به گزارش ایرنا، این اجلاس در واقع تلاشی برای كاستن از تنش هایی است كه دو طرف را درگیر یك منازعه نظامی در شهریور ماه سالجاری كرد.
با این حساب این نخستین بار از آن زمان است كه مقام های ارشد دو كره برای حل و فصل اختلافات دوجانبه و منطقه ای با یكدیگر وارد گفت وگو می شوند.
مذاكرات از ساعت 10:30 صبح امروز به وقت محلی در مجتمع صنعتی شهر مرزی «كائه سونگ» دو كره آغاز شده است. این مجتمع محل حضور دهها شركت كره ای است كه كارگرانی از كره شمالی برای آنها كار می كنند.
دستور كار این نشست به طور گسترده اعلام نشده اما خبرگزاری یونهاپ از كره پیش بینی كرده است كه مساله دیدار خانواده های جدا شده دو كره پس از جنگ 1953 و همچنین از سرگیری اعزام تورهای گردشگری كره به كره شمالی اهم مسائل مطروحه در اجلاس باشد كه در سطح معاون وزیر برگزار می شود.
«هوانگ پوگی» معاون وزیر وحدت كره جنوبی كه امور مربوط به دو كره را هدایت می كند گفت كه مسائل زیادی میان دو كره وجود دارد كه تمایل داریم آنها را یك به یك حل و فصل كنیم.
پیشتر «پارگ گئون هی» رئیس جمهور كره جنوبی گفته بود كه اختلافات دو كره باعث تنش های ملال آور در درازمدت شده است و باید راه را برای حل و فصل آن و پایان دادن به دوران مصیبت و رنج هموار كرد.
اگرچه دو كشور در چند ماه گذشته تا اندازه ای از تنش ها كاسته اند اما اختلافات دو كره به حدی زیاد است كه هنوز نتایج قابل توجهی از این مذاكرات بدست نیامده است.
یكی از مهمترین اقداماتی كه دولت سئول به دنبال آن است، دیدار 66 هزار نفر از خانواده های جدا شده دو كره پس از جنگ است كه سن آنها اكنون به بیش از 80 سال رسیده است.
دو ماه قبل خانواده های جدا شده دو كره بعضا پس از 60 سال با یكدیگر در منطقه ای كوهستانی در شرق كره دیدار كردند اما برخلاف كره جنوبی، پیونگ یانگ تمایل كمتری به این دیدارها نشان می دهد.
آنچه كره شمالی به دنبال آن است از سرگیری اعزام گروه های گردشگری كره ای به منطقه كوهستانی «كومگانگ» است كه از سال 2008 پس از كشته شدن یك تبعه كره ای با شلیك گلوله، متوقف شد.
كره جنوبی می گوید تا زمانی كه امنیت جانی اتباع این كشور تضمین نشود اعزام این گروه ها از سرگرفته نخواهد شد.
آخرین دیدار مقامات دو كشور پنجم آذر ماه جاری در روستای «پانمونجوم» بود كه در آن نشست موافقت شد مقامات سطح بالای دو كشور در تاریخ 21 آذر 94 هم یكدیگر را ملاقات كنند.
دو كره در حقیقت از زمان پایان درگیری های نظامی در سال ۱۹۵۳ همچنان در وضعیت جنگی به سر می برند چرا كه از آن سال تاكنون هنوز معاهده صلحی میان دو كشور منعقد نشده است.
آساق*231*1597
تاریخ انتشار: ۲۰ آذر ۱۳۹۴ - ۰۷:۳۷
پكن - ایرنا - مقام های بلندپایه كره جنوبی و كره شمالی بر اساس توافق اوایل ماه جاری و برای بهبود مناسبات دو كشور، امروز - جمعه - نشست مشترك خود را برگزار كردند.