قم - ایرنا - امام جمعه موقت قم در واكنش به گزارش مدیركل آژانس بین المللی انرژی اتمی گفت: بدون حذف و كنار گذاشتن PMD، جمهوری اسلامی ایران هیچ اقدامی را نمی تواند انجام دهد و برجام نیز اجرایی نخواهد شد.

به گزارش ایرنا، حجت الاسلام والمسلمین علیرضا اعرافی در خطبه های این هفته نمازجمعه قم در حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه(س) خاطرنشان كرد: گزارش آمانو مدیركل آژانس بین المللی انرژی اتمی، خاكستری و دارای نقاط مثبت و منفی بود، ولی كنار گذاشتن 'PMD' برای ما بسیار مهم است.
وی ادامه داد: بدون گنارگذاشتن 'PMD' نه تنها برجام به نیتجه نمی رسد بلكه ما هیچ چیزی را نمی توانیم اقدام كنیم.
بحث 'PMD' ادعای كشورهای غربی در انجام برنامه نظامی هسته‌ای به قصد تولید و توسعه سلاح هسته‌ای است.
وی ادامه داد: از نقطه های سیاه دیگر در این روزها، قطعنامه دیگر كنگره آمریكا علیه ایران است كه در بحث صنعت گردشگری ما تاثیر می گذارد، این بحث ها نشان می دهد كه ما باید اقتصاد مقاومتی را جدی بگیریم و به دیگران اعتماد نكنیم.
اعرافی یادآورشد: حضور جمهوری اسلامی ایران در منطقه در كنار مقاومت اسلامی، در بحرین و لبنان مشهود است و كشورهای غربی با این توطئه ها نمی توانند كاری از پیش ببرند.
رئیس جامعه المصطفی العالمیه در ادامه از تعرض به عزاداران حسینی در كشور آذربایجان انتقاد كرد و گفت: علمای ما نسبت به پاره ای از مشكل ها در جمهوری آذربایجان نگران هستند و صهیونیست و وهابی های افراطی باعث شدند به عزاداران حسینی در این كشور تعرض شود و اینها نگران كننده است.
وی ادامه داد: دولت آذربایجان نباید فریب تندروهای صهیونیست و وهابیت را بخورد و بداند شیعیان بر شعائر حسینی حساس هستند و در برابر هجمه به این شعائر هیچ گاه نمی توانند سكوت كنند.

*ضرورت تبیین نامه رهبر معظم انقلاب به جوانان غربی
اعرافی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: وظیفه حوزه و دانشگاه، نخبگان ایران و جهان و رسانه های گروهی برای تبیین نامه رهبر معظم انقلاب به جوانان غربی بسیار مهم است، این نامه یك گفتمان تمدنی جدید با رقبای ما در تمدن غرب است و باید آن را مهم شمرد.
امام جمعه موقت قم ادامه داد: باید در تبیین محتوا، نشر و عمق بخشی به این نامه ها همه ما در جهان اسلام تلاش كنیم تا جوان غربی از سیطره رسانه های غربی خارج و عمق اسلام ناب، اشتباه های فاحش و خیانت های رهبران خود را بشناسند.
رهبر معظم انقلاب اسلامی شامگاه هشتم آذرماه در نامه ای به عموم جوانان كشورهای غربی حوادث تلخ تروریستی فرانسه را زمینه ای برای همفكری خواندند و با بر شمردن نمونه های دردناكی از «آثار تروریسم مورد حمایت برخی قدرت های بزرگ در دنیای اسلام، پشتیبانی از تروریسم دولتی اسرائیل و لشكركشی های خسارت آفرین سال های اخیر به دنیای اسلام»، خطاب به جوانان خاطرنشان كردند: من از شما جوانان می خواهم بر مبنای شناخت درست و با ژرف بینی ، بنیان های تعامل صحیح و شرافتمندانه را با جهان اسلام پی ریزی كنید.
امام جمعه موقت قم همچنین به راهپیمایی اربعین حسینی اشاره كرد و گفت: پیام اربعین حسینی به دشمنان و داعشی ها این است كه امروز دیگر نمی توانند در برابر مكتب اهل بیت(ع) بایستند، امروز قدرت اربعین و شیعه به اندازه ای است كه توان رویارویی با آن را نخواهند داشت.
اعرافی در ادامه با اشاره به 16 آذر روز دانشجو نیز گفت: روز دانشجو یادآور مقاومت دانشجویان ما در برابر سیاهی استبداد و استكبار و جانفشانی آنان است و باید این روز را گرامی داشت.
وی یادآورشد: نسل بزرگ دانشجویی ما باید همان مسیر عدالت و آزادی خواهی، نقد و انقلابی بودن، مبارزه در برابر استبداد و استكبار را ادامه دهند، در بسیاری از مواقع دانشگاه ما این مسیر را پیموده است.
امام جمعه موقت قم گفت: روح روز دانشجو، مقاومت در برابر استكبار و هنجارشكنی است، دانشجویان ما باید این حرمت را حفظ كنند؛ در روزهای گذشته جلسه های متعددی در دانشگاه اجرا شد و البته شاهد پاره ای هنجارشكنی ها نیز بودیم كه باید مسئولان و دانشحویان آن را معالجه و ترمیم كنند ولی دانشگاه در مسیر انقلاب بوده و آن مسیر را طی می كند.
اعرافی خاطرنشان كرد: دانشگاه باید جلوه گاه علم و دانش و پایگاه ارزش ها دینی و اخلاقی باشد و در برابر نفوذ دشمنان و هجمه های فكری آنان نیز آگاه و بیدار باشند.
وی با اشاره به هفته پژوهش نیز تصریح كرد: پیشرفت های علمی كشور در پرتو انقلاب اسلامی چشمگیر بوده و حوزه و دانشگاه در برابر تحریم و دشمنی ها ایستادگی كرده و رشد و شتاب علمی كشور را به پیش بردند.
وی گفت: ما اول انقلاب در تولید علم جایگاهی نداشتیم ولی امروز جایگاه علمی ما در رتبه 15 تا 19 است و بیش از یك و نیم درصد از تولید علمی جهان در ایران انجام می شود و در دهها شاخص علمی جایگاه های مهمی داریم.
اعرافی یادآورشد: شاخص های علمی نشانه شتاب و رشد علمی كشورمان بوده است، البته در كنار آن، كاستی هایی داریم كه باید گفتمان ماده گرایانه علمی توسط حوزه و دانشگاه تغییر كند، علمی كه در تمدن غربی رشد كرده است باید در فضای دینی و قدسی بیاید و مورد بررسی قرار گیرد.
وی اظهار داشت: نباید حاشیه های بیجا، شتاب علمی كشور ما را كاهش دهد و باید این رشد علمی ادامه پیدا كند، بودجه پژوهشی كشور باید به چهار درصد برسد و منابع انسانی و تجیهزات آزمایشگاهی افزایش پیدا كند، در حوزه علوم انسانی نیز نیازمند طراحی و اقدام های جدی تری هستیم.
اعرافی ادامه داد: پایه قدرت هر كشور در جهان، علم و دانش است، علم و دانش در كشور ما باید متناسب با فرهنگ اسلامی و ناظر به فرهنگ دینی ما در حوزه پژوهش، دنبال شود.
امام جمعه موقت قم همچنین با اشاره به 27 آذر روز وحدت حوزه و دانشگاه گفت: در تاریخ گذشته، هر گاه حوزه و دانشگاه كنار هم، یكدیگر را درك و با توسل به ارزش های اسلامی همراه هم بودند، كشور ما درخشیده ولی هرگاه از هم فاصله گرفتند عقب ماندگی ایجاد شده است.
اعرافی یادآورشد: امروز حوزه و دانشگاه باید در كنار هم باشند، دانشگاه باید به مبانی اسلامی، دینی و ارزشی معتقد و حوزه نیز باید درك واقعی از دانشگاه داشته باشد و این همگرایی و وحدت معجزه ایجاد می كند . ك/4
7401 / 1175/