به گزارش ايرنا ، مردم شهر كريمه اهل بيت(ع) با برپايي مجالس عزاداري در مساجد، تكايا و حسينيه ها از شب گذشته تا امروز پنجشنبه عشق و ارادت وافر خود را به ساحت مقدس نبي مكرم اسلام(ص) و خاندان عصمت و طهارت (ع) ابراز مي دارند.
شهر مقدس قم در سالروز رحلت پيامبر گرامي اسلام حضرت محمد مصطفي(ص) و سبط اكبرش امام حسن مجتبي(ع) سراسر سياهپوش و غرق در عزا و ماتم شده است و ارادتمندان و شيفتگان نبوي با حضور در مراسم عزاداري روزهاي پاياني ماه صفر، اشك ماتم مي ريزند .
بارگاه ملكوتي حرم كريمه اهل بيت حضرت فاطمه معصومه(س) نيز يكپارچه سياهپوش است و صداي نوحه خواني مداحان اهل بيت از ماذنههاي آن به گوش ميرسد.
هياتهاي عزاداري به همراه دستههاي سينه زن و زنجير زن نيز از مناطق مختلف قم به سمت حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه(س) حركت كرده تا اين مصيبت بزرگ را به امام عصر(عج) و كريمه اهل بيت(س) تسليت بگويند.
دربيوت آيات عظام تقليد و دفتر مقام معظم رهبري در قم نيز آيين هايي به همين مناسبت ديشب و امروز برپا شده و سخنرانان گوشه هايي از زندگاني پيامبر اكرم (ص) و امام حسن مجتبي (ع) را بيان كردند.
مسجد مقدس جمكران و مقابر امامزادگان قم نيز به همين مناسبت، آيينهاي سوگواري برپا شده و عزاداران با سوز دل و چشماني اشكبار در سوگ رحلت رسول مهربانيها و سبط اكبرش عزاداري كردند.
مسلمانان خارجي مقيم قم نيز با برگزاري آيينهاي سوگواري به شيوه سنتي عشق و علاقه خود را به حضرت رسول اكرم (ص) و حضرت امام حسن مجتبي (ع) نشان مي دهند.
آيينهاي نوحه خواني و عزاداري علاوه بر قم در ساير شهرهاي استان (كهك، خلجستان، قنوات، سلفچگان و جعفريه) و روستاهاي قم با حضور گسترده مردم عزادار در جريان است.
سخنرانان در اين مجالس از دوران سراسر نور و رحمت نبوت پيامبر اكرم اسلام و ابعاد شخصيتي ايشان سخن گفتند و مردم با مرثيه سرايي و نوحه خواني مداحان، به عزاداري پرداختند.
حضرت محمد(ص)در سال عام الفيل (570 ميلادي) در ماه ربيع الاول ديده به جهان گشود و به خاطر ويژگي هاي اخلاقي و رفتاري به نام هاي رسول اللّه، نبي اللّه، مصطفي، محمود، امين، امّي، خاتم، مزّمل، مدّثر، نذير، بشير، مبين، كريم، نور، رحمت، نعمت، شاهد، مبشّر، منذر، مذكّر، يس، طه لقب يافت.
پيامبر مهرباني ها در سن 25 سالگي با بانوي بزرگوار خديجه بنت خويلد ازدواج كرد و يگانه دخترش فاطمه الزهرا(س) متولد شد و با تعليم و تربيت در مكتب وحي پيامبر، با پيشواي اول شيعيان امام علي(ع) ازدواج كرد و سلسله امامت و ولايت از نسل ايشان ادامه يافت.
پيامبر اسلام در سن چهل سالگي به رسالت مبعوث شد و به مدت 23 سال عهده دار امر رسالت و نبوت بود. حضرت محمد (ص) علاوه بر رسالت، به مدت 10 سال امر زعامت و زمامداري مسلمانان را پس از مهاجرت به مدينه طيبه بر عهده داشت ايشان كتاب آسماني قرآن را به عنوان قانون جامع زندگي بشريت از سوي خداوند ارائه كرد.
پيامبر اكرم درسال 11 بعثت، آخرين حج خود را با عنوان حجة الوداع انجام داد و دربازگشت در منطقه اي به نام غديرخم از همين سفر پيامبر به امر خداوند امام علي(ع) را به عنوان امام و ولي مردم بعد از خود منصوب كرد و سرانجام در بيست و هشتم ماه صفر سال يازدهم هجري از دنيا رفت.
امام حسن مجتبي(ع) نيز از سلسله امامت و ولايت اولين فرزند علي(ع) و فاطمه(س)به دنيا آمد، آن حضرت ازنـظـراخـلاق و روش و سـيـادت، شـبـيـه تـريـن مـردم بـه رسـول خـدا (ص) بود و لقب هاي او سبط، سيد، زكي ، مجتبي است كه از همه معروف تر (مجتبي ) مي باشد.
امام حسن (ع ) پس از شهادت پدر بزرگوار خود به امر خدا و طبق وصيت آن حضرت، به امامت رسيد و نزديك به شش ماه به اداره امور مسلمين پرداخت.
آن حضرت از عابدترين و بخشنده ترين افراد زمانش بود، ايشان بيست و پنج بار حج كرد، سه نوبت دارائيش را با خدا تقسيم كرد و دو نوبت از تمام مال خود براي خدا گذشت، ايشان داراي خصوصيات اخلاقي، فردي و اجتماعي بسياري بود بارزترين خصيصه ايشان كرامت و بخشندگي است از لحاظ بذل و بخشش و دستگيري از بيچارگان و درماندگان نيز در عصر خود زبانزد خاص و عام بود.
امـام حـسـن (ع) در روز 28 صـفـر سـال پـنـجـاه هـجـري در حـالي كـه 48 سـال از عـمـر پر بركتش مـي گـذشـت به تحريك معاويه بدست همسر خود (جعده ) مسموم و شهيد و در بقيع مدفون شد.ك/4
1175 /
تاریخ انتشار: ۱۹ آذر ۱۳۹۴ - ۱۱:۵۷
قم - ايرنا - درسالروز رحلت جانسوز رسول مهربانيها و شهادت سبط اكبرش مردم مومن و متدين شهر مقدس قم به همراه زائران حرم مطهر كريمه اهل بيت(س)، لباس عزا بر تن كرده و در اين غم بزرگ بر سر و سينه ميزنند و اشك مي ريزند.