تهران- ایرنا- رییس فدراسیون ورزش روستایی و عشایری با بیان اینكه بیش از 22میلیون نفراز جمعیت كشور در روستا ها ساكن هستند گفت: ورزش روستایی و عشایری نماد كلی ورزش میهن است و توسعه و رشد آن منجر به تقویت تیم های ملی در رشته های مختلف می شود.

غلامرضا جعفری روزچهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: فدراسیون ورزش روستایی وعشایری طبق برنامه ریزی انجام شده، جامعه مخاطب فعال كشور را افزایش داده و با توسعه و ترویج ورزش كلاسیك و ایجاد زیر ساخت های لازم در روستاها می توان ورزشكاران را توانمند كرد.
وی خاطرنشان كرد: با توجه به اقلیم هر منطقه می توان بسیاری از رشته های كلاسیك را در قالب جدید تعریف كرد.
جعفری افزود: معرفی، نظام مند كردن قوانین و سازماندهی ورزش های سنتی و بومی و محلی از شاخص های فدراسیون ورزش روستایی و عشایری به شمار می آید.
وی بازی های روستایی وعشایری را میراث ناملموس در كشور دانست و گفت: امیدواریم با تبیین كاركرد علمی بازیها بتوان نسل جدید و پرسشگر جامعه را به ورزش علاقه مند كرد.
رییس فدراسیون ورزش روستایی وعشایری كم تحركی وغفلت از ورزش را یكی ازچالش های نسل آینده خواند و گفت: باید برای تربیت فرزندان، آموزش و یادگیریهای ویژه ای را درنظرگرفت زیرا كلیه دستگاه های دولتی از جمله وزارت ورزش و جوانان و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری می توانند دراین زمینه تاثیرگذارباشند.
جعفری همچنین درخصوص طرح آمایش سرزمینی و شناسایی رشته های ورزشی در كشور افزود: در تاریخ ورزش كشور قهرمانان زیادی از دل روستا ها و مناطق مختلف ظهور كرده اند كه باید از این فرصت در جهت تهییج غرور ملی و ارتقای جایگاه ورزشی كشوراستفاده كرد.
وی همچنین درپاسخ به سوالی دیگری مبنی براینكه آیا در جهت ثبت معنوی بازی های بومی و محلی تلاشی را داشته اید؟ گفت: ثبت ملی آثارو بازی های سنتی در چارچوب سیاستی از سوی سازمان جهانی یونسكو برنامه ریزی ومدیریت می شود كه هر كشوردر سال حق ثبت یك بازی سنتی و بومی محلی را برای خود دارد.
جعفری با تاكید براینكه میراث فرهنگی و تاریخی كشورمان درعرصه جهانی غنی و پویا است افزود: تاریخ ایران سرشار از فرهنگ و سنت هاست و بایدبه این واقعیت اذعان داشت.
رییس فدراسیون ورزش روستایی وعشایری خاطرنشان كرد: رییس انجمن جهانی ورزش های سنتی بازی چوگان را متعلق به ایران ندانسته اند بلكه این رشته ورزشی را به فرهنگ پرشیا نسبت می دهند.
جعفری افزود: اكنون بیش از500 رشته ورزشی بومی و سنتی و 25 سبك كشتی محلی در روستایی و مناطق عشایری كشور فعال است.
وی همچنین فدراسیون روستایی و عشایری را منحصر به فرد ترین از حیث تشكیلات ورزشی در جهان دانست و گفت: بازی ها و فعالیت ها ورزشی را در چارچوب قوانینی، نظام مند خواهیم كرد كه بتوان برنامه ای رقابتی را برای آنها تعریف كرد.
جعفری افزود: با بهره گیری از وجوه اشتراك اقوام مختلف می توان در جهت اعتلای ورزش روستایی و عشایری گام برداشت تا همه مردم از ورزش بهره لازم را ببرند.
وی حضور بانوان ورزشكار را راویان نسل ورزشی كشور عنوان كرد و گفت: نقش زنان نسبت به مردان در زندگی اجتماعی و روستایی بارز است چرا كه آنها علاوه بر مدیریت خانواده در تربیت نسل آینده كشور تاثیر گذار هستند.
وی افزود: زنان همپای مردان در زمینه های اقتصادی نقش اساسی دارند و ازاین حیث برای مشاركت بیشتر بانوان توسط این نهاد برنامه های متنوع و خاصی تدارك دیده شده است.
رییس فدراسیون ورزش روستایی و عشایری جامعه آماری جمعیت سازمان یافته این نهاد را در سال گذشته، 180هزارنفرعنوان كرد و گفت: امیدواریم در سالجاری بتوانیم با ارتقای 10درصدی نسبت به سال گذشته ورزشكاران را ساماندهی كرد.
وی فعالیت زنان را در ورزش روستایی و عشایری در سال گذشته 70 هزار نفر عنوان كرد و گفت: در سیاست و برنامه جدید فدراسیون نگاه ویژه ای به ورزش زنان شده تا این قشر با دغدغه ای كمتر به ورزش بپردازند.
جعفری با بیان اینكه وزارت ورزش و جوانان برای توسعه ورزش روستایی و عشایری در سالجاری 16 میلیاردریال برای این فدراسیون در نظر گرفت افزود: از این مبلغ تاكنون 12 میلیارد ریال از سوی وزارت ورزش به این فدراسیون تخصیص و تامین شده است.
وی استان تهران را بازوی توانمند فدراسیون در جهت برگزاری بازی های بومی و محلی عنوان كرد و افزود: تهران از لحاظ جامعه آمار روستایی وعشایری جایگاه هفتم كشور را به خود اختصاص داده كه در جهت رشد ورزش روستایی و عشایری با همكاری استانداری، شهرداری و اداره كل ورزش و جوانان استان تهران می توان به رشد و پویایی این ورزش كمك كرد.
جعفری از میزبانی شهرستان قصر شیرین برای برگزاری جشنواره بین المللی فرهنگی ورزشی اقوام در اینده ای نزدیك خبرداد و گفت: برگزاری و مقررات این جشنواره با همكاری مدیركل ورزش و جوانان استان كرمانشاه به انجام رسید و این مسابقات 21دی ماه به مدت دو روز با شركت ورزشكاران عراق، تركیه و آذربایجان انجام خواهد شد.
تهرام/7247/1831