به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، مجتبی علوی فاضل عصر چهارشنبه در نشست خبری اظهار داشت: رشد دانشگاه آزاد طی چند سال گذشته 3.5 درصد بوده در صورتی كه دانشگاه های دیگر كشور بیش از 10 درصد رشد داشته اند و این بیشتر به خاطر این است كه دولتی سازی آموزش عالی در دستور كار است.
وی ادامه داد:در حال حاضر هر فردی می خواهد خود را انسان علمی نشان دهد اقدام به نقد دانشگاه آزاد می كند.
وی افزود: دانشگاه مشكلات و نقص های مربوط به تصویب رشته های خود را رفع كرد اما رشته ها در شورای گسترش بررسی نشد.
وی خاطر نشان كرد: اگر رشته ای بنا به دلایل مختلف از دفترچه آزمون این دانشگاه حذف شود این به معنای این نیست كه دانشجوهای قبلی این رشته ها با مشكل مواجه می شوند.
وی با بیان اینكه دانشگاه آزاد پایبند ضوابط و چارچوب قوانین است، گفت: ما جلسات مختلفی با وزارت علوم داشتیم بنابراین قصد نداریم از چارچوب قوانین خارج شویم.
علوی فاضل افزود:از ظرفیت كامل این دانشگاه به خوبی استفاده نشده این دانشگاه هیچ گاه از ادبیات تخریبی استفاده نكرده، بلكه همواره مورد هجمه قرار گرفته است.
وی در خصوص ادغام آزمون های تحصیلات تكمیلی این دانشگاه با آزمون های سراسری گفت: دانشگاه آزاد یك فرصت جدید آموزش عالی است و نظر كارشناسی ما با این روند (ادغام) مخالف است.
وی در ادامه با اشاره به تفاوت این دوره در پذیرش دوره های دكترای دانشگاه های دولتی كشور، افزود: سهم مصاحبه برای پذیرش در این دوره ها 90 درصد است كه این موضوع موجب دخالت افراد در پذیرش دانشجویان می شود و ما اجازه نداریم بیت المال را خرج فرد دلخواه خود برای پذیرش در دوره دكترا كنیم.
علوی فاضل در ادامه گفت: طرح ادغام آزمون های مقاطع كارشناسی سراسری و آزاد نیز همواره با مشكلاتی مواجه است و چه نتیجه مثبتی دیده شده كه حالا حرف از ادغام آزمون های تحصیلات تكمیلی می شود.
وی با بیان اینكه برخی از رشته های دانشگاه آزاد از طریق شورای گسترش آموزش عالی و وزارت بهداشت و بخشی نیز از طریق كمیته سه نفره تصویب شده است، گفت: دانشگاه آزاد طی سالهای گذشته طبق روال حركت كرده است و با استعلام از معاونت قوانین مجلس شورای اسلامی می تواند رشته های خود را در كمیته سه نفره تصویب كند.
** تنها 14.4 درصد جمعیت ایران فارغ التحصیل دانشگاه هستند
معاون آموزشی و تحصیلات تكمیلی دانشگاه آزاد اسلامی گفت:در ایران تنها 14.4 درصد جمعیت، فارغالتحصیل دانشگاهی هستند و كشور از این نظر از متوسط جهانی در رتبه پایینی قرار دارد.
فرهاد حسین زاده لطفی عصر چهارشنبه در نشست خبری در جمع خبرنگاران با اشاره به اینكه یكی از شاخص های مهم ارزیابی كشورهایی كه عضو سازمان همكاری های اقتصادی هستند تعداد افراد تحصیل كرده هر كشور به نسبت كل جمعیت آن كشور است افزود:در میان كشورهای عضو سازمان همكاری های اقتصادی، كشور روسیه و كانادا دارای بیشترین درصد افراد تحصیلكرده در رشته های دانشگاهی هستند .
وی ادامه داد: در آسیا تركیه، عربستان و ژاپن دارای درصدهای قابل قبولی در میزان افراد تحصیل كرده در دانشگاه ها هستند و كشور كانادا 52.6 درصد، ژاپن 46.6 درصد و تركیه 15 درصد دارای افراد تحصیل كرده هستند.
حسین زاده لطفی خاطر نشان كرد: این در حالی است كه در كشور ایران تنها 14.4 درصد جمعیت فارغالتحصیل دانشگاهی هستند بنابراین ایران از متوسط جهانی رتبه بسیار پایینتری را دارد.
وی در ادامه گفت:در حال حاضر دانشگاه آزاد اسلامی دارای 30 هزار و 753 عضو هیأت علمی تمام وقت و بیش از 37 هزار هیأت علمی مدعو است. بدین ترتیب در این دانشگاه نسبت دانشجو به اعضای هیأت علمی یك به 42 است.
لطفی ادامه داد: هدف گذاری ما آن است كه در سال 99 نسبت دانشجویان به هیأت علمی در دانشگاه آزاد اسلامی به یك به 37 نفر برسد و سپس پس از رسیدن به این هدفگذاری به نسبت یك به 27 برسیم.
وی خاطر نشان كرد: در حال حاضر دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان یكی از معتبرترین دانشگاه های دنیا در حال فعالیت است به طوری كه رتبه 187 دنیا در پایگاه ESI را داراست.
** هیچ رشته مردود شده ای دردانشگاه آزاد نیست
مدیر كل دفتر حقوقی دانشگاه آزاد اسلامی گفت:هیچ رشته مردود شده ای در دانشگاه آزاد نیست و همه رشته های این دانشگاه در شورای گسترش و تعدادی در كمیته سه نفره تایید شده است.
علیرضا مصدق عصر چهارشنبه در نشست خبری دانشگاه آزاد با اشاره به اظهارات معاون آموزشی وزیر علوم مبنی برآنكه برخی رشته های دانشگاه آزاد مردود است بیان داشت: واژه مردود، واژه شناخته شده ای نیست و بسیاری از رشته های دانشگاه آزاد در شورای گسترش و تعدادی در كمیته سه نفره تایید شده است.
وی با اشاره به چگونگی تصویت رشته های این دانشگاه افزود: مبنای قانونی كه تمام رشته های دانشگاهی دانشگاه آزاد از آن عبور كردند قانون تایید رشته های دانشگاه آزاد مصوب سال 67 است.
وی ادامه داد: این قانون ظرفیت سازی برای تصویب رشته ها را از دو مسیر، دنبال می كند به طوریكه دانشگاه آزاد هم می تواند از طریق شورای گسترش آموزش عالی رشته های خود را تصویب كند و هم می توان كمیته ای سه نفره متشكل از نماینده وزارت علوم، نماینده شورای عالی انقلاب فرهنگی و نماینده دانشگاه آزاد برای تصویب رشته ها تشكیل دهد.
مصدق افزود: این قانون، قانون مصوب مجلس است و حتی با گذشت زمان نیز نیازی به استعلام در مورد اصالت یا عدم اصالت ندارد مگر اینكه نسخ صریح یا ضمنی شود كه در رابطه با این قانون چنین اتفاقی نیفتاده است.
وی خاطر نشان كرد: براساس قانون تنقیح مقررات كشور، تنها مرجع برای تایید قوانین، معاونت قوانین مجلس است كه مجلس بر روی رشته های دانشگاهی دانشگاه آزاد صحه می گذارد.
فراهنگ**9338**1569
تاریخ انتشار: ۱۸ آذر ۱۳۹۴ - ۱۸:۰۳
تهران-ایرنا-معاون سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد گفت: توسعه دانشگاه آزاد طی سالهای گذشته از تمامی دانشگاه های كشور كمتر بوده است.