تاریخ انتشار: ۱۹ آذر ۱۳۹۴ - ۱۱:۵۰

تهران - ایرنا - گروهی از محققان دانشگاه MIT نوعی ماده ژل مانند ساختند كه چسبناك است و به سادگی می توان آن را با لامپ های LED، انواع حسگر و سیستم های تحویل دارو ادغام كرد.

به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا از ساینس، مهمترین كاربرد این ماده، تولید پانسمان هوشمند برای محافظت از زخم و دارورسانی به آن است.
این ماده ژلاتینی نوعی هیدروژل است كه بخش عمده آن از آب تشكیل شده و به همین علت با پوست انسان سازگاری دارد و قادر است به سطوحی از جنس فلز، سیلیكون، شیشه و سرامیك بچسبد.
در ساختار این هیدروژل از پلیمرهای خاصی استفاده شده است كه نواقص متداول هیدروژل ها از جمله انعطاف پذیری پایین آن ها را رفع می كند و به همین علت در هنگام حركت بیمار، موجب ناراحتی او نمی شود.
محققان در جریان تحقیقات خود توانستند مولفه هایی از جمله سیم، تراشه های نیمه رسانا، لامپ های LED و حسگرهای گرمایی و همچنینی ایمپلنت هایی را كه باید روی پوست یا درون بدن قرار گیرند، درون این هیدروژل تعبیه كنند.
وجه تمایز این پانسمان هوشمند با سایر نمونه های موجود در این است كه وقتی یك حسگر، تغییری مانند افزایش غیرطبیعی دمای بدن را حس می كند، پانسمان می تواند به صورت همزمان داروهای موردنیاز را به محل مقتضی منتقل كرده و یكی از داروی های موجود را انتخاب كند و در یك بازه زمانی مشخص آن را به بدن بیمار برساند؛ بدین ترتیب امكان استفاده بلندمدت از این پانسمان هوشمند فراهم می شود.
یكی از كاربردهای بالقوه این پانسمان هوشمند، انتقال حسگرهای گلوكز به بدن و همچنین كاوشگرهای عصبی به سیستم عصبی و مغز انسان است. گزارش كامل این تحقیقات در نشریه Advanced Materials منتشر شده است.
علمی (6) ** 9259**1440