند بلكه اين رشته ورزشي را به فرهنگ پرشيا نسبت مي دهند.
جعفري افزود: اكنون بيش از500 رشته ورزشي بومي و سنتي و 25 سبك كشتي محلي در روستايي و مناطق عشايري كشور فعال است.
وي همچنين فدراسيون روستايي و عشايري را منحصر به فرد ترين از حيث تشكيلات ورزشي در جهان دانست و گفت: بازي ها و فعاليت ها ورزشي را در چارچوب قوانيني، نظام مند خواهيم كرد كه بتوان برنامه اي رقابتي را براي آنها تعريف كرد.
جعفري افزود: با بهره گيري از وجوه اشتراك اقوام مختلف مي توان در جهت اعتلاي ورزش روستايي و عشايري گام برداشت تا همه مردم از ورزش بهره لازم را ببرند.
وي حضور بانوان ورزشكار را راويان نسل ورزشي كشور عنوان كرد و گفت: نقش زنان نسبت به مردان در زندگي اجتماعي و روستايي بارز است چرا كه آنها علاوه بر مديريت خانواده در تربيت نسل آينده كشور تاثير گذار هستند.
وي افزود: زنان همپاي مردان در زمينه هاي اقتصادي نقش اساسي دارند و ازاين حيث براي مشاركت بيشتر بانوان توسط اين نهاد برنامه هاي متنوع و خاصي تدارك ديده شده است.
رييس فدراسيون ورزش روستايي و عشايري جامعه آماري جمعيت سازمان يافته اين نهاد را در سال گذشته، 180هزارنفرعنوان كرد و گفت: اميدواريم در سالجاري بتوانيم با ارتقاي 10درصدي نسبت به سال گذشته ورزشكاران را ساماندهي كرد.
وي فعاليت زنان را در ورزش روستايي و عشايري در سال گذشته 70 هزار نفر عنوان كرد و گفت: در سياست و برنامه جديد فدراسيون نگاه ويژه اي به ورزش زنان شده تا اين قشر با دغدغه اي كمتر به ورزش بپردازند.
جعفري با بيان اينكه وزارت ورزش و جوانان براي توسعه ورزش روستايي و عشايري در سالجاري 16 ميلياردريال براي اين فدراسيون در نظر گرفت افزود: از اين مبلغ تاكنون 12 ميليارد ريال از سوي وزارت ورزش به اين فدراسيون تخصيص و تامين شده است.
وي استان تهران را بازوي توانمند فدراسيون در جهت برگزاري بازي هاي بومي و محلي عنوان كرد و افزود: تهران از لحاظ جامعه آمار روستايي وعشايري جايگاه هفتم كشور را به خود اختصاص داده كه در جهت رشد ورزش روستايي و عشايري با همكاري استانداري، شهرداري و اداره كل ورزش و جوانان استان تهران مي توان به رشد و پويايي اين ورزش كمك كرد.
جعفري از ميزباني شهرستان قصر شيرين براي برگزاري جشنواره بين المللي فرهنگي ورزشي اقوام در اينده اي نزديك خبرداد و گفت: برگزاري و مقررات اين جشنواره با همكاري مديركل ورزش و جوانان استان كرمانشاه به انجام رسيد و اين مسابقات 21دي ماه به مدت دو روز با شركت ورزشكاران عراق، تركيه و آذربايجان انجام خواهد شد.
تهرام/7247/1831
تاریخ انتشار: ۱۸ آذر ۱۳۹۴ - ۰۸:۲۹
تهران- ايرنا- رييس فدراسيون ورزش روستايي و عشايري با بيان اينكه بيش از 22ميليون نفراز جمعيت كشور در روستا ها ساكن هستند گفت: ورزش روستايي وعشايري نماد كلي ورزش ميهن است و توسعه و رشد آن در نهايت منجر به تقويت تيم هاي ملي در رشته هاي مختلف ورزشي مي شود.